Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Verpakkingsindustrie

Filters voor de verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie is een sector die zich richt op het efficiënt en effectief verpakken van diverse producten. Bij Interfilter begrijpen we het belang van filtratie in de verpakkingsindustrie en onderschrijven we de kwaliteit die daaraan te pas moet komen. Met onze kennis en expertise helpen we u de juiste keuze te maken om zo uw processen te optimaliseren.  

Waarom is filtratie in de verpakkingsindustrie belangrijk?

Filtratie speelt een vitale rol in de verpakkingsindustrie om verschillende redenen:

 • Luchtfiltratie: Schone lucht is essentieel in productieomgevingen om de kwaliteit van verpakte producten te waarborgen. Filters verwijderen stof en deeltjes die de productieprocessen kunnen verstoren en de hygiëne kunnen aantasten.
 • Persluchtconditionering: Verpakkingsmachines en pneumatische systemen vereisen schone en droge perslucht om efficiënt te werken. Filtratie vermindert de kans op verontreinigingen in persluchtsystemen.
 • Stikstofgeneratoren: Inert gas, zoals stikstof, wordt vaak gebruikt om producten in een zuurstofarme omgeving te verpakken om houdbaarheid te verlengen. Filtratie garandeert de zuiverheid van het gebruikte stikstofgas.
 • Persluchtfilters en huizen: Deze filters beschermen pneumatische apparatuur tegen verontreinigingen en slijtage, wat de betrouwbaarheid van verpakkingsmachines verbetert.

Veel voorkomende filters in verpakkingsindustrie

Veelvoorkomende filters in de verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie maakt gebruik van verschillende filters om de productie soepel te laten verlopen:

Luchtfiltratie: Hoogwaardige luchtfilters worden geïnstalleerd in productiehallen en cleanrooms om schone lucht te garanderen. Dit minimaliseert productverontreiniging en verbetert de productkwaliteit.

Persluchtconditionering: Filters voor persluchtconditionering verwijderen vocht, olie en deeltjes uit perslucht, wat essentieel is voor het goed functioneren van pneumatische systemen en verpakkingsmachines.

Stikstofgeneratoren: Filters in stikstofgeneratoren zorgen voor zuivere stikstof, vrij van verontreinigingen, wat cruciaal is voor het verlengen van de houdbaarheid van verpakte producten.

Persluchtfilters en behuizingen: Deze filters beschermen pneumatische componenten en gereedschappen tegen schade door verontreinigingen in de perslucht.

Filtratie in de verpakkingsindustrie draagt bij aan een efficiënte productie, productkwaliteit en de betrouwbaarheid van apparatuur. Het kiezen van het juiste type filter hangt af van de specifieke behoeften van de productieomgeving en de verpakkingsprocessen.

Belangrijk bij het selecteren van filters in de verpakkingsindustrie

Bij het selecteren van filters voor de verpakkingsindustrie zijn de volgende overwegingen van belang:

 • Type producten: Het type producten dat wordt verpakt, bepaalt de vereisten voor luchtkwaliteit en stikstofzuiverheid.
 • Productieomgeving: Cleanrooms en productiehallen hebben verschillende filtratiebehoeften, afhankelijk van de vereiste hygiënestandaarden.
 • Budget en onderhoud: Het beschikbare budget en de bereidheid om regelmatig onderhoud uit te voeren, zijn belangrijke factoren bij de selectie van filtratiesystemen.

Interfilter begrijpt de unieke behoeften van de verpakkingsindustrie en biedt op maat gemaakte filtratieoplossingen om de productie-efficiëntie en kwaliteit te verbeteren. Onze deskundige teamleden staan klaar om advies te geven en oplossingen te bieden die aan uw specifieke eisen voldoen.

Voorbeeldsituaties voor filtratie bij de verpakkingsindustrie

 • Voedselverpakking: In de voedselverpakkingsindustrie is het essentieel om de luchtkwaliteit te handhaven om contaminatie van voedselproducten te voorkomen. Luchtfiltratie wordt gebruikt in productieomgevingen en cleanrooms om de hygiënenormen te handhaven.
 • Farmaceutische verpakking: Bij de verpakking van farmaceutische producten is de zuiverheid van de omgevingslucht van het grootste belang. Luchtfilters zorgen ervoor dat de omgevingslucht vrij is van deeltjes en micro-organismen die de kwaliteit van de medicijnen kunnen beïnvloeden.
 • Cosmetische verpakking: In de cosmetische industrie is luchtkwaliteit van groot belang, vooral bij het vullen en verpakken van producten zoals crèmes en lotions. Filters zorgen voor een stofvrije omgeving en voorkomen verontreiniging.
 • Verpakkingsmachines: Bij het gebruik van perslucht voor het aandrijven van verpakkingsmachines is persluchtfiltratie cruciaal. Filters verwijderen vocht en deeltjes om een soepele werking van de machines te garanderen en productverontreiniging te voorkomen.

Deze voorbeeldsituaties benadrukken de diverse toepassingen van filtratie in de verpakkingsindustrie en hoe het bijdraagt aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verpakkingsprocessen.

Optimalisering filterproces in de verpakkingsindustrie

Bij Interfilter begrijpen we dat elke verpakkingsfaciliteit anders is. Daarom bieden we vrijblijvend filteradvies op maat. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

 • Het reduceren van uw proceskosten
 • Een hoger rendement in de productie 
 • Minimaal aantal productieonderbrekingen

Onze specialisten kunnen uw specifieke situatie beoordelen en de meest geschikte filtratieoplossingen aanbevelen om de efficiëntie en kwaliteit van uw verpakkingsprocessen te optimaliseren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe Interfilter uw verpakkingsfaciliteit kan ondersteunen.

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?