Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Een kijkje in de wereld van Transair leidingen

Efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid met Transair transair persluchtleiding

In de moderne industrie is efficiëntie en betrouwbaarheid van cruciaal belang voor het succes van elk bedrijf. Een van de essentiële aspecten van industriële processen is het transporteren van lucht, gas en vloeistoffen. Hier komt het Transair leidingwerksysteem om de hoek kijken, een revolutionaire oplossing die de normen verhoogt voor het ontwerp, de installatie en de prestaties van leidingsystemen. In deze blog neem ik u mee in de wereld van Transair leidingwerk en ontdekken we waarom het zo'n waardevolle aanwinst is voor hedendaagse industriële toepassingen.

Wat is Transair leidingwerk? 

transair parker

Als Parker distributeur leveren wij ook complete leidingsystemen van het merk Transair. Transair is een geavanceerd modulair leidingwerksysteem dat is ontwikkeld door het internationaal gerenommeerde bedrijf Parker Hannifin. Dit systeem biedt een betrouwbare, efficiënte en kosteneffectieve manier om lucht, gas en vloeistoffen te transporteren in industriële toepassingen, waaronder productie, automatisering, farmaceutica en meer.

Bekijk productpagina Transair leidingsysteem

Wat zijn de voordelen van de Transair persluchtleidingen

Kiezen voor het leidingsysteem van Transair brengt diverse voordelen met zich mee. 

Snelle en eenvoudige installatie

Transair leidingwerk maakt gebruik van snelkoppelingstechnologie en aluminium buizen die zonder lassen in elkaar kunnen worden gezet. Dit betekent dat de installatie veel sneller en eenvoudiger is dan traditionele leidingsystemen. Het modulaire ontwerp maakt aanpassingen en uitbreidingen op elk moment mogelijk, wat tijd en kosten bespaart.

Hoge betrouwbaarheid en lekdichtheid

Het Transair leidingwerksysteem maakt gebruik van een uniek “push-to-fit” koppelingssysteem dat zorgt voor een lekdichte verbinding. Dit vermindert het risico op lekkages aanzienlijk, wat cruciaal is voor processen die een hoge mate van betrouwbaarheid vereisen. Daarnaast zijn alle Transair leidingen vanuit de fabriek PED gekeurd. 

Gewichtsbesparing

Het gebruik van aluminium buizen in plaats van traditionele stalen leidingen resulteert in aanzienlijke gewichtsbesparingen. Dit is vooral waardevol voor toepassingen waar gewichtsbeheersing belangrijk is, zoals gewicht belasting van een dak constructie.

Duurzaamheid en corrosiebestendigheid

Aluminium is van nature bestand tegen corrosie, wat de duurzaamheid en levensduur van het Transair leidingwerksysteem ten goede komt. Dit vermindert onderhoudskosten en verlengt de levensduur van het systeem aanzienlijk.

Energiezuinig

Het Transair leidingwerksysteem is ontworpen om een efficiënte luchtstroom te garanderen, waardoor energieverlies tot een minimum wordt beperkt. Dit helpt bedrijven om energiekosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Flexibiliteit en modulariteit

Het modulaire ontwerp van het Transair leidingwerk biedt maximale flexibiliteit. Het systeem kan eenvoudig worden aangepast aan veranderende behoeften en is gemakkelijk te demonteren en opnieuw te installeren op een andere locatie, waardoor het een kosteneffectieve langetermijninvestering is.

Transair aluminium of roestvrijstaal serie

Er zijn twee verschillende series aan leidingwerk binnen Transair. U kunt kiezen voor het aluminium leidingwerk of voor de roestvrijstalen variant.

persluchtleidingen aluminium en rvs

Transair Aluminium Serie

De Transair Aluminium Serie is het vlaggenschip van het Transair leidingwerk. Gemaakt van hoogwaardig aluminium, biedt dit systeem een unieke combinatie van lichtgewicht, efficiëntie en eenvoudige installatie. Het aluminium leidingwerk is gemakkelijk te hanteren en te monteren, waardoor de installatietijd wordt verkort en de productiviteit wordt verhoogd.

Belangrijkste eigenschappen van de aluminium buizen

 • Lichtgewicht: Aluminium buizen zijn veel lichter dan traditionele stalen leidingen, waardoor ze eenvoudig te hanteren en te installeren zijn.
 • Efficiëntie: De gladde binnenwand van de aluminium buizen minimaliseert drukverlies en zorgt voor een efficiënte luchtstroom.
 • Eenvoudige installatie: Het push-to-fit koppelingssysteem maakt snelle en lekvrije verbindingen mogelijk, zonder het gebruik van speciaal gereedschap of lassen.

Toepassingen van de Transair Aluminium Serie

De aluminium serie is ideaal voor persluchttoepassingen in verschillende industrieën, waaronder productie, automatisering, en automotive. Het wordt ook veel gebruikt in werkplaatsen, laboratoria en andere omgevingen waar efficiënte en betrouwbare perslucht nodig is.

Transair Roestvrijstalen Serie

Voor industriële omgevingen waar corrosiebestendigheid en duurzaamheid cruciaal zijn, biedt de Transair Roestvrijstalen Serie de perfecte oplossing. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, biedt dit systeem dezelfde efficiëntie en betrouwbaarheid als de aluminium serie, maar met extra weerstand tegen corrosieve stoffen.

Belangrijkste eigenschappen de roestvrijstalen buizen

 • Corrosiebestendigheid: Roestvrijstalen buizen zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende omgevingen.
 • Duurzaamheid: Roestvrijstalen buizen hebben een lange levensduur en behouden hun prestaties in zware omstandigheden.
 • Gladde binnenwand: Net als de aluminium serie heeft de roestvrijstalen serie een gladde binnenwand om drukverlies te minimaliseren.

Toepassingen van de Transair Roestvrijstalen Serie

De roestvrijstalen serie wordt veel gebruikt in industrieën zoals chemie, voedselverwerking, farmaceutica, en andere omgevingen waar corrosieve stoffen aanwezig zijn.

De verschillende kleuren Transair leidingen transair leidingen kleuren

Wat Transair nog unieker maakt, is het gebruik van verschillende kleuren leidingsystemen. De kleuren van Transair leidingwerk bieden niet alleen een visueel aantrekkelijke esthetiek, maar zijn ook een waardevol hulpmiddel om snel de juiste leidingen voor specifieke toepassingen te identificeren.

Blauwe persluchtleidingen

Blauw staat synoniem voor een perslucht leiding binnen het Transair leidingwerksysteem. Persluchtleidingen zijn een veelgebruikt medium in talloze industriële toepassingen, van productie tot automatisering. Het blauwe perslucht leidingsysteem van Transair biedt betrouwbare, lekdichte verbindingen die essentieel zijn voor een efficiënte luchtstroom. Of het nu gaat om het aandrijven van machines, gereedschap of pneumatische toepassingen, de blauwe perslucht leidingen zorgen voor een optimale luchttoevoer, minimaliseert drukverlies en ondersteunt uw productiviteit.

Groene stikstofleidingen

Stikstof is een onmisbaar gas in verschillende industriële processen, van voedselverpakking tot farmaceutische productie. Transair gebruikt de kleur groen om stikstoftoepassingen te vertegenwoordigen. De groene gasleidingen van Transair zijn ontworpen om stikstofgas veilig en efficiënt te transporteren. Of het nu gaat om stikstofopslag, inertisatie of gebruik als koel- of bewaarmiddel, het groene stikstof leidingsysteem biedt een hoogwaardige oplossing om uw stikstofprocessen te optimaliseren en uw productiekosten te verlagen.

Grijze vacuümleidingen

Vacuümtoepassingen zijn essentieel in veel industrieën, zoals verpakking, chemie en farmaceutica. Transair gebruikt de kleur grijs om vacuümtoepassingen te markeren. De grijze leidingen van Transair zijn perfect ontworpen om vacuümprocessen en uitlaatgasafzuiging te beheren. Het grijze leidingsysteem biedt lekdichte verbindingen en zorgt voor een schone en veilige werkomgeving.

Transair koppelingenkoppelstuk transair

Transair leidingwerk maakt gebruik van een snelkoppelingstechnologie waarbij de aluminium buizen zonder lassen in elkaar kunnen worden gezet met Transair koppelingen. Dit betekent dat de installatie veel sneller en eenvoudiger is dan traditionele leidingsystemen. Het modulaire ontwerp van de Transair koppelingen maakt aanpassingen en uitbreidingen van het perslucht leidingsysteem op elk moment mogelijk, wat tijd en kosten bespaart. 

Toepassingen van Transair leidingwerk

Het Transair leidingwerksysteem wordt gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder:

 • Persluchttoepassingen
 • Koelwatercircuits
 • Vacuümtoepassingen
 • Gassen (stikstof, zuurstof, argon, etc.)
 • Chemische overdracht
 • Water- en afvalwaterbehandeling

Energy Monitoring System

Wij beschikken ook over geavanceerde sensoren voor energiebeheer en monitoring in industriële leidingsystemen. Dit systeem is voorzien van geïntegreerde sensoren die drukmetingen uitvoeren, waardoor u een diepgaand inzicht krijgt in uw persluchtnetwerk. Hierdoor kunt u nauwkeurig het energieverbruik en eventuele lekken in het systeem monitoren. Met de sensoren in uw leidingwerk kunt u energiebesparingen realiseren, de efficiëntie van uw perslucht leidingsysteem optimaliseren en uw bedrijfskosten verlagen.

Dus daarom Transair

Transair leidingwerk is een baanbrekende oplossing die de manier waarop industriële leidingsystemen worden ontworpen, geïnstalleerd en gebruikt, heeft getransformeerd. Met zijn snelle installatie, betrouwbaarheid, duurzaamheid en energiezuinigheid heeft het Transair leidingwerksysteem zichzelf bewezen als een waardevolle aanwinst voor tal van industriële toepassingen. Bedrijven die overstappen op dit geavanceerde systeem kunnen niet alleen profiteren van hogere prestaties en kosteneffectiviteit, maar ook hun inzet voor duurzaamheid en milieubehoud versterken. Kortom, Transair leidingwerk is een stap vooruit in de evolutie van industriële leidingsystemen en zal naar verwachting een centrale rol blijven spelen in de industrie van de toekomst.

Installeren van het Transair leidingwerk monteren transair

Wij bieden ook de mogelijkheid om uw complete leidingsysteem te installeren of vervangen. 

Interesse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Wilt u meer weten over Transair leidingwerk en hoe het uw industriële processen kan optimaliseren? Neem gerust contact met mij op voor een gedetailleerd en vrijblijvend adviesgesprek via ivar@interfilter.nl

Interesse om direct een offerte aan te vragen? Bel gerust het algemene nummer +31 (0)181 32 08 88 of vul het contactformulier in en dan reageren wij tijdens kantooruren binnen 4 uur.