Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Persluchtconditionering

Persluchtinstallatie samenstellen

Voor een optimale werking van uw persluchtinstallatie is een juiste dimensionering een eerste vereiste. Zowel onder als over dimensionering staan een efficiënt gebruik van uw persluchtsysteem in de weg. Vervolgens is een configuratie toegespitst op uw behoeften van belang. Hoeveel lucht, welke druk en welke luchtkwaliteit is benodigd?

Interfilter Group ontzorgt u van A tot en met Z en levert maatwerk. In overleg met u stellen wij uw behoeften vast, analyseren de situatie ter plaatse en configureren een optimaal persluchtsysteem specifiek voor uw proces. Hierbij gebruiken wij, als Parker Distributor Compressed Air & Gas Treatment, uitsluitend gecertificeerde componenten van gerenommeerde merken, zoals TransAir, Parker Zander, Parker Hiross en Parker Domnick Hunter. Zodra u akkoord gaat met ons voorstel leveren wij uw complete persluchtinstallatie turn-key op, installeren wij deze en bieden wij, indien gewenst, ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw installatie te doen.

Wat is perslucht en waar wordt het voor gebruikt?

Perslucht is in de regel atmosferische lucht dat door middel van een compressor gecomprimeerd wordt tot een volume dat kleiner is dan het oorspronkelijke volume. Compressie geeft namelijk drukverhoging. Perslucht wordt onder andere gebruikt om apparaten of processen aan te sturen. 

Parker
Wij zijn distributeur van Parker Compressed Air & Gas Treatment
Bekijk Parker producten

Wat is persluchtcondtionering?

Persluchtconditionering is het proces van het voorbereiden en conditioneren van perslucht voor gebruik in verschillende toepassingen. Bij het comprimeren van lucht worden via de inlaat van een compressor vocht, deeltjes en oliedampen aangezogen. Denk hierbij aan water(damp), olie(damp), fijnstof en micro organismen. Het conditioneren van de perslucht voorkomt dat deze verontreinigingen in de persluchtleidingen belanden. Het is belangrijk om te voldoen aan de kwaliteitseisen van de toepassing om de prestaties en betrouwbaarheid te behouden en of te verbeteren. Na luchtcompressie dient daarom de perslucht geconditioneerd te worden volgens ISO8573-1:2010, waarbij de nodige klasse afhankelijk is van de toepassing. Lees voor mer informatie over zuiverheidsklasse volgens de ISO 8573 onze whitepaper.

Perslucht filterelementen en drogers

Met behulp van persluchtfilters en persluchtdrogers (zoals een adsorptiedroger of koeldroger) worden de nog aanwezige deeltjes verwijderd of tenminste tot een aanvaardbare klasse niveau verlaagd. Dit is nodig om bijvoorbeeld corrosie tegen te gaan waardoor mogelijke schade aan persluchtleidingen, pneumatische gereedschappen of systemen wordt beperkt.

Parker assortiment voor uw persluchtinstallatie

Op onderstaande foto ziet u ook ons Parker perslucht assortiment voor behandeling de van perslucht. Zo leveren wij onder andere schroef compressors, zuiger compressors, chillers, buffervaten, adsorptiedrogers, koeldrogers, perslucht filters, membranen en meer producten voor een optimale persluchtinstallatie. Ook producten voor het opwekken van stikstof zijn onderdeel van ons Parker assortiment. 

Waar wordt geconditioneerde perslucht nog meer voor gebruikt?

Voor ‘ademlucht’ wordt geconditioneerde perslucht gebruikt. Denk hierbij aan ziekenhuizen of bij verfspuiterijen waar er maskers gedragen worden. Geconditioneerde perslucht wordt ook gebruikt voor het generen van stikstofgas (N2). Atmosferische lucht bevat ongeveer 78% N2 stikstof. Met behulp van een stikstofgenerator kan deze stikstof uit de perslucht gefilterd worden waarna het voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Lees voor meer informatie onze pagina over het genereren van stikstof. Ook het bijbehorende perslucht leidingwerk kunnen we leveren van het merk Transair. 

Vrijblijvend adviesgesprek persluchtinstallaties 

Neem contact met ons op voor meer informatie. Voor een vrijblijvend adviesgesprek met onze perslucht- & gasspecialist, Patrizia Callenbach, kunt u bellen naar +31 (0)6 57 42 00 91.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Werkwijze persluchtinstallatie samenstellen

001-engineering.svg

Analyseren

De situatie op locatie in kaart brengen en uw behoeftes vaststellen.

001-engineering.svg

Configureren

Het samenstellen en aandragen van een optimaal persluchtsysteem, specifiek voor uw proces.

001-engineering.svg

Installeren

Na akkoord leveren wij de complete persluchtinstallatie turn-key bij u op. 

001-engineering.svg

Onderhouden

Wij bieden ook de mogelijkheid om uw persluchtinstallatie te onderhouden. 

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert