Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Bierbrouwerijen

De cruciale rol van filters in bierbrouwerijen

Binnen de wereld van ambachtelijk bier en industriële brouwerijen vormt filtratie een essentieel element voor het creëren van hoogwaardige en smaakvolle bieren. Van het zuiveren van ingrediënten tot het helder maken van het eindproduct, filters spelen een cruciale rol in het hele brouwproces.

Waarom is filtratie in bierbrouwerijen belangrijk?

Het brouwproces omvat het mengen van diverse ingrediënten zoals water, mout, hop en gist om een perfecte balans van smaak en aroma te bereiken. Gedurende dit proces kunnen ongewenste deeltjes en verontreinigingen binnendringen, die de kwaliteit van het eindproduct negatief kunnen beïnvloeden. Door filtratie toe te passen, kunnen brouwerijen de zuiverheid      van het bier waarborgen en ongewenste smaakafwijkingen vermijden.

Veel voorkomende filters in bierbrouwerijen

Veel voorkomende filters in bierbrouwerijen

Tijdens het brouwproces worden verschillende filters ingezet om het bier te zuiveren en de gewenste eigenschappen te verkrijgen

Filterhuizen voor kaarsenfilters: Deze filterhuizen worden gebruikt in brouwprocessen voor fijnfiltratie. Kaarsenfilters verwijderen kleine deeltjes en onzuiverheden uit het brouwsel, wat de zuiverheid van het eindproduct bevordert.

Filterhuizen voor vloeistof zakkenfilters: Vloeistof zakkenfilters in filterhuizen worden gebruikt voor grovere filtratie in de vroege stadia van het brouwproces. Ze helpen bij het verwijderen van grotere deeltjes en ongewenste stoffen.

Kaarsenfilters: Kaarsenfilters, met verschillende micronniveaus, worden gebruikt voor de fijne filtratie van het brouwsel. Deze filters zijn uitermate geschikt om kleine onzuiverheden te verwijderen en de helderheid van het bier te verbeteren.

Persluchtconditionering: Perslucht is van vitaal belang in de brouwerij om processen aan te drijven. Filters voor persluchtconditionering zorgen ervoor dat de perslucht schoon en droog is, waardoor verstoringen in het productieproces worden voorkomen.

Zakkenfilters vloeistof: Deze filters worden vaak gebruikt voor grootschalige filtratie van vloeistoffen met variabele viscositeit en deeltjesgrootte. Ze dragen bij aan het verwijderen van grovere deeltjes in verschillende stadia van het brouwproces.

Perliet: Hoewel technisch gezien geen filter, wordt perliet als filterhulpmiddel gebruikt om de helderheid van bier te verbeteren. Het wordt ingezet in filtratieprocessen om ongewenste deeltjes en sedimenten te verwijderen, resulterend in helder en visueel aantrekkelijk bier.

Belangrijk bij het selecteren van filters in bierbrouwerijen

Bij het selecteren van filters voor bierbrouwerijen zijn diverse overwegingen van belang:

  • Filterfijnheid: De keuze van de juiste filterfijnheid is van invloed op de mate van zuivering en de smaak van het bier.
  • Volume en snelheid: Filters moeten aangepast zijn aan het brouwvolume en de gewenste filtratiesnelheid.
  • Brouwproces: Filters moeten geschikt zijn voor de specifieke stappen in het brouwproces, van maischen tot bottelen.

Interfilter's oplossing voor filtratie in bierbrouwerijen

Als vooraanstaande leverancier van filtratieoplossingen begrijpt Interfilter het belang van hoogwaardige filtratie in de bierproductie. Onze filtersystemen zijn specifiek ontworpen om aan de strenge eisen van brouwerijen te voldoen, terwijl ze de kwaliteit en consistentie van het bier handhaven. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

  • Kosten- en afvalbesparing
  • Een hoger rendement in productie
  • Een minimum aan productieonderbreking

Vrijblijvend filteradvies voor bierbrouwerijen

Interfilter nodigt brouwerijen uit om gebruik te maken van ons vrijblijvende filteradvies, dat gericht is op het verbeteren van het brouwproces. Samen kunnen we filters selecteren die aansluiten bij de specifieke eisen van uw bierproductie, waardoor uw brouwerij de hoogste kwaliteit bieren kan blijven leveren aan een veeleisende markt. Contacteer ons vandaag nog en ontdek hoe onze filtratieoplossingen uw bierbrouwerij kunnen versterken en onderscheiden.

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?