Hoe tevreden bent u met Interfilter? Geef uw mening

Koolstoffilters

De werking van koolstof adsorptie

Koolstof wordt los of in de luchtfilters gebruikt voor het afvangen van vervelende geuren en gassen. Actieve kool is namelijk een speciaal behandelde koolstof die door middel van adsorptie diverse stoffen kan opnemen. De filters vangen corrosieve gassen zoals waterstof sulfide, zwaveldioxide, stikstofoxiden, chloorverbindingen, ammoniak, ozon etc. af. Deze gassen tasten o.a. kunst en archiefmateriaal aan, zijn slecht voor de gezondheid en kunnen corrosie veroorzaken in elektrische en elektronische apparaten. Elke situatie vraagt hierbij wel om een specifiek luchtfilter en een specifiek soort kool. Dit dit document kunt u meer lezen over de verschillende soorten koolstof en de adsorptie ability.

Assortiment koolstoffilters

De frames van de koolstoffilters zijn in de meeste gevallen van gegalvaniseerd staal, maar ze zijn ook verkrijgbaar van polystreen, geimpregneerde koolstof, kunststof of hout. Dit materiaal hangt af van het soort koolstoffilter en de situatie waarbij het luchtfilter wordt gebruikt. Het medium van de koolstoffilters verschilt daarom ook van glasvezel met koolsofgranulaat tot standaard geactiveerde koolstof tot koolstofgranulaat tussen synthetisch vlies en meer. Wij adviseren u graag welk luchtfilter voor uw situatie de meest ideale oplossing is. 

Voordelen van koolstof in luchtfilters

Koolstoffilters bieden meerdere overeenkomende voordelen, maar iedere soort is ook weer voorzien van eigen voordelen:  

  • Gemakkelijke (de)montage
  • Verwijderd vervelende geuren en/of gassen uit de lucht
  • Veel verschillende soorten koolvulling, zoals chemsorbant en actief kool.

Verschillende filterklasse koolstoffilters

Onze koolstoffilters zijn beschikbaar in diverse filterklasses. Van grove tot fijne filtratie.

Zoekt u een ander filter met koolstof of zoekt u juist losse koolstof? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier, de chat, appen, bellen of mailen. Samen selecteren wij graag de juiste filtratievorm voor uw situatie.

Meer informatie of een offerte aanvragen?