Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Stikstofgeneratoren

Waarom stikstof kopen als u zelf kunt produceren?

Avilo is expert als het gaat om zelf stikstof of waterstof in huis genereren. Wij ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden onze eigen stikstofgeneratoren, maar ook complete turn-key skid systemen. Daarnaast leveren wij als Parker Compressed Air & Gas Treatment distributeur diverse soorten stikstofgeneratoren waarmee zelf stikstofgas opgewekt kan worden. De stikstofgeneratoren zijn afhankelijk van uw specifieke toepassing waarbij wordt gekeken naar onder andere de nodige zuiverheid, gasflow en werkdruk. Voor de bedrijven die gebruik maken van stikstof is het produceren van eigen stikstofgas in veruit de meeste gevallen rendabel ten opzichte van het inkopen van N2 gascilinders, packs en vloeibare stiktof installaties bij een gas leverancier.

Parker
Wij zijn distributeur van Parker Compressed Air & Gas Treatment
Bekijk Parker producten

De voordelen van een eigen stikstofgenerator

Het zelf produceren van stikstof met een stikstofgenerator van Avilo of Parker biedt diverse voordelen:

  • Onafhankelijkheid, ook in strenge winters.
  • 100% beschikbaarheid van de gewenste hoeveelheid en zuiverheid, 24/7.
  • Beter voor het milieu, want transport met tankwagens is niet meer nodig.
  • Veiligere opslag waarbij het omwisselen van hogedruk cilinders niet meer nodig is.
  • Geen kosten meer voor het verhuur van opslagfaciliteiten, transport, en certificeringen die voorheen werden gefactureerd buiten uw gasverbruik om.
  • Korte terugverdientijd van uw eigen gasinstallatie, meestal binnen een termijn van 12 tot 36 maanden.
  • Er zijn geen vergunningen nodig voor het plaatsen van uw eigen stikstof opslag.

Verschillende technieken stikstof produceren

Voor stikstofproductie bestaan diverse technieken zoals de PSA (Pressure Swing Adsorption) technologie en de membraantechnologie. Elke techniek heeft zijn eigen toepassingsgebieden en eigenschappen. Welke technologie het best bij uw situatie past hangt af van diverse factoren. Ook voor het produceren van labgas kunnen wij u voorzien. Dankzij de samenwerking met Parker leveren wij onder andere stikstofgeneratoren en stikstof membranen voor het zelf produceren/maken van stikstof op uw eigen locatie. Daarnaast produceren wij vanuit Avilo ook onze eigen membraan generatoren, labgas generatoren en zelfs turn key systemen op maat. Met een stikstofgenerator bent u verzekerd van een constante zuiverheid en altijd on-demand stikstofgas. Ook bent u niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld een gasleverancier.

Wat is het verschil tussen de PSA en membraan technologie?

Het grootste verschil tussen de PSA en membraan technologie is de gewenste zuiverheid van stikstof. Met de PSA stikstofgenerator wordt een hogere zuiverheid van stikstof gegenereerd ten opzichte van de membraan technologie. De PSA-technologie zorgt voor een minimale zuiverheid van 95% tot een zuiverheid van 5 ppm en de membraan technologie zorgt voor een zuiverheid vanaf 95% tot 99,5%.

Stikstof en waterstof als labgas gebruiken

Wij produceren en leveren diverse soorten gasgeneratoren waarmee zelf labgassen opgewekt kunnen worden. Gebruikers in laboratoria kunnen zich op deze manier onafhankelijk maken van externe gasleveranciers. Deze Plug & Play labgas generatoren leveren zeer hoge zuiverheden N2 of H2 (als analyse- of draaggas) op het moment dat u het nodig heeft voor uw spectrometer, gaschromatograaf (GC’s) of LC/MS. Afhankelijk van de toegepaste generator heeft u zodoende altijd ‘on demand’ de beschikking over waterstof, zero air lucht of stikstofgas. Deze generatoren kunnen standalone labgas opwekken met een eigen kleine compressor of vanaf een bestaand persluchtkanaal, in de hoeveelheid en zuiverheid die u nodig heeft.

Wilt u besparen op bedrijfskosten door zelf stikstof te produceren?

Interfilter Group ontzorgt u van A tot Z en levert maatwerk. In overleg met u stellen wij uw behoeften vast, analyseren de situatie ter plaatse en configureren een optimale stikstofinstallatie specifiek voor uw processen. Hierbij gebruiken wij, als Parker Distributor Compressed Air & Gas Treatment, uitsluitend gecertificeerde componenten van gerenommeerde merken, zoals Parker Zander, Parker Hiross, Parker Domnick Hunter en TransAir. Zodra u akkoord gaat met ons voorstel leveren wij uw complete installatie voor gasopwekking turn-key op.

Vrijblijvend advies over stikstofgeneratoren??

Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u direct contact opnemen met een van onze specialisten via +31(0)181 32 08 88. Daarnaast kunt u ons altijd bereiken door middel van ons contactformulier, mailen, appen of de chat. Wij proberen dezelfde dag nog op u te reageren binnen kantoortijden. 

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Werkwijze gasinstallatie samenstellen

001-engineering.svg

Analyseren

De situatie op locatie in kaart brengen en uw behoeftes vaststellen.

001-engineering.svg

Configureren

Het ontwerpen van een optimale gasinstallatie, specifiek voor uw proces.

001-engineering.svg

Installeren

Na akkoord produceren en leveren wij de complete gasinstallatie turn-key bij uw op. 

001-engineering.svg

Onderhouden

Wij bieden ook de mogelijkheid om uw gasinstallatie te onderhouden.

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert