Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Vergelijking PSA generatoren en vezelmembranen

Parker Distributeur Gas Treatment

interfilter is parker distributorAls "Gecertificeerd Compressed Air & Gas Treatment" distributeur van Parker Hannifin leveren wij een uitgebreid assortiment aan producten voor perslucht- en gasbehandeling. De installaties om stikstof te kunnen genereren zijn hier dus onderdeel van. 

Stikstofgeneratie en haar technologieën 

psa nitrogen en vezelmembraan

In industriële en laboratoriumomgevingen is stikstof een essentieel gas dat wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, variërend van voedselverwerking en farmaceutische productie tot elektronica en chemische processen. Om te voorzien in de groeiende vraag naar stikstof van hoge kwaliteit, zijn Pressure Swing Adsorption (PSA) gasgeneratoren en de revolutionaire vezelmembranen van Parker Hannifin op de voorgrond gekomen. In deze blog zullen we ons richten op het genereren van stikstof met behulp van deze twee innovatieve technologieën.

Waarom een stikstofgenerator?

Het aanschaffen van een stikstofgenerator biedt bedrijven verschillende aanzienlijke voordelen en kan een slimme investering zijn voor tal van toepassingen. Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven kunnen profiteren van het gebruik van een stikstofgenerator:

Kostenbesparing

Een stikstofgenerator stelt bedrijven in staat om ter plaatse stikstof te produceren, waardoor de behoefte aan externe leveringen van gasflessen of bulkleveringen wordt geëlimineerd. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op transport- en opslagkosten.

Continuïteit van de toevoer

Met een stikstofgenerator kunnen bedrijven een continue toevoer van stikstof garanderen, ongeacht de vraag. Dit elimineert het risico op onderbrekingen in de productie of processen als gevolg van een tekort aan stikstof.

Hoge zuiverheid

Moderne stikstofgeneratoren kunnen stikstof van zeer hoge zuiverheid produceren, wat essentieel is voor gevoelige toepassingen in industrieën zoals elektronica, farmaceutica en voedselverwerking. Het elimineren van verontreinigingen in het stikstofgas verbetert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de productieprocessen.

Energiebesparing

Stikstofgeneratoren zijn ontworpen om energiezuinig te werken, waardoor de operationele kosten worden verlaagd en de milieu-impact wordt verminderd in vergelijking met conventionele stikstofleveringsopties.

Aanpasbaarheid

Stikstofgeneratoren zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en configuraties, waardoor bedrijven kunnen kiezen voor een systeem dat aansluit bij hun specifieke behoeften. Bovendien kunnen modulaire systemen eenvoudig worden uitgebreid of aangepast aan veranderende vereisten.

Veiligheid

Het gebruik van een stikstofgenerator vermindert de risico's verbonden aan het hanteren en opslaan van hoge-druk gasflessen, wat de veiligheid op de werkvloer bevordert.

Stikstof genereren met PSA Gasgeneratoren van Parker

PSA gasgeneratoren van Parker zijn een bewezen technologie voor het produceren van stikstof van hoge zuiverheid. Het PSA-proces maakt gebruik van adsorptie om stikstof te scheiden van andere componenten in lucht, waardoor een constante stroom gezuiverde stikstof wordt geproduceerd. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van het genereren van stikstof met PSA gasgeneratoren van Parker:

  • Selectieve adsorptie: De PSA gasgenerator is gevuld met moleculair sieve adsorbent die zuurstof, waterdamp en andere verontreinigingen uit lucht kunnen adsorberen, terwijl stikstof wordt doorgelaten. Hierdoor ontstaat een hoogwaardige stikstofstroom die geschikt is voor alle toepassingen.
  • Efficiëntie en kosteneffectiviteit: PSA gasgeneratoren van Parker zijn energiezuinig en zorgen voor een continue stikstofvoorziening zonder de noodzaak van externe leveringen van gasflessen. Dit resulteert in lagere operationele kosten en een hogere efficiëntie in vergelijking met traditionele leveringsmethoden.
  • Modulaire configuratie: De modulaire opbouw van PSA gasgeneratoren biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om de capaciteit aan te passen aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Het systeem kan eenvoudig worden uitgebreid of geüpgraded zonder de noodzaak van kostbare vervangingen.
  • Hoge zuiverheidsgraad: Een PSA-stikstofgenerator kan zeer hoge zuiverheidsgraden van stikstof produceren, tot wel 99,9995% (ook wel 5ppm of 5.5 zuiverheid genoemd). Het adsorptie- en desorptieproces in de PSA-technologie maakt het mogelijk om effectief zuurstof en andere verontreinigingen uit de omgevingslucht te verwijderen, waardoor een hoge zuiverheidsgraad van stikstof wordt verkregen.

Stikstofgeneratie met Parker Vezelmembranen

De Parker-Hannifin vezelmembranen zijn een revolutionaire technologie die stikstofgeneratie naar een hoger niveau tilt. Deze geavanceerde membranen maken gebruik van selectieve diffusie om stikstof te scheiden van andere gassen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van stikstofgeneratie met Parker-Hannifin vezelmembranen:

  • Selectieve diffusie: De vezelmembranen van Parker-Hannifin laten selectief stikstofmoleculen door, terwijl zuurstof, waterdamp en andere componenten worden tegengehouden. Hierdoor wordt een hoge zuiverheid van stikstof bereikt zonder de noodzaak van complexe adsorptieprocessen.
  • Snelle opstarttijd: In tegenstelling tot de traditionele PSA gasgeneratoren hebben Parker-Hannifin vezelmembranen geen opwarmtijd nodig. Ze kunnen direct zuivere stikstof produceren, wat vooral handig is voor toepassingen waar onmiddellijke of constante gaslevering vereist is.
  • Compact en ruimtebesparend: De Parker vezelmembranen hebben een compact ontwerp, waardoor ze gemakkelijk in kleine ruimtes kunnen worden geïntegreerd. Dit maakt ze ideaal voor installaties met beperkte ruimte.
  • Relatief hoge zuiverheidsgraad: Een stikstof membraan kan ook hoge zuiverheidsgraden van stikstof produceren, maar meestal niet zo hoog als bij een PSA-generator. Stikstof membranen kunnen zuiverheden tot ongeveer 95-99,5% bereiken, afhankelijk van het specifieke membraan dat wordt gebruikt en de ontwerpeisen van het systeem.

Bekijk productpagina Stikstof Membraan

Welke technologie past bij uw proces?

Stikstofgeneratie speelt een cruciale rol binnen industriële en laboratoriumtoepassingen. Evolutie van technologieën zoals PSA gasgeneratoren en vezelmembranen van Parker hebben de manier waarop we stikstof produceren getransformeerd. PSA gasgeneratoren zijn betrouwbare en kosteneffectieve systemen die gebruikmaken van adsorptie om stikstof van hoge zuiverheid te genereren. Aan de andere kant vertegenwoordigen de Parker vezelmembranen een nieuwe benadering, waarbij selectieve diffusie wordt gebruikt om stikstof van hoge kwaliteit te scheiden zonder de noodzaak van opwarmtijd.

Beide technologieën hebben hun eigen unieke voordelen en kunnen aan verschillende behoeften voldoen. De keuze tussen PSA gasgeneratoren en vezelmembranen van Parker hangt af van de specifieke toepassing, de gewenste zuiverheid van stikstof en andere factoren.

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u meer weten over onze stikstofgeneratoren en hoe het uw industriële processen kan optimaliseren? Neem gerust contact met mij op voor een gedetailleerd en vrijblijvend adviesgesprek via +31 (0)6 57 42 00 91 of patrizia@interfilter.nl 

Interesse om direct een offerte aan te vragen? Bel gerust het algemene nummer +31 (0)181 32 08 88 of vul het contactformulier in en dan reageren wij tijdens kantooruren binnen 4 uur.