Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Condensaatbehandeling

Olie- en waterafscheiders voor uw perslucht

Condensaatbehandeling foto 1

Artikelinformatie

Wat is condensaatbehandeling?

Condensaatbehandeling is het proces waarbij het water dat ontstaat als gevolg van het condenseren van damp of gas wordt behandeld om het geschikt te maken voor hergebruik of voor veilige afvoer. Bij het comprimeren van lucht of gas kan vocht ontstaan wat uit de installatie afgevoerd moet worden om schade aan de installatie te voorkomen. Dit gebeurt door middel van drains die het vocht afvoeren. Het afgevangen water kan een te hoge concentratie olie bevatten, daarom wordt gebruik gemaakt van een olie/waterafscheider. Hiermee wordt water met een zuiverheid tot 99,9% gescheiden van onzuiverheden. De afgescheiden olie wordt opgevangen, het afgescheiden water kan worden weggespoeld in de riolering. Hiermee wordt milieuschade voorkomen. 

Soorten olie- en waterafscheiders

Als Compressed Air & Gas Treatment distributeur van Parker kunnen wij diverse vochtafscheiders leveren van het merk Parker Hiross. Wij adviseren u graag over de meest geschikte afscheider, zo hebben wij verschillende olie waterafscheiders, olie afscheiders en waterafscheiders specifiek voor uw proces. 

Toepassing condensaatbehandeling

Compressors wekken bij elke compressie condensaat op. Dit condens bevat vocht en olie. Door een bepaalde hoeveelheid olie in de condens mag deze om milieutechnische redenen daarom niet in het riool geloosd worden. Condensaatbehandeling wordt in veel verschillende marktsegmenten gebruikt, zoals onder andere:

Bekijk hier volledige overzicht van de marktsegmenten waarin gebruik wordt gemaakt van condensaatbehandeling.

Bekijk product catalogus Compressed Air & Gas Treatment

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?