Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Manchetten

Flexibele verbinding, compensator, tussen leidingwerk

Manchetten foto 1

Artikelinformatie

Wat is een manchet/compensator?

Een manchet is een flexibele, duurzame schuifverbinding binnen leidingwerk. Ook wel compensator genoemd. Het manchet wordt snel en gemakkelijk verbonden met de buis en sluit af op de rubberen rand. Deze flexibele manchet verbindingen worden toegepast op plekken waar de leidingen bewegen of trillen. Door de manchet worden deze trillingen gecompenseerd. Op deze manier kan de stroming van, lucht, vloeistof of andere materialen gemakkelijk doorstromen bij bijvoorbeeld het afvullen van vrachtwagens.

Waar worden flexibele verbindingen ingezet?

De flexibele verbindingen worden vaak gebruikt voor de hygiënische en veilige verplaatsing van stoffen in onder andere de kunststofindustrie, petrochemische industrie en voedingsindustrie.

Verschillende soorten manchetten

Wij bieden manchetten aan op maat. Onze manchetten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en voorzien van benodigde certificaten, zoals een ATEX of voedselcertificaat. De manchetten zijn in diverse soorten, maten en type leverbaar, afhankelijk van uw situatie. Hier ziet u een aantal voorbeelden:

manchet verbinding compensator verbinding manchet verbinding leidingen lange flexibele verbinding tussen leidingen

Zo zijn ook de flenzen van de manchetten in veel verschillende soorten verkrijgbaar.

Hieronder ziet u een aantal van onze manchetten, maar in pricipe leveren wij voor iedere situatie bijpassende manchettenn. Voor meer informatie kunt u een specifieke datahseet van de manchet bekijken of contact opnemen met een van onze medewerkers voor vrijblijvend, passend advies.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?