Perslucht- en vacuümfiltratie

Wat is persluchtfiltratie?

Onder persluchtfiltratie verstaan wij het verwijderen van vervuiling uit een persluchtstroom. Deze vervuiling kan zich aan dienen in vaste deeltjes, vocht, of olie. Een persluchtfilter wordt vaak gebruikt in medische en industriële omgevingen waar het van belang is om de lucht zo goed mogelijk te filteren. Het is essentieel om goede resultaten te leveren en dus ook te voldoen aan een hoge filterklasse.

Het beschermen van uw perslucht apparatuur is van vitaal belang, daarom zorgt het installeren van het juiste perslucht filter element voor hoge kwaliteit lucht & maximale bescherming van uw systemen en processen. Hoge mate van vervuiling kan leiden tot beschadigde productieapparatuur, systeemstoringen en productiestilstand, wat uiteindelijk resulteert in hogere operationele kosten.

We bieden een van de meest uitgebreide reeksen alternatieve in-line filterelementen die momenteel op de markt zijn. Onze persluchtfilters zijn volledig uitwisselbaar met de toonaangevende namen uit de persluchtindustrie en worden vervaardigd in de moderne faciliteit van onze partner Tiger Filtration in Sunderland, VK.

Olienevel en vacuümfiltratie

Olienevelfilters worden doorgaans geïnstalleerd in de uitlaat van een vacuümpomp om olie op te vangen, te zuiveren en te ontdoen van vocht. Hierna wordt de olie gerecirculeerd. Het plannen van een routine-onderhoudsschema voorkomt kostbare storingen en verlengt de levensduur van uw vacuümpomp.

Interfilter levert een compleet assortiment alternatieve vacuümpompafscheiders (olienevelfilters) van Tiger Filtration voor gebruik in oliegesmeerde vacuümpompen. Alle Tiger filters zijn in-house getest met behulp van een dispersed oil particulate (DOP) meter en kunnen batchgewijs of 100% getest worden, afhankelijk van uw specificaties. Na een intensief test programma uitgevoerd door IUTA is bewezen dat onze vacuümfilters "gelijkwaardig, zo niet beter" presteren dan de oliefilters van de originele fabrikant.

Certificering persluchtfilters

Onze persluchtfilters voldoen aan verschillende normen, waaronder de ISO 8573 norm en zijn beschikbaar in diverse klasse. Ga voor meer informatie naar een specifieke productpagina van het persluchtfilter / vacuümfilter of neem contact op met een van onze medewerkers.

 

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?