Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Reiniging filters

Reinigen en hergebruiken van industriële filters

Om ervoor te zorgen dat zowel u als wij kunnen bijdragen aan het reduceren van afval bieden wij nu ook de mogelijkheid om diverse industriële filters te laten reinigen. Interfilter Group gaat daarom graag met u op zoek naar het meest optimale reinigingsproces. Het reinigen van de filters brengt de volgende benefits met zich mee:

 • De filters worden op deze manier circulair gemaakt en kunnen tussen de 15-25x gereinigd en hergebruikt worden.
 • Het is duurzaam doordat er afval en dus CO2 uitstoot wordt gereduceerd
 • Het proces wordt verbeterd waardoor er ook grote hoeveelheden kosten bespaart kunnen worden
 • U heeft altijd een complete set, goed werkende filters terug in uw proces
 • U heeft inzicht in de daadwerkelijke prestaties van uw filters

Welke filters kan Interfilter Group voor u reinigen? 

Niet alle filters kunnen gereinigd worden zonder dat de specificaties verloren gaan. Interfilter kan onder andere metalen filters, filterhuizen, filterplaten, polymeer filters, maar ook procesonderdelen reinigen. Zie hieronder enkele voorbeelden.

reiniging polymeerfilters

Hoe ziet het reinigingsproces eruit? 

Voor het reinigen van filters hanteren wij de volgende werkwijze:

Ontvangst

Wanneer de filters binnen zijn wordt er een visuele ingangscontrole gedaan waarbij gecontroleerd wordt op eventuele beschadigingen. Mochten er vooraf al beschadigingen aan een filter zitten, dan wordt dit bij u gemeld en kunnen wij het filter direct voor u vervangen voor een nieuw exemplaar.

Behandeling

Elke vervuiling en materiaal heeft zijn eigen specifieke reinigingtechniek nodig, daarom beschikken wij over verschillende reiniging methodes; thermische reiniging, ultrasoon reiniging, chemische reiniging, Glycol reiniging en reiniging op hoge en lage waterdruk. Wij zoeken altijd naar de beste methode die het minst schadelijk is voor uw materiaal en het milieu met het beste resultaat.

Controle

Onze kwaliteitsverantwoordelijke zal na de behandeling een eindcontrole doen voordat de filters bij u terug worden gebracht. 

Testen

Het is na de reiniging optioneel om de filters te laten testen:

 • Gewicht
 • Bubble point in IPA
 • Backflow in IPA
 • Endoscoop
 • Microscoop
 • Materiaalonderzoek

Door de filters te laten testen weet u altijd zeker dat u een complete set met filters terug uw proces in zet die allemaal werken naar de benodigde eisen in uw proces. Mochten één of meerdere filters niet meer naar wens van de klant of de eisen in het proces presteren, dan wordt dit met de klant gecommuniceerd en bieden wij de mogelijkheid om deze filters direct te vervangen voor nieuwe exemplaren. 

Rapportage en certificering

Ook is het optioneel om achteraf een rapportage te laten maken van de filters waarbij de filters opnieuw gecertificeerd worden:

 • Kwaliteitsrapportage ISO 9001
 • Milieurapportage ISO 14001
 • Veiligheidsrapportage ISO 45001

Cloud applicatie

Als laatste optie kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van onze cloud applicatie waarbij er iedere reiniging wordt bijgehouden hoe goed het filter nog werkt. Zo heeft u altijd inzicht in de prestaties van uw filters en is ook te zien wanneer een filter écht aan vervanging toe is. Op deze manier hoeft u enkel de filters te vervangen die niet meer naar wens presteren, in plaats van iedere ronde alle filters te moeten vervangen. 

Meer informatie of een TCO op maat?

Meer informatie over filterreiniging of bent u benieuwd of uw filters reinigbaar zijn? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpt een van onze medewerkers u graag. Uiteraard maken wij ook graag een overzicht van de kosten die u kunt besparen. 

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert