Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Cocolok en Hairlok

Milieuvriendelijk en duurzaam filtermateriaal

Cocolok en Hairlok foto 1
Cocolok en Hairlok foto 2
Cocolok en Hairlok foto 3
Cocolok en Hairlok foto 4
Cocolok en Hairlok foto 5
Cocolok en Hairlok navigatie foto 1
Cocolok en Hairlok navigatie foto 2
Cocolok en Hairlok navigatie foto 3
Cocolok en Hairlok navigatie foto 4
Cocolok en Hairlok navigatie foto 5

Artikelinformatie

Cocolok 

Cocolok is filterdoek dat is gemaakt van kokosvezels en natuurlijke latex. Dit maakt het een milieuvriendelijk alternatief voor synthetische filtermedia. Cocolok wordt toegepast als grof filter of als voorfilter voor fijnfilters.  

Toepassingen Cocolok 

  • Luchtfiltratie: Cocolok wordt gebruikt in luchtfiltratiesystemen om stof, pollen en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen. Het wordt vooral gebruikt in commerciële gebouwen en industriële faciliteiten waar schone lucht gewenst is.  

  • Waterfiltratie: In waterfiltratiesystemen wordt Cocolok gebruikt om onzuiverheden en deeltjes uit het water te filteren. Het wordt dan vooral gebruikt in drinkwaterzuiveringsinstallaties, industriële waterbehandelingsfaciliteiten en andere waterzuiveringsprocessen.  

  • Voedingsmiddelindustrie: Natuurlijke latex heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Dit kan bacteriële groei in bepaalde toepassingen voorkomen, zoals in de voedingsmiddelenindustrie waar met name in de processen hygiëne van groot belang is.  

  • Industriële toepassingen: Cocolok biedt wordt gebruikt in verschillende industriële processen, zoals in de chemische industrie, de farmaceutische industrie en de productie van elektronica.  

Hairlok  

Hairlok is filterdoek dat is gemaakt van paardenhaar en natuurlijke latex. Paardenhaar heeft van nature een glad oppervlak en is zeer fijn. Door deze eigenschappen houdt Hairlok stof en vuildeeltjes vast. Hairlok is duurzaam en is bestand tegen slijtage. Daardoor heeft Hairlok een lange levensduur zonder kwaliteitsverlies. Ook is Hairlok milieuvriendelijk, omdat paardenhaar een natuurlijk materiaal is.  

Toepassingen Hairlok 

  • Luchtfiltratie: Hairlok wordt toegepast in luchtfiltratiesystemen om deeltjes en verontreinigingen uit de lucht te verwijderen.  

  • Vloeistoffiltratie: Filterdoek dat van paardenhaar is gemaakt wordt vaak gebruikt bij industrieën waar vloeistoffen worden verwerkt, zoals de chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie.  

  • Farmaceutische industrie: In de farmaceutische productie gelden strenge normen voor de zuiverheid van producten. Hairlok kan hiervoor gebruikt worden om deeltjes te verwijderen en te zorgen voor een schone productieomgeving.  

  • Emissiebeperking: Bij processen waar stofcontrole en luchtkwaliteit belangrijk is wordt Hairlok ingezet om de verspreiding van stofdeeltjes te verminderen, zoals in de cementfabriek, houtverwerkingsinstallaties en mijnbouw.  

  • Textielindustrie: In sommige gevallen wordt Hairlok gebruikt voor het filteren van vezels en onzuiverheden uit vloeibare chemicaliën die worden gebruikt in het productieproces van textiel. 

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?