Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Strainers en filterkorven

Strainers en bijbehorende filterkorven

Strainers en filterkorven foto 1

Artikelinformatie

Strainers en korven voor in de strainers

Interfilter Group kan een breed assortiment aan kwaliteit strainers met bijbehorende filterkorven leveren. Strainers worden gebruikt waar er een lagere vervuilingsgraad in de vloeistofstroom zit en beschermen de pompen in uw proces. U kunt bij ons terecht als het gaat om Duplex strainers, Simplex strainers, Temporary strainers, Basket strainers, T strainers, Y strainers, bijbehorende filterkorven en meer. De strainers worden op maat gemaakt, rekening houdend de gewenste afmetingen en micronages. De strainers zijn in te zetten als een alternatief voor bijvoorbeeld het merk Boll en Kirch. Ook revisie en het reinigen van de strainers is optioneel.

Basket strainers 

Basket strainers zijn strainers waarbij er een basket, ookwel zeefkorf, in de strainer zit verwerkt. De baskets kunnen zo worden geproduceerd en bekleed met filtergaas zodat het voor u beschikbaar is in de gewenste micronage. Naast de micronage zijn de basket strainers leverbaar met verschillende aansluitingen, aansluitings grootte, druk klasse en materialen.

Y-strainers en T-strainers

De benamingen 'Y strainer' en 'T strainer' staan voor de vorm waarin de strainer is gemaakt. De Y-strainers zijn beschikbaar met flens of draadaansluiting. De filterkorven die in de strainers zitten worden ook in dit geval van filtergaas gemaakt in de gewenste micronage en zijn beschikbaar veel verschillende maten, materialen, drukklasse en aansluitings grootte.

Simplex strainers en Duplex strainers

De simplex strainers hebben één zeefkorf in het huis zitten en kunnen direct tussen het leidingwerk van uw proces geplaatst worden. Bij de duplex strainers zitten er niet één, maar twee zeefkorven in het huis die apart van elkaar gebruikt kunnen worden. De filterkorven in deze strainers worden geleverd naar de gewenste micronages, drukklasse, afmetingen en aansluitingen.

Temporary filter strainers, ook wel puntzeef genoemd

De temporary filter strainers zijn gemaakt om in te zetten in tijdelijke processen waarbij de puntzeef voor een korte periode gebruikt wordt. Deze strainers worden gebruikt bij bijvoorbeeld een inbedrijfsstelling of opstartpeiode van een nieuw proces waarbij het grove vuil uit de vloeistofstroom wordt verwijderd. Temporary filter strainers zijn gemakkelijk te installeren en demonteren tussen twee flezen in uw leidingwerk. 

Soorten filterkorven

Een filterkorf wordt veelal ingezet voor de bescherming van het opstarten van nieuwe systemen door middel van grove filtratie en voorfiltratie. Deze bescherming zorg ervoor dat het grof vuil in de installatie wordt opgevangen in de filterkorf. Ook zijn er filterkorven met een fijne filtratie voor andere toepassingen. Filterkorven zijn meestal verwisselbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en gereinigd of vervangen wanneer ze verstopt raken. Dit minimaliseert stilstandtijd en zorgt ervoor dat het filtratieproces efficiënt blijft. U kunt kiezen uit een tijdelijke strainer, korf- en elementtypes, geplisseerde open korf en een ellipsvormige korf welke op maat worden gemaakt.

Voordelen van filterkorven en filter strainers,

Filterkorven en strainers bieden meerdere voordelen:

  • Makkelijk te reinigen
  • Revisie mogelijk
  • Lage weerstand
  • Lange levensduur
  • Custom made

Voor meer informatie over filterkorven en filter strainers kunt u onze specifieke datasheet over de filterkorven lezen of vrijblijvend contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag.

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?