Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Cases

ProScreen op koelinstallaties van Maincubes Amsterdam

Maincubes Amsterdam

Maincubes is een datacenteroperator en expert op het gebied van colocatie en digitalisatie. De organisatie heeft een netwerk van veilige datacenters in Europa met een hoge beschikbaarheid. Zo heeft Maincubes ook een gemoderniseerd datacenter in Amsterdam, Schiphol-Rijk. Op het dak van deze locatie staan zes grote koelmachines waarvan de condensors voorheen niet beschermd werden tegen aanzuig van vuil. Vervuilde condensors hebben een hoop nadelige gevolgen voor de unit en uiteindelijk voor het algehele koelproces. Een vervuilde condensor zal daarbij ook bijdragen aan het feit dat een (koel)installatie veel extra energie zal gaan verbruiken. Een feit is dat de kosten aan onderhoud voor deze units vaak een (te) grote stempel drukken op het gehele kostenplaatje.

Samenwerking met SPIE Nederland

In samenwerking met onze partner SPIE heeft Interfilter (en Deltrian Nederland) de opdracht gekregen om dit veel voorkomende probleem aan te pakken. Allereerst heeft Interfilter de inmeting uitgevoerd waarna SPIE alle overige gegevens heeft aangeleverd om de Return on Investment te kunnen berekenen. Peter de Jong, SPIE Nederland, over het voortraject: "Dankzij de zorgvuldige en uitgebreide aanpak in het voortraject werd zowel voor ons als voor Maincubes snel duidelijk wat de voordelen zijn van het toepassen van de ProScreens".

Eenvoudig onderhoud en efficiëntere systemen dankzij ProScreen

Dankzij ProScreen blijven de condensors schoon en zal het grove vuil voortaan preventief worden afgevangen. "Gedurende het jaar is ProScreen erg makkelijk en vooral snel schoon te spoelen en/of te borstelen. Hierdoor zijn er minder grondige reinigingen benodigd. Iets wat een aanzienlijke kostenbesparing met zich meebrengt. Dit resulteert in een efficiënter, zuiniger en schoner koelsysteem welke gedurende het jaar met een zo hoog mogelijk rendement kan draaien", aldus Mats Verbrugge, Area Sales Manager bij Interfilter Group en Deltrian Nederland. Bijkomend en noemenswaardig voordeel is dat er 6,5% energieverbruik op jaarbasis bespaard wordt door het toepassen van de ProScreens. In het geval van Maincubes zal dit een besparing van minimaal € 4.000,00 per jaar zijn.

Verwachte resultaten na plaatsing screens

"Door de uitgewerkte ROI calculatie van Interfilter verwachten we dat Maincubes de investering in ProScreens binnen 2,5 jaar terug verdiend heeft. Dit heeft onder andere te maken met de gereduceerde energiekosten, verminderde onderhoudskosten en de verlengde levensduur op de lange termijn van de installaties", zegt Peter de Jong van SPIE Nederland. Concluderend een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Met dank aan

Dit mooie project en tevens samenwerking hebben wij te danken aan Maincubes te Amsterdam en Peter de Jong namens SPIE. Een goed partnerschap toont hierdoor maar weer is aan dat er mooie resultaten geboekt kunnen worden, in dit geval een prachtige optimalisatie van de koelsystemen.

Lees hier het hele project en de facts & figures:

proscreen koelinstallaties maincubes