Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Hydraulische filters

Filters voor hydraulische oliën

Hydraulische filters foto 1

Artikelinformatie

Wat is hydrauliekfiltratie?

Onder hydrauliekfiltratie verstaan wij het verwijderen van deeltjes uit hydraulische olie. Deze olie moet van optimale kwaliteit zijn. De deeltjes die in de olie terecht komen zijn een potentieel gevaar voor het hydraulische systeem. De juiste hydraulische filters zijn dus van groot belang voor het behoud hier van.

Onze hoogwaardige hydrauliekfilters zijn ontwikkeld voor de zwaarste industriële toepassing. Wij garanderen schone olie en lange standtijden met deze filters. Daarnaast verkleint het de kans op productiestilstand en verlaagd het de productiekosten. De filterelementen zijn ontwikkeld en geproduceerd volgens de hoogste standaard voor hydrauliekfiltratie.

Waar worden hydrauliek filters toegepast? 

Hydrauliekfilters worden toegepast in verschillende industrieën waar hydraulische systemen worden gebruikt. Deze filters spelen een cruciale rol bij het handhaven van de zuiverheid van hydraulische oliën en vloeistoffen. Op zijn beurt verbeteren de filters de prestaties en betrouwbaarheid van het hele systeem. Hier zijn enkele industriën waar hydrauliekfilters worden gebruikt:

 • Industriële Machines: Hydraulische systemen worden veel gebruikt in industriële machines zoals heftrucks, graafmachines, bulldozers, kranen, en transportbanden. Hydrauliekfilters helpen bij het voorkomen van slijtage aan componenten en verhogen de operationele efficiëntie.
 • Bouw en Constructie: Zware bouw- en constructiemachines maken gebruik van hydraulische systemen voor het heffen, graven en verplaatsen van zware lasten. Filters in deze systemen zorgen voor een langere levensduur van de machines en verminderen stilstand.
 • Landbouwapparatuur: Tractoren, maaidorsers, en andere landbouwmachines vertrouwen op hydraulische systemen voor verschillende taken. Hydrauliekfilters voorkomen dat verontreinigingen het systeem binnendringen en schade veroorzaken.
 • Transport: Veel voertuigen en apparatuur in de transportsector maken gebruik van hydraulische systemen, zoals vrachtwagens met kiepbakken, betonmixers, en laadkleppen. Filters helpen bij het handhaven van de prestaties van deze systemen.
 • Industriële Automatisering: In industriële automatisering worden hydraulische systemen vaak gebruikt voor nauwkeurige bewegingscontrole in machines en robots. Schone hydraulische oliën zijn essentieel om precisie en betrouwbaarheid te garanderen.
 • Luchtvaart en Ruimtevaart: Hydraulische systemen spelen een belangrijke rol in vliegtuigen en ruimtevaartuigen voor het bedienen van vliegtuigkleppen, landingsgestellen en andere mechanismen. Filters zijn van vitaal belang om ononderbroken werking te waarborgen.
 • Energieopwekking: Hydraulische systemen worden gebruikt in energiecentrales, zoals waterkrachtcentrales en windturbines, om beweging en kracht om te zetten in elektriciteit. Filters helpen bij het handhaven van de prestaties van deze systemen.
 • Mijnbouw en Zware Industrie: In de mijnbouw en andere zware industrieën spelen hydraulische systemen een rol bij het verplaatsen en verwerken van materialen. Filters zorgen voor een betrouwbare werking onder veeleisende omstandigheden.

Verschillende soorten hydraulische filters en systemen

Wij hebben een ruim assortiment op het gebied van hydraulische filters. Daarom zijn wij in staat om op elk gebied een passende oplossing te vinden. Hier vindt u onze verschillende hydraulische filters en filtersystemen welke beschikbaar zijn in diverse soorten, maten en types:

 • Hydrauliek aanzuigfilters: Voorkom schade aan uw hydraulische pomp en componenten door grove verontreinigingen te filteren voordat ze het systeem binnendringen.
 • Hydrauliek persfilters: Houd uw druksystemen vrij van vuil en deeltjes, waardoor uw kleppen en actuatoren probleemloos kunnen werken.
 • Hydrauliek retourfilters: Bescherm uw apparatuur tegen verontreinigingen die tijdens bedrijf worden gegenereerd, en verleng de levensduur van de olie en het systeem.
 • Hydrauliek off-line filters: Reinig en recycleer uw hydraulische olie om een optimale werking van uw systeem te garanderen.
 • Hydrauliek kidney loop filters: Kidney Loop filters worden gebruikt voor extra reiniging van de hydraulische olie buiten het hoofdsysteem.
 • Magnetic hydrauliekfilters: Houd metaaldeeltjes onder controle met deze filters die magnetische aantrekking gebruiken voor effectieve reiniging.

Merken hydraulische filters

U kunt bij ons terecht voor alternatieven filterelementen voor doorgaande merken zoals Hydrac filters, Internormen filters, Mahle filters, Parker filters en meer.

Vrijblijvend advies over hydrauliekfilters

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via het contactformulier, bellen, appen of mailen. 

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?