Onze nieuwe webshop is live! Bekijk hem hier

Korrelfilters

Soorten korrelfilters

Interfilter Industries biedt verschillende soorten vloeistoffiltratie aan met gebruik van korrels. De stof die wordt ingezet bij deze manier van vloeistoffiltratie hangt af van de toepassing en benodigde specificaties. Zo bieden wij units aan waar een filter in zit met actief kool voor het filteren van water en afvalwater. Of u kunt kiezen voor filtratie door middel van perliet, dit bestaat uit vulcanisch materiaal en kan toegepast worden binnen een breed scala aan vloeistof zoals zwembadwater, voedingsmiddelen of chemische vloeistoffen.

Absorptie- en adsorptiefiltratie

Absorptiefiltratie wil zeggen dat de lege ruimtes binnen een stof wordt opgevuld met de vervuilende deeltjes van de vloeistof en het dus wordt opgenomen (perliet). Adsorptiefiltratie is het scheiden van vloeistoffen doordat de vervuiling zich gaat hechten aan het vaste oppervlakte van de stof (actief kool). Het belangrijkste verschil is de manier van het scheiden van de vloeistoffen: het opnemen in de stof of het hechten aan de stof.

Voordelen korrelfilter

Filtratie met korrels biedt meerdere voordelen:

  • Flexibel
  • Hoge filtercapaciteit
  • Hoog debiet

Voor meer informatie kunt u onze specifieke datasheet van het filter lezen of contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij helpen u vrijblijvend. 

 

 

Meer informatie of een offerte aanvragen?