Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Air Intake Screen van ProScreen

ProScreen beschermt lamellen van luchtgekoelde condensors

vervuiling in condensors

Door weers- en omgevingsinvloeden, zoals het pollenseizoen, raken de lamellen van luchtgekoelde condensors snel vervuild. Vervuiling kan de luchtdoorstroom van uw installatie blokkeren waardoor regelmatig reiniging nodig is. Het meermaals per jaar reinigen van de installaties brengt hoge kosten met zich mee en daarnaast kan hoge druk reiniging de lamellen beschadigen, zoals te zien op de foto's.

Geschikt voor koelinstallaties en aanzuigroosters

bescherm luchtgekoelde condensors

Air Intake Screens van ProScreen beschermen de condensors van uw installatie tegen grof vuil zoals bladeren, insecten en pollen. Denk aan het beschermen van koeltorens, chillers, dry coolers en de inlaat van de luchtbehandelingsinstallaties. Door de lage weerstand en het feit dat alle lucht inlaat schermen custom-made gemaakt worden, kan het worden toegepast op elk fabricaat en type.

Toepassing Air Intake ProScreens

ProScreen wordt toegepast aan de buitenzijde van de installatie en zorgt ervoor dat grof vuil en andere deeltjes niet kunnen binnendringen. Hierdoor wordt bij bijvoorbeeld warmtewisselaars de warmteoverdracht op een optimaal niveau gehouden wat resulteert in een betere efficiency en lagere energiekosten van de installatie. Het zelfde geldt voor de koel efficiency van koelinstallaties. Onze Air Intake Screens worden toegepast bij diverse segmenten, onder andere datacenters, voedingsmiddelenbedrijven, utiliteitsbouw, gezondheidszorg maar ook in de industrie.

Snelle en gemakkelijke reiniging

In vergelijking met de standaard reiniging van condensors kan het screen eenvoudig vanaf buitenaf worden gereinigd met bijvoorbeeld een zachte borstel of lage druk water, waardoor de screens snel en gemakkelijk meerdere malen per jaar zelf gereinigd kunnen worden. Dit zal aanzienlijk schelen in onderhoud(skosten) en de weerstand over de installatie zal hierdoor gedurende het jaar lager zijn wat resulteert in lagere energiekosten.

proscreen-air-intake-screen    pro-screen-air-intake-screen    proscreens

Voordelen van ProScreen

ProScreen..

  • ..beschermt de condensors van uw installatie tegen vervuiling.
  • ..reduceert uw energieverbruik.
  • ..reduceert onderhouds- en reinigingskosten, want het screen kunt u zelf gemakkelijk demonteren, reinigen en terugplaatsen op de installatie.
  • ..vermindert risico op het uitvallen van de installatie.
  • ..verlengt de levensduur van uw installatie.
  • ..heeft een levensduur van 10+ jaar en wij geven daarom 5 jaar garantie op het materiaal.
  • ..is makkelijk te monteren en demonteren door ons ontwikkelde bevestigingssystemen ProFix (met clips) en ProMag (magnetisch). Wij kunnen het ook voor u inmeten en monteren.

Project in beeld bij Digital Realty datacenter

Twee datacenters van Digital Realty hebben samen een vermogen van 60 MegaWatt. Op de daken van deze datacenters staan in totaal 48 koelinstallaties welke wij hebben voorzien van ProScreens. ProScreen beschermt de condensors tegen grof vuil, reduceert energieverbruik van de installaties, verminderd onderhoud(skosten) en meer. Bekijk de video voor meer informatie over dit mooie project. 

 

Werkwijze Air Intake Screens

Wij kunnen de installatie op locatie voor u komen opmeten en vervolgens een voorstel leveren. In het voorstel van de Air Intake Screens van ProScreen leveren we de prijsopgave en technische uitwerking aan. De screens worden in eigen beheer op maat geproduceerd waarna we de Air Screens installeren op locatie zonder stilstand van uw installatie kunnen plaatsen. Na het installeren van de Air Intake Screen evalueren we samen de resultaten. 

Voor meer informatie kunt u hieronder doorklikken naar de technische specificaties, installatiehandleiding of vul de maten van uw installatie in voor een offerte op maat. Voor vragen over onze ProScreens kunt u gerust contact opnemen met een van onze medewerkers.

 

 

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Contact