Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Persluchtfilters en huizen

Persluchtfilters beschermen uw perslucht apparatuur

Persluchtfilters en huizen foto 1

Artikelinformatie

Perslucht filterelementen en huizen

Wat is persluchtfiltratie?

Onder persluchtfiltratie verstaan wij het verwijderen van vervuiling uit een persluchtstroom. Deze vervuiling kan zich aan dienen in vaste deeltjes, vocht, of olie. Persluchtfiltratie zorgt voor een schonere en drogere persluchtstroom, wat de prestaties van gereedschappen en machines die op perslucht werken beschermen. Een persluchtfilter wordt vaak gebruikt in medische en industriële omgevingen waar het van belang is om de lucht zo goed mogelijk te filteren. Het is essentieel om goede resultaten te leveren en dus ook te voldoen aan een hoge filterklasse.

Bescherm uw perslucht apparatuur

Het beschermen van uw perslucht apparatuur is van vitaal belang, daarom zorgt het installeren van het juiste perslucht filter element voor hoge kwaliteit lucht & maximale bescherming van uw systemen en processen. Hoge mate van vervuiling kan leiden tot beschadigde productieapparatuur, systeemstoringen en productiestilstand, wat uiteindelijk resulteert in hogere operationele kosten.

Persluchtfilters en huizen van Parker

Als Compressed Air & Gas Treatment distributeur van Parker kunnen wij u de producten leveren voor het conditioneren en filteren van perslucht. De Parker persluchtfilters bieden diverse voordelen voor u als klant:

  • Verhoogde efficiëntie: door het filteren van de lucht worden verontreinigingen, zoals stof-, olie-, water- en andere deeltjes, uit de lucht verwijderd. Dit zorgt voor een schonere en drogere perslucht, waardoor de kwaliteit van de lucht verbeterd.
  • Langere levensduur: Een persluchtfilter kan de levensduur van apparatuur en machines die op perslucht werken verlengen, omdat het beschermt tegen slijtage en schade veroorzaakt door verontreinigingen. Door het gebruik van een filter kunnen ook de onderhoudskosten worden verminderd.
  • Verbeterde kwaliteit van eindproducten: Als de perslucht wordt gebruikt bij productieprocessen, kan het gebruik van een persluchtfilter helpen om de kwaliteit van de eindproducten te verbeteren door verontreinigingen te verwijderen die de kwaliteit kunnen beïnvloeden.
  • Verbeterde veiligheid: Een persluchtfilter kan ook helpen bij het handhaven van een veilige werkomgeving door het verwijderen van verontreinigingen die de gezondheid van werknemers kunnen beïnvloeden.

Persluchtfilters van het merk Tiger Filtration

We bieden ook een van de meest uitgebreide reeksen alternatieve in-line filterelementen die momenteel op de markt zijn. Onze persluchtfilters zijn volledig uitwisselbaar met de toonaangevende namen uit de persluchtindustrie en worden vervaardigd in de moderne faciliteit van onze partner Tiger Filtration in Sunderland, VK.

Gecertificeerde persluchtfilters

Onze persluchtfilters voldoen aan verschillende normen, waaronder de ISO 8573 norm en zijn beschikbaar in diverse klasse. Voor het filteren van perslucht is de norm ISO8573-1 leidend wanneer perslucht gebruikt wordt voor een bepaalde productieproces. Ga voor meer informatie naar een van de productbladen van de persluchtfilters of neem contact op met een van onze medewerkers.

Bekijk product catalogus Compressed Air & Gas Treatment

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?