Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Metingen & analyses

Meten is weten

In onze testruimte kunnen wij verschillende kenmerken en eigenschappen van veel filters zelf vergelijken en testen. Dit geeft mogelijkheid tot onderzoeken, met als doel: optimalisatie en innovatie. Zo blijven wij voorop lopen op het gebied van research en development. Zo kunnen wij de volgende testen en metingen voor u uitvoeren: 

Air Permeability

Deze test wordt gedaan om de luchtdoorlaatbaarheid van het filtermedium te bepalen. Dit is nodig om de kwaliteit van het filterdoek vast te stellen waarna er eventueel een verbetering bij u gerealiseerd kan worden.

air permeability test

SKID

De SKID kan vloeistof zakkenfilters en kaarsenfilters meten doormiddel van clear pressuredrop. Het voordeel hiervan is dat we de verschillen tussen filters in kaart kunnen brengen. 

testen kaarsenfilters

Microscoop

Met de microscoop kunnen we de structuur van een filter zien (geweven, crossed, naaldvilt). Tevens kunnen we de micronage van het filter vaststellen doormiddel van metingen op de poriën of de afmeting van de vezel delen. 

microscoop medium

Fabric thickness 

Het apparaat meet de dikte van het medium. Dit is vooral belangrijk bij ontstoffing vanwege de stofvangst en sterkte van het medium. Ook bij metaalgazen kunnen we de dikte goed bepalen waarbij de stevigheid van het medium van belang is. 

fabric thickness filtermedium

Tensile strength

Door middel van deze test kunnen wij de treksterkte van het filtermedium achterhalen, waarbij de druk die over het filter mag gaan van belang is. Dit heeft ook effect op de sterkte met betrekking tot de pulse die gegeven wordt bij een ontstoffing filter. Denk bijvoorbeeld aan de perslucht die gebruikt wordt om een filter te reinigen. 

fabric tensile filter medium

Particle counter

De particle counter is een luchtkwaliteitsmeter waarmee we de verschillende niveaus van luchtkwaliteit en de fijnstofconcentraties in kaart kunnen brengen. Wij meten de luchtkwaliteit in de buitenlucht, achter de toevoerfilters en in de aangesloten ruimte. Tot slot analyseren wij de meting a.d.h.v. Eurovent 4/23 en de WHO zodat we een passend filteradvies kunnen geven. 

particle counter luchtfilter

Melt flow index

Deze test kan het smeltpunt van een filtermedium bepalen in °C. Hierbij gaat het om filters gemaakt van kunststof zoals minipleats en compactfilters. Op deze manier wordt er duidelijk of een specifieke filter passend is in uw toepassing. 

melt flow index test

Pressure drop

Met een Pressure Drop drukverschilmeter kunnen wij het drukverschil (Pa) meten over de filters van een luchtbehandelingsinstallatie. 

pressure drop

Airflow

Met de Airflow luchtsnelheidsmeter kunnen wij de luchtsnelheid (m/s) meten van een luchtbehandelingsinstallatie.

air flow

VOC

Door middel van een VOC meter kunnen wij de vluchtige organische stoffen meten. De VOC omschrijft gas- en dampvormige stoffen met een organische oorsprong in de lucht.

voc meting

Bubblepoint

Met de bubblepoint test kunnen wij vloeistoffilters meten op micronage en lekkage. Dit wordt uitgevoerd door middel van een vloeistofbad waarbij er lucht door het filter wordt geblazen. Op deze manier wordt er duidelijk of de vloeistoffilters voldoen. 

bubble point test kaarsen

Meer weten over onze testen, metingen en analyses of interesse in een meting? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert