Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Adsorbers

Voorkom condensatie met adsorbers

Adsorbers foto 1

Artikelinformatie

IF Adsorbers

Waarom het noodzakelijk is condesatie te voorkomen?

De olie in de hydraulische eenheid, de tandwielkast en de transformator zet tijdens de werking uit door warmteontwikkeling en krimpt weer zodra het systeem tot stilstand komt en afkoelt. Om het drukverschil te compenseren wordt lucht uit het systeem geperst of aangezogen. Als deze lucht niet wordt gefilterd, komt er gemakkelijk vocht in het systeem. Het condenseert binnenin en komt in de vorm van druppels in de hydraulische of transmissieolie terecht. Condenswaterschade aan de tank en vervuiling van de olie zijn het gevolg. Hetzelfde gebeurt in de opslagtank, het vat en de IBCcontainer wanneer tijdens het legen lucht binnenstroomt om de druk te egaliseren.

Los het probleem op met een adsorber

Met de installatie van een adsorber wordt de lucht gedroogd voordat deze het systeem binnenkomt. Ventielen aan de onderzijde van de adsorber zorgen ervoor dat de toepassing goed verlucht kan worden. Diverse verbindingen en een breed scala aan accessoires zorgen ervoor dat IF adsorbers ook geschikt zijn voor moeilijk toegankelijke systemen en systemen onder bijzonder zware omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan offshore).

Waar worden adsorbers voor toegepast?

Adsorbers zorgen ervoor dat er geen vocht in het systeem komt en dat olienevel en andere verontreinigingen niet in de omgevingslucht terechtkomen. De adsorbers worden onder andere gebruikt voor hydraulische aggregaten, versnellingsbakken, opslagtanks, vaten & IBC, transformers, gesloten systemen, mobiele machines en pijplijnen. 

Verschillende soorten afscheiders

Wat voor afscheiders zijn er? Interfilter Group levert heel veel verschillende soorten adsorbers onderverdeeld in vijf series. 

  • Ontvochtigers / ventilatie drogers voor afscheiding van luchtvochtigheid
  • Waterafscheider voor de afscheiding van vloeibaar water
  • Olienevelafscheiders / aërosol filter voor de afscheiding van olienevel en polluenten
  • Gasafscheiders voor de afscheiding van gassen
  • Zuurafscheiders voor afscheiding van zuren

Bekijk alle types door in de folder die u kunt downloaden. 

Toebehoren voor asdorbers

Ook alle nodige toebehoren voor montage, bewaking, bescherming en ontluchting zijn onderdeel van ons gamma. Voor meer informatie over alle adsorbers en toebehoren kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?