Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Gasturbines

Filters voor gasturbines

In de wereld van energieopwekking spelen gasturbines een cruciale rol, en filtratie is een essentieel onderdeel van het beheer van deze krachtige machines. Deze pagina onderzoekt de rol van filtratie in de context van gasturbines, waarom het van vitaal belang is voor hun prestaties, de veelvoorkomende filters die worden gebruikt, belangrijke overwegingen bij het selecteren van filters, voorbeeldsituaties waar filtratie een impact heeft en hoe Interfilter u kan voorzien van vrijblijvend filteradvies. 

Waarom is filtratie bij gasturbines belangrijk?

Filtratie bij gasturbines is van cruciaal belang om verschillende redenen:

 • Bescherming van apparatuur: Gasturbines zijn kostbare apparaten, en filtratie beschermt hun gevoelige interne componenten tegen schade door verontreinigingen in de lucht- en brandstofstromen.
 • Prestatieoptimalisatie: Schone lucht en brandstof dragen bij aan de efficiëntie en prestaties van gasturbines, wat resulteert in een betere energieopwekking en kostenbesparingen.
 • Uitstootbeheersing: Filtratie helpt bij het verminderen van uitstoot van schadelijke stoffen, waardoor gasturbines voldoen aan milieunormen en -voorschriften.
 • Betrouwbaarheid: Het minimaliseren van vervuiling en degradatie van componenten verhoogt de betrouwbaarheid en levensduur van gasturbines.

Veel voorkomende filters in gasturbines

Veel voorkomende filters bij gasturbines

Verschillende filters worden vaak gebruikt in gasturbine-toepassingen:

Persluchtconditionering: Deze filters zuiveren de lucht die in de gasturbine wordt gevoerd om de luchtkwaliteit te handhaven en schadelijke deeltjes te verwijderen die de turbineschoepen kunnen beschadigen.

Paneelfilters: Paneelfilters worden ingezet voor luchtfiltratie in de inlaatluchtstroom van gasturbines om grove verontreinigingen te verwijderen.

Filterdoek glasvezel: Filterdoek van glasvezel wordt gebruikt voor fijnere luchtfiltratie om deeltjes van verschillende afmetingen te vangen.

Compactfiltear: Compactfilters bieden geavanceerde filtratie met een hoog rendement en een compact ontwerp, wat ze geschikt maakt voor ruimtebeperkte gasturbine-installaties.

Filterpatronen: Filterpatronen worden vaak gebruikt voor stofafscheiding in gasturbinefiltersystemen, waar ze grote hoeveelheden stof en verontreinigingen verwijderen.

Deze filters zijn ontworpen om de specifieke eisen van gasturbines te ondersteunen, waarbij elke filtercategorie een specifieke functie vervult in het waarborgen van een betrouwbare werking en maximale prestaties.

Belangrijk bij het selecteren van filters voor gasturbines

Bij het selecteren van filters voor gasturbines zijn er belangrijke overwegingen:

 • Efficiëntie: Filters moeten de juiste filtratie-efficiëntie bieden om de vereiste luchtkwaliteit te handhaven en schadelijke deeltjes te verwijderen.
 • Compatibiliteit: Filters moeten compatibel zijn met de lucht- en brandstofbronnen van de gasturbine om corrosie of degradatie te voorkomen.
 • Naleving: Filters moeten voldoen aan de industrienormen en voorschriften, evenals de specifieke eisen van de gasturbinefabrikant.
 • Onderhoud: Filters moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om optimale prestaties te garanderen.

Voorbeeldsituaties filtratie bij gasturbines

Voorbeeldsituaties waarin filtratie een impact heeft op gasturbines zijn onder meer:

 • Inlaatluchtfiltratie: Het verwijderen van stof, pollen en deeltjes om de inlaatlucht te zuiveren en de levensduur van turbineschoepen te verlengen.
 • Brandstoffiltratie: Het filteren van brandstof om schadelijke verontreinigingen te verwijderen die de verbrandingsefficiëntie kunnen beïnvloeden.
 • Uitlaatgasfiltratie: Het verminderen van uitstoot van stikstofoxiden en andere verontreinigingen om te voldoen aan milieunormen.

Optimalisering filterproces productie van gasturbines

Bij Interfilter begrijpen we dat gasturbines gevoelige apparaten zijn en dat de juiste filtratie cruciaal is voor hun betrouwbaarheid en prestaties. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

 • Kostenbesparing
 • Een hoger rendement in productie
 • Minimum aan productieonderbreking

Wilt u advies over welke filters het meest geschikt zijn voor uw gasturbines? Neem contact met ons op voor vrijblijvend filteradvies op maat. Samen kunnen we de optimale filtratieoplossingen ontwerpen om de efficiëntie en levensduur van uw gasturbines te maximaliseren.

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?