Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

3D printing

Filtratietechnieken 3D print bedrijven

De industriële 3D-printer markt is ontzettend snel gegroeid en wordt vooral gebruikt binnen de metaalbewerkingssector. Als Interfilter Group bieden wij de benodigde filtratie en geconditioneerde perslucht aan die de 3D print machines nodig hebben om operationeel te zijn.

Veel voorkomende filters in 3d printing

Persluchtconditionering

Met onze compressoren van CompAir, adsorptiedrogers van Parker en overige componenten van LibAir, Transair, Parker Zander, Parker Hiross en Parker Domnick Hunter, wordt de perslucht gecomprimeerd, waarna hij wordt geconditioneerd. Deze geconditioneerde lucht is vrij van olie(damp), water(damp), fijnstof, micro-organismen en volgens ISO8573-1:2010. Bovendien vormt deze schone lucht geen bedreiging voor het leidingwerk dat de perslucht naar de juiste plek moet brengen. Om deze redenen is perslucht geschikt voor de industriële 3D-printers. Voor meer informatie kunt u terecht op onze Perslucht- en Gasbehandelings pagina.

Waarom is persluchtconditionering nodig bij een 3D printer?

Wanneer de 3D printer begint met printen loopt de tempratuur als snel op. Om de printer snel en gemakkelijk af te laten koelen is perslucht essentieel. Om deze reden kiezen steeds meer 3D print eigenaren voor het gebruik van perslucht in plaats van ventilatoren. Daar komt bij dat ventilatoren de schadelijke stoffen, die vrij komen tijdens het printen, alleen maar sneller de lucht in blaast.

Stikstof voor 3D printing rapid prototyping

Geconditioneerde perslucht wordt ook gebruikt voor het generen van stikstofgas (N2). Atmosferische lucht bevat ongeveer 78% N2 stikstof. Met behulp van onze stikstofgenerator kan deze stikstof uit de perslucht gefilterd worden waarna het voor diverse doeleinden gebruikt kan worden, zoals in het rapid prototyping proces van 3D printing. Lees voor meer informatie onze pagina over het genereren van stikstof.

Filters

Interfilter Group heeft een selectie aan filters op het gebeid van vloeistoffiltratie, stoffiltratie, luchtfiltratie, gasfiltratie en hydrauliek filtratie geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen binnen verschillende segmenten. Als het om een 3D-printer gaat is de HEPA-filter de beste optie om te filteren.

Waarom is filtratie nodig bij 3D printers?

Wanneer de machine begint met printen komen er verschillende stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor de luchtwegen. Dit komt doordat het verhitte printfilament tijdens de productie veel kleine deeltjes en gassen de lucht in blaast. Deze deeltjes of gassen zijn vaak niet zichtbaar, maar kunnen de gezondheid van de machine en medewerkers schaden. Daarom wordt er in vele installaties gebruik gemaakt van een HEPA-filter. Dit speciale filter zorgt voor een zeer fijne filtratie en wordt vaak gebruikt wanneer er extreem schone lucht nodig is. Dit komt vaak voor bij operatiekamers, de farmaceutische industrie en voedselproductie.

Vrijblijvend advies voor 3D print bedrijven

Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaardproducten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

  • Kostenbesparing
  • Een hoger rendement in productie
  • Minimum aan productieonderbreking

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?