Persluchtconditionering

Wat is perslucht?

Perslucht is in de regel atmosferische lucht dat door middel van een compressor gecomprimeerd wordt tot een volume dat kleiner is dan het oorspronkelijke volume. Compressie geeft namelijk drukverhoging. Perslucht wordt onder andere gebruikt om apparaten of processen aan te sturen. 

Persluchtconditionering

Bij het comprimeren van lucht worden via de inlaat van een schroef compressor vocht, deeltjes en oliedampen aangezogen. Denk hierbij aan water(damp), olie(damp), fijnstof en micro organismen. Het conditioneren van de perslucht voorkomt dat deze verontreinigingen in de persluchtinstallatie belanden. Na luchtcompressie dient daarom de perslucht geconditioneerd te worden volgens ISO8573-1:2010, waarbij de nodige klasse afhankelijk is van de toepassing. Lees voor mer informatie over zuiverheidsklasse volgens de ISO 8573 onze whitepaper.

Met behulp van perslucht filters en persluchtdrogers (zoals een adsorptiedroger of koeldroger) worden de nog aanwezige deeltjes verwijderd of tenminste tot een aanvaardbare klasse niveau verlaagd. Dit is nodig om bijvoorbeeld corrosie tegen te gaan waardoor mogelijke schade aan persluchtleidingen, pneumatische gereedschappen of systemen wordt beperkt.

persluchtinstallaties parker

Op bovenstaande foto ziet u ook ons Parker perslucht assortiment voor behandeling de van perslucht. Zo leveren wij onder andere schroef compressors, chillers, buffervaten, adsorptiedrogers, koeldrogers, perslucht filters, membranen en meer producten voor een optimale persluchtinstallatie. Ook producten voor het opwekken van stikstof zijn onderdeel van ons Parker assortiment. 

Waar wordt geconditioneerde perslucht nog meer voor gebruikt?

Voor ‘ademlucht’ wordt geconditioneerde perslucht gebruikt. Denk hierbij aan ziekenhuizen of bij verfspuiterijen waar er maskers gedragen worden. Geconditioneerde perslucht wordt ook gebruikt voor het generen van stikstofgas (N2). Atmosferische lucht bevat ongeveer 78% N2 stikstof. Met behulp van een stikstofgenerator kan deze stikstof uit de perslucht gefilterd worden waarna het voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Lees voor meer informatie onze pagina over het genereren van stikstof of labgassen.

Onze werkwijze omtrent de optimalisatie van uw persluchtinstallatie

Voor een optimale werking van uw persluchtinstallatie is een juiste dimensionering een eerste vereiste. Zowel onder als over dimensionering staan een efficiënt gebruik van uw persluchtsysteem in de weg. Vervolgens is een configuratie toegespitst op uw behoeften van belang. Hoeveel lucht, welke druk en welke luchtkwaliteit is benodigd?

Interfilter Group ontzorgt u van A tot en met Z en levert maatwerk. In overleg met u stellen wij uw behoeften vast, analyseren de situatie ter plaatse en configureren een optimaal persluchtsysteem specifiek voor uw processen. Hierbij gebruiken wij, als Parker Distributor Compressed Air & Gas Treatment, uitsluitend gecertificeerde componenten van gerenommeerde merken, zoals Parker Zander, Parker Hiross en Parker Domnick Hunter. Zodra u akkoord gaat met ons voorstel leveren wij uw complete persluchtinstallatie turn-key op. Daarnaast bieden wij, indien gewenst, ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw installatie te doen.

Parker
Wij zijn distributeur van Parker Compressed Air & Gas Treatment
Bekijk onze producten

Advies over persluchtinstallaties 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek met onze productspecialist, Patrizia Callenbach +31 (0)6 57 42 00 91.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?

Werkwijze persluchtconditionering

001-engineering.svg
Analyseren
Het vaststellen van behoeftes en de huidige situatie op locatie in kaart brengen.
001-engineering.svg
Configureren
Het aandragen van een optimaal persluchtsysteem, specifiek voor uw proces.
001-engineering.svg
Installeren
Na akkoord leveren wij bij u een complete persluchtinstallatie turn-key op.
001-engineering.svg
Onderhouden
Wij bieden de mogelijkheid om uw persluchtinstallatie te onderhouden.