Onze nieuwe webshop is live! Bekijk hem hier

Persluchtconditionering

Wat is perslucht?

Perslucht is in de regel atmosferische lucht dat door middel van een compressor gecomprimeerd wordt tot een volume dat kleiner is dan het oorspronkelijke volume. Compressie geeft namelijk drukverhoging. Perslucht wordt onder andere gebruikt om apparaten of processen aan te sturen. 

Persluchtconditionering

persluchtinstallatie

Bij het comprimeren van lucht worden via de inlaat van een compressor vocht, deeltjes en oliedampen aangezogen.  Denk hierbij aan water(damp), olie(damp), fijnstof en micro organismen. Het conditioneren van de perslucht voorkomt dat deze verontreinigingen in het persluchtsysteem belanden. Na luchtcompressie dient daarom de perslucht geconditioneerd te worden volgens ISO8573-1:2010, waarbij de nodige klasse afhankelijk is van de toepassing.

Met behulp van filters en drogers worden de nog aanwezige deeltjes verwijderd of tenminste tot een aanvaardbare klasse niveau verlaagd. Dit is nodig om bijvoorbeeld corrosie tegen te gaan waardoor mogelijke schade aan persluchtleidingen, pneumatische gereedschappen of systemen wordt beperkt.

Waar wordt geconditioneerde perslucht nog meer voor gebruikt?

Voor ‘ademlucht’ wordt geconditioneerde perslucht gebruikt. Denk hierbij aan ziekenhuizen of bij verfspuiterijen waar er maskers gedragen worden. Geconditioneerde perslucht wordt ook gebruikt voor het generen van stikstofgas (N2). Atmosferische lucht bevat ongeveer 78% N2 stikstof. Met behulp van een stikstofgenerator kan deze stikstof uit de perslucht gefilterd worden waarna het voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Lees voor meer informatie onze pagina over het genereren van stikstof of labgassen.

Onze werkwijze omtrent de optimalisatie van uw persluchtsysteem

Voor een optimale werking van uw persluchtsysteem is een juiste dimensionering een eerste vereiste. Zowel onder als over dimensionering staan een efficiënt gebruik van uw persluchtsysteem in de weg. Vervolgens is een configuratie toegespitst op uw behoeften van belang. Hoeveel lucht, welke druk en welke luchtkwaliteit is benodigd?

Interfilter Group ontzorgt u van A tot en met Z en levert maatwerk. In overleg met u stellen wij uw behoeften vast, analyseren de situatie ter plaatse en configureren een optimaal persluchtsysteem specifiek voor uw processen. Hierbij gebruiken wij uitsluitend gecertificeerde componenten van gerenommeerde merken. Zodra u akkoord gaat met ons voorstel leveren wij uw complete persluchtinstallatie turn-key op. Daarnaast bieden wij, indien gewenst, ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw installatie te doen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek met onze productspecialist, Patrizia Callenbach +31 (0)6 57 42 00 91.

Heeft u een vraag?

Werkwijze persluchtconditionering

001-engineering.svg
Analyseren
Het vast stellen van behoeftes en de huidige situatie op locatie in kaart brengen.
001-engineering.svg
Configureren
Het aandragen van een optimaal persluchtsysteem, specifiek voor uw proces.
001-engineering.svg
Installeren
Na akkoord leveren wij bij u een complete persluchtinstallatie turn-key op.
001-engineering.svg
Onderhouden
Wij bieden de mogelijkheid om uw persluchtinstallatie te onderhouden.