Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Cases

Hot gas filters in de kunststofindustrie

Verbetering filtratieproces in kunststoffabriek

Bij een van onze klanten in de polymeerindustrie hebben wij het filtratieproces in de fabriek geoptimaliseerd. Hoe wij dit hebben gedaan en uitgevoerd lees u in onderstaande uitdaging, advies en resultaat.

Analyse uitdaging: korte levensduur filters en bijkomend onderhoud en afval

Onze klant in de kunststofindustrie gebruikte in een deel van het proces hot gasfilters voor de verwijdering van deeltjes in een hete gasstroom. Deze filters hadden een levensduur van vier weken en na verzadiging moesten deze als afval worden afgevoerd. Het verwisselen van de gasfilters was een intensieve klus voor de medewerkers vanwege het gewicht van de filters en doordat het meestal enorm warm is rondom het filterhuis in de fabriek.

Advies Interfilter: meerlaags herbruikbaar hot gas filter

Op advies van Interfilter en in overleg met de klant is een meerlaags hot gas filter ontwikkeld en geplaatst in het filterhuis van de fabriek. Deze gasfilters hebben een groter filteroppervlak, een reinigbaar en dus herbruikbaar filtermedium en het filter is lichter van gewicht.

Resultaat: gereduceerde aanschaf-, onderhoud- en afvalkosten

Dankzij de filters met een dubbel zo lange levensduur (van maar liefst acht weken) en het reinigbare medium zijn de jaarlijkse filterkosten afgenomen met ruim 75% én heeft de klant nu ook een enorme vermindering in afval(kosten). Daarnaast hoeven de werknemers in de fabriek minder vaak filters te wisselen en zijn de filters veel lichter wat de werkomstandigheden aanzienlijk verbeterde.

Benieuwd naar alle facts and figures van dit project? Bekijk dan hier het gehele project in beeld. Lees de productpagina voor meer informatie over de hot gas filters.

hotgasfilters kunststofindustrie