Onze nieuwe webshop is live! Bekijk hem hier

NOx Filterbox 2.0

Wat is de NOx Filterbox 2.0? 

De NOx FilterBox 2.0 is een plug-and-play oplossing die als mitigerende maatregel stikstofoxiden (NOx) rond bouw- en bedrijfsactiviteiten afvangt. De NOx FilterBox 2.0 is door TNO getest, 150 uur op een bouwlocatie in de Randstad en kan op jaarbasis 27 kg NOx uit de buitenlucht verwijderen. Dit aantal kg is uiteraard afhankelijk van de heersende concentratie NOx in de buitenlucht. De NOx FilterBox 2.0 kan toegepast worden in elke gewenste sector voor het afvangen van stikstofoxiden. Voor een optimale werking verdient het de aanbeveling de NOx FilterBox 2.0 op een hoogte van 2 tot 4 meter te plaatsen met een vrije aanzuigmogelijkheid van buitenlucht, bijvoorbeeld op een vrijstaande 20" container. 

Test TNO

De NOx FilterBox 2.0 is door TNO een week lang getest op een bouwlocatie in de randstad. Hierbij is continu gemeten wat de aanzuig van stikstofoxiden was en hoeveel de uitblaas betrof. De metingen laten zien dat het systeem inderdaad goed in staat is stikstofoxiden af te vangen, vooral de stikstofdioxide; NO2. In de meetperiode van 150 uur werd in totaal 458 gram stikstofoxiden afgevangen. Het onderzoek werd uitgevoerd bij winterse temperaturen tussen 14 en 0 graden C. Interfilter geeft tevens advies bij het aanvragen van vergunningen en levert project specifieke berekeningen om dit proces te bespoedigen.  

Algemene specificaties

 • Plug-and-play 
 • 400V Ampère aansluiting met vijf pinnen  
 • Maximaal 20 Ampère tijdens gebruik
 • Afmeting 20” zeecontainer
 • Verwijdert 27 kg NOx op jaarbasis uit de lucht*
 • Luchtverplaatsing 70.000 m3/uur
 • Herbruikbaar voor andere locaties
 • Compact ontwerp
 • Leverbaar in elke gewenste kleur.
 • Aangesloten meetapparatuur op aanvraag 
 • Maatvoering l x b x h: 6220 x 2540 x 2620 mm

*o.b.v. gemiddeld 43 µg/m³ per jaar

Onderhoud

Aan de hand van meetapparatuur op de NOx Filterbox 2.0 kunnen wij de efficiency van het filtermedium monitoren. Indien het filtermedium verzadigd is dienen de filters vervangen te worden. Voor zowel het monitoren als voor het vervangen van de filters bieden wij onderhoudscontracten aan. 

Afvalverwerking 

Vervuilde filters voeren wij af als chemisch afval. Dit afval wordt als calorische brandstof gebruikt in moderne vuilverbrandingsinstallaties verwerkt en past hiermee binnen een circulair proces. Deze vuilverbrandingsinstallaties voldoen aan strenge milieuwetgevingen en zijn voorzien van zogenaamde SCR installaties (ofwel selectieve katalytische reductie installaties) waarbij gemiddeld 90-94% van alle stikstofoxiden die vrijkomen tijdens het verbrandingsproces worden verwijderd. De restwarmte die vrijkomt bij het verbrandingsproces wordt in veel gevallen hergebruikt als warmte/energie.

Stappenplan aanvraag NOx FilterBox 2.0

1. U als aanvrager voert een Aerius berekening uit;
2. Aan de hand van de uitkomst van deze Aerius berekening laten wij door een onafhankelijk adviesbureau de specifieke berekening uitvoeren hoeveel NOx FilterBoxen 2.0 er nodig zijn;
3. Met de onderbouwde oplossing kunt u als aanvrager het traject van vergunningaanvraag aangaan. 

Nox-filterbox

Meest gestelde vragen NOX Filterbox 2.0

Waar kan ik een NOX Filterbox 2.0 plaatsen? 

De NOx Filterbox 2.0 heeft de afmetingen van een 20 voet zeecontainer (6220x2540x2620mm lxbxh) en is eenvoudig (ver)plaatsbaar. Voor een optimale werking dient de NOX Filterbox op een hoogte tussen 2 en 4 meter geplaatst te worden met een vrije aanzuigmogelijkheid van buitenlucht. Hierbij gaan we uit van een gemiddelde uitstoothoogte voor (wegen)bouwmachines. De NOX Filterbox zou bijvoorbeeld op een 20 voet opslagcontainer geplaatst kunnen worden. Deze zijn vaak reeds aanwezig op bouwprojecten. Deze hoogte levert de beste resultaten op én biedt extra veiligheid tegen onbevoegde betreding. 

Hoe snel kunnen jullie de NOX Filterbox 2.0 leveren? 

De huidige levertijd voor meerdere units is 5-6 weken na opdracht. Voor een mogelijk spoedgeval hebben wij 1 unit op voorraad welke binnen 1-2 weken uitgeleverd kan worden. Dit betreft de sample unit welke gebruikt is voor de TNO test.

Wat voor aansluiting is er nodig om de NOX Filterbox 2.0 te laten draaien? 

De unit dient aangesloten te worden een krachtbron van 400 Volt. Meer informatie over het aansluiten staat in onze brochure. 

Haalt de NOX Filterbox 2.0 stikstof alleen uit de omgevingslucht? Of kan er ook direct aangesloten worden op uitlaten? 

De NOX Filterbox 2.0 is speciaal ontwikkeld om NO2 uit de omgevingslucht te halen. De unit kan niet direct aangesloten worden op uitlaten. Naast NO2 haalt de unit ook fijnstof en een aantal andere gassen dan NO2 uit de lucht.

Wat kost de NOX Filterbox 2.0?

Vraag geheel vijblijvend een offerte bij ons aan. Uitgebreide informatie vindt u in de documentatie.

 

Heeft u een vraag?