Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Filtersystemen water

Waterbehandeling filtersystemen 

Interfilter biedt op maat gemaakte oplossingen voor zuivering. Met een scala aan filtersystemen voor diverse toepassingen, variërend van continue zandfiltratie tot zelfreinigende Galileo filters, zetten we ons in voor de verbetering van waterkwaliteit en duurzame oplossingen. Lees hoe onze expertise en technologieën kunnen bijdragen aan een schonere en gezondere watervoorziening.

Bij continue filtratie worden deeltjes voortdurend uit het water verwijderd zonder onderbreking. Hierbij wordt geen pauze ingelast voor een backwash, regeneratie of het vervangen van het filtermedium. In de meeste gevallen maken we gebruik van een continue zandfilter. Dit systeem laat het filterzand constant circuleren en spoelt het op doorlopende basis. Ongeveer 10% van het spoelwater voert de gevangen deeltjes af.

Discontinue filtratie daarentegen onderbreekt het filtratieproces periodiek door middel van een backwash of regeneratie. Dit is noodzakelijk om vervuiling van het medium weg te spoelen, wat leidt tot periodieke afvoer van afvalwater. Verschillende soorten vervuiling vereisen diverse filtermedia. Zo kan een filtervat bijvoorbeeld gevuld zijn met:

  • Zand
  • Actief kool
  • Mangaandioxide
  • Ionenwisselaarhars
  • En andere materialen

Ga voor meer informatie naar een specifieke productcategorie voor filtersystemen water of neem contact op met een van onze medewerkers. Bent u op zoek naar een ander filters of heeft u advies nodig? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Heeft u een vraag?

Onze experts zijn hier om u te helpen.

Zoek een expert