Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Hospitality

Luchtfilters in hotels en restaurants

Veel mensen brengen het grootste gedeelte van hun tijd binnen door. Daarom is het van groot belang dat de binnenlucht die zij daar inademen zoveel mogelijk ontdaan is van gevaarlijk fijnstof en virussen. Ook als u op vakantie gaat of voor werk in een hotel verblijft, mag u verwachten dat de lucht die u inademt schoon is. Interfilter Group levert diverse luchtfilters voor een schone binnenluchtkwaliteit in de horeca. In de hospitality industrie is de kwaliteit van de binnenlucht en water dus cruciaal  om een comfortabele en gezonde omgeving te bieden aan gasten. In deze pagina onderzoeken we het belang van filtratie in de hospitality sector, benadrukken we waarom filtratie van vitaal belang is, en bespreken we veelvoorkomende filters die   in deze branche worden ingezet.

Veel voorkomende filters in hospitality

Veelvoorkomende Filters in de Hospitality Industrie

In de hospitality industrie worden diverse filters ingezet om het comfort en de hygiëne te waarborgen:

Luchtreinigers: Deze toestellen kunnen draagbaar zijn of in het HVAC-systeem worden geïntegreerd om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

Persluchtconditionering: Filters in HVAC-systemen zuiveren de lucht voordat deze wordt verspreid, waardoor een aangename temperatuur en luchtvochtigheid wordt gehandhaafd.

Proscreen: Dit filtratiesysteem wordt vaak gebruikt in commerciële keukens om vet en rookdeeltjes af te vangen, wat zorgt voor een schonere werkomgeving.

Zakkenfilters, metaalfilters, draadframe filters, compactfilters DCP met flens, filterpatronen: Deze filters worden in luchtbehandelingssystemen geplaatst om de binnenluchtkwaliteit te optimaliseren en te voldoen aan de normen voor hygiëne en comfort.

Belangrijk bij het selecteren van filters in de hospitality industrie

Bij het selecteren van filters voor de hospitality industrie zijn de volgende overwegingen van belang:

  • Gastervaring: Het comfort en de tevredenheid van gasten staan voorop. Daarom moeten filters worden gekozen om een aangename omgeving te creëren.
  • Hygiëne: Restaurants en hotels moeten voldoen aan strenge hygiënestandaarden. Filters spelen een rol bij het handhaven van deze normen.
  • Energie-efficiëntie: Het selecteren van energiezuinige filters kan bijdragen aan de operationele efficiëntie en kostenbesparingen.
  • Onderhoud: Regelmatig onderhoud en vervanging van filters zijn essentieel om de effectiviteit ervan te behouden.

Interfilter begrijpt de unieke behoeften van de hospitality industrie en biedt op maat gemaakte filtratieoplossingen om het comfort en de hygiëne te verbeteren. Onze experts staan klaar om advies te geven en oplossingen te bieden die aan uw specifieke eisen voldoen.

Voorbeeldsituaties voor filtratie in de hospitality industrie

  • Luchtkwaliteit in hotelkamers: In hotels is een goede luchtkwaliteit essentieel om gasten een comfortabel verblijf te bieden. Het gebruik van luchtreinigers en hoogwaardige luchtfilters zorgt voor schone en frisse lucht in hotelkamers, wat bijdraagt aan een goede nachtrust en tevredenheid van gasten.
  • Restaurantkeukens: In commerciële keukens kan de productie van voedsel leiden tot vet- en rookdeeltjes in de lucht, wat zowel de werkomgeving als de luchtkwaliteit kan beïnvloeden. Het gebruik van ProScreen-filtratie helpt bij het verwijderen van deze verontreinigingen, waardoor een schone en veilige werkomgeving wordt gehandhaafd.
  • Conferentiezalen en vergaderruimtes: In grote zalen waar conferenties en evenementen plaatsvinden, is het handhaven van een goede luchtkwaliteit van cruciaal belang. Filters in het HVAC-systeem zorgen voor schone lucht en comfort voor deelnemers.
  • Zwembaden en wellnessfaciliteiten: In hotels en resorts met zwembaden en wellnessfaciliteiten is de luchtkwaliteit rond deze ruimtes van groot belang. Luchtfiltratie en persluchtconditionering zorgen voor een aangename en gezonde omgeving voor gasten die willen ontspannen en genieten.

Deze voorbeeldsituaties benadrukken de diverse toepassingen van filtratie in de hospitality industrie en hoe het bijdraagt aan het comfort, de gezondheid en tevredenheid van gasten en personeel.

Energiezuinige luchtfilters voor hotels

Voor de eigenaar of beheerder van een hotel speelt naast de binnenluchtkwaliteit tevens het energieverbruik door het ventilatiesysteem een grote rol. Bij de samenstelling van ons leveringsprogramma hebben wij met beide rekening gehouden. Wij leveren filters met een hoge efficiency voor het afvangen van fijnstof en met een lage luchtweerstand om de energiekosten zoveel mogelijk te beperken.

Luchtfilters voor kookdampen

Interfilter Group levert ook luchtfilters voor het afvangen van vet, olienevel en kookdampen. Deze vetvangfilters worden vaak ingezet in de keukens van hotels en restaurants om de lucht af te vangen welke vrij komt bij het koken.

Luchtkwaliteitsmeting en filteradvies voor hotels en restaurants

Bij Interfilter begrijpen we dat elke hospitalityfaciliteit uniek is. Daarom bieden we vrijblijvend filteradvies op maat. Onze specialisten kunnen uw specifieke situatie beoordelen en de meest geschikte filtratieoplossingen aanbevelen om het comfort en de hygiëne van uw gastvrije omgeving te optimaliseren. 

Laat ons een fijntofmeting uitvoeren en een filteradvies op maat uitbrengen, afgestemd op uw wensen. Een aantal luchtfilters die vaak worden toegepast in hotels:

Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe Interfilter uw hospitalityfaciliteit kan ondersteunen.

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Case studies luchtfilters bij hotels

Benieuwd naar hoe wij eerder de luchtkwaliteit bij hotels hebben verbeterd? Bekijk dan onze projecten in beeld.

luchtfilters sheraton hotel  luchtfilters bij hotel artemis

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?