Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Boxfilters verfnevel

Kartonnen kubussen voor het afvangen van verfnevel

Boxfilters verfnevel foto 1
Boxfilters verfnevel foto 2
Boxfilters verfnevel foto 3
Boxfilters verfnevel navigatie foto 1
Boxfilters verfnevel navigatie foto 2
Boxfilters verfnevel navigatie foto 3

Artikelinformatie

Verfopnamefilters voor het opvangen van verfnevel

Het toepassen van verfnevel boxfilters

Interfilter Group levert verschillende filterboxen voor het afvangen van verfnevel bij bijvoorbeeld spuiterijen en lakstraten. De verfopname filters zijn gemaakt van karton met een labyrint aan de binnenzijde waar de verfnevel in blijft hangen. Dankzij de diepte van de verfboxen is de opnamecapaciteit een stuk hoger en gaan deze verfopnamefilters een stuk langer mee dan bijvoorbeeld dunne filtermatten. Daarnaast zijn de filterboxen zowel horizontaal als verticaal in te zetten bij bijvoorbeeld spuitwanden maar ook vloerafzuigingen. 

Filterboxen modulair wisselen

De kartonnen kubussen zijn modulair te wisselen. Dit wil zeggen dat iedere filterbox per stuk verwisseld kan worden. Dankzij deze modulaire werking kan de spuiter specifieke filterkubussen verwisselen wanneer deze echt verzadigd zijn in plaats van dat de hele filterwand gewisseld zou moeten worden. Met deze verfnevel filters kan een spuiter dus kosten besparen voor zowel het filtermateriaal als onderhoud.

De boxfilters zijn leverbaar in drie verschillende uitvoeringen; Edrizzi boxen, Dürr boxen of Cube paint boxen. 

Edrizzi filterboxen

De Edrizzi verfnevelfilters worden gezien als het A merk filterboxen wanneer het gaat om het afvangen van verfnevel. De binnenkant van de kartonnen kubus bestaat uit zo'n complex labyrint waardoor deze kubus de meeste verfnevel kan opnemen, tot wel 100 kg verfopname per m². Ook is het Edrizzi verfnevelfilter gemaakt van brandvertragend golfkarton waardoor het verffilter veilig is in gebruik. De Edrizzi boxen zijn beschikbaar in drie verschillende types met een diepte van 300 mm of 500 mm; 

  • Edrizzi Vario Fine: Voor droge en slecht klevende lakken
  • Edrizzi Vario Medium: Een standaard oplossing voor de meest gangbare lakken
  • Edrizzi Vario Rough: Voor schuimende, klevende, natte laksoorten

Dürr filterboxen

De Dürr boxfilter is een meertraps verfscheidingssysteem geschikt voor het scheiden van primers, basislakken en blanke lakken. De kartonnen filterboxen zijn snel en gemakkelijk te vervangen, zelfs tijdens uw spuit of lak proces. Dankzij de verminderde CO2-uitstoot en het minimale energieverbruik is de Dürr filterbox een echt duurzaam filtersysteem. De Dürr box kan tot 25 kg verf opnemen per filterbox. 

Cube paint filterboxen

De Cube paint filterbox is ook leverbaar in een grove, medium en fijne variant, met een diepte van 300 mm of 500 mm, waardoor er voor iedere toepassing een passende oplossing mogelijk is. De filterboxen makkelijk in gebruik en snel in elkaar gezet. Daarnaast vangen de filterboxen tot 30 kg verf op per filterbox. 

U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen door middel van het contactformulier, appen, bellen of mailen. Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste verfnevelfilter. 

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?