Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Gasfilters en geurfilters

De werking van gas- en geurfilters

Voor het afvangen van geuren en/of (schadelijke) gassen leveren wij diverse filtermedia. Dit zijn media in de vorm van pellets of bolletjes, afhankelijk van het type medium. Dit soort filters worden ook wel moleculaire filters genoemd. De moleculen worden ofwel chemisch gebonden binnen het filtermedium (absorptie), ofwel opgenomen in het medium zonder binding en kunnen na verzadiging weer losgelaten worden (adsorptie). Ook dit is afhankelijk van het type medium. In dit document kunt u meer lezen over de verschillende soorten koolstof en adsorptie capaciteit.

Assortiment gas- en geurfiltermedia

De media die wij in ons assortiment hebben opgenomen worden vervaardigd van al dan niet geïmpregneerde geactiveerde koolstofsoorten, geïmpregneerde zeoliet of geactiveerde en geïmpregneerde aluminiumoxide.

Het toe te passen medium is afhankelijk van diverse factoren, zoals de af te vangen concentratie verontreiniging, de temperatuur van de luchtstroom en het soort verontreiniging.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de toe te passen filtersoort.

Filterbehuizing van gas- en geurfilters

Wij leveren diverse behuizingen welke gevuld kunnen worden met één of meerdere soorten filtermedium. De verontreinigde luchtstroom wordt vervolgens door het filtermedium geleid. Voorbeelden van behuizingen zijn stalen 

of kunststof geperforeerde bussen die met behulp van een bajonetsluiting op een grondplaat bevestigd worden, kunststof modules in V-vorm of diepbed filterdrums. Deze laatsten zijn met name geschikt voor grote luchtstromen met hoge verontreiniging. Indien gewenst leveren wij de media ook in bulkverpakking.

Vrijblijvend advies gas- en geurfiltratie

Onderstaand een overzicht van ons assortiment moleculaire filters. Voor specifieke toepassingen  of een vrijblijvend advies of prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert