Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Afstuderen bij Interfilter Group

Hoe is het om bij Interfilter Group af te studeren of stage te lopen?

Wij vroegen het onze collega's! Laura, Indy, Paul en Jesse delen graag hun ervaring gedurende het afstuderen bij Interfilter Group. Alle vier zijn het afstudeerders die na hun studie zijn blijven plakken. Zo is de een net afgestudeerd en is de ander ondertussen al veertien jaar werkzaam bij de organisatie. Lees hieronder een stukje over ieder zijn/haar verhaal en lees de volledige interviews onderaan de pagina. Solliciteren voor een stageplek? Dit kan via onze vacaturepagina

Laura Luikens - HBO Communicatie Laura Luikens

Ik werk ondertussen bijna zeven jaar bij Interfilter Group. Ik voelde naar aanleiding van mijn afstudeerperiode zo’n match met het bedrijf waarbij er een functie op de binnendienst beschikbaar was, wat mij eigenlijk best wel aansprak. Vanaf dat moment zet ik iedere dag weer alles op alles voor onze klanten. Van klanten te woord staan tot verwerking van offertes tot zelfs het inkoopproces. Na zo'n vijf jaar ervaring opdoen op de binnendienst ben ik doorgegroeid tot nu Teamleader Inside Sales Support. Deze functie combineer ik met mijn HR functie. Denk hierbij aan het voeren van sollicitatiegesprekken tot aan het organiseren van personeelsuitjes.

Wat zijn jouw leukste herinneringen?

Ieder uitje brengt weer leuke herinneringen met zich mee. Waar ook een ieder altijd lang over na praat. Daarnaast vind ik het heel mooi om te zien hoe het voorheen IFB Filtertechniek zich heeft ontwikkeld tot nu de Interfilter Group. Ik ben trots dat ik daar iedere dag nog steeds onderdeel van ben en de groei van deze organisatie van dichtbij meemaak. Daarnaast natuurlijk de samenhorigheid binnen het team. Iedereen is zo hecht met elkaar, ook nu de organisatie zo’n groei meemaakt. Ik vind het dan ook belangrijk dat we gevoel altijd in stand houden.

Waarom zou je afstuderen bij Interfilter aanraden? 

Ik vind dat je hier als stagiair enorme kansen krijgt om je te ontwikkelen tot waar jij goed in bent en wat je leuk vindt. Van stagiair op de marketing, naar uiteindelijk Teamleider Inside Sales in combinatie met een HR functie. Altijd heb ik hier binnen de organisatie alle kansen en mogelijkheden gekregen. Je wordt als stagiair bij alles betrokken en daardoor krijg je daadwerkelijk een concreet beeld van wie wij zijn, wat er van je verwacht wordt en zien we uiteraard wat wij van jou kunnen verwachten. Iedereen staat voor je klaar en kan je helpen en niet geheel onbelangrijk; je wordt bij diverse personeelsuitjes betrokken 😉

Paul Santra - HBO Bedrijfskunde & NIMA BPaul Santra

Aan het einde van mijn afstudeerstage werd er voorgesteld of ik wilde blijven in de rol van marketing, omdat er op dat moment nog geen marketing afdeling binnen Interfilter bestond. Dit wilde ik graag en dus ben ik vanaf begin 2016 officieel in dienst. Mijn huidige functie nu is dat ik doorgegroeid ben tot Marketing Manager, mede dankzij de NIMA B opleiding die ik naast mijn baan kon volgen. Ik werk nu ruim zeven jaar bij Interfilter Group en hou me vooral bezig met het aansturen van de marketing afdeling, waar we nu ondertussen met een team van vier medewerkers zitten.

Wat zijn jouw leukste herinneringen?

Ten eerste vind ik het mooi dat we met het team zo’n groei hebben doorgemaakt. Ik ben er trots op dat ik daar een deel van uitmaak en daar mijn steentje aan heb bijgedragen. Daarnaast ook dat ik als stagiair mee mocht naar het uitje naar Barcelona. Deze kans kreeg ik doordat er een plek vrij kwam en dat is wel echt een van de leukste dingen die ik met het team heb gedaan.

Waarom zou je afstuderen bij Interfilter aanraden? 

Je kan jezelf ontwikkelen in een professionele omgeving, komt erachter waar je competenties liggen en waar je nog in kan verbeteren. Bij goed functioneren is er altijd een mogelijkheid om langer te blijven waar ik zelf en anderen een goed voorbeeld van zijn. Op deze manier kan je je professionele carrière een boost geven.

Op dit moment hebben we verschillende stagiaires van verschillende opleidingen op verschillende afdelingen. Hier hebben we een Young Professionals programma voor gemaakt waardoor ze kennismaken met alle verschillende afdelingen en ontdekken waar hun interesse en competenties liggen. Dus als we kijken naar het afstuderen en stage lopen is ook iets waarin Interfilter is gegroeid. Het leuke daarbij is ook dat ik veel van deze studenten nu zelf begeleid.

Jesse Fok - MBO Internationale Groothandel & HBO Management Vaardigheden Jesse Fok

Ik werk nu ruim veertien jaar bij Interfilter Group met als functie Operationeel Manager. Binnen deze functie hou ik mij vooral bezig met het aansturen van de complete Inside Sales afdeling.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik gestart als Binnendienst Medewerker, vervolgens doorgegroeid tot Teamleader Inside Sales en momenteel Operationeel Manager. Toen ik begon heb ik veel diverse werkzaamheden gedaan om er vervolgens achter te komen dat ik het binnendienst werk erg leuk vond. Zodoende ben ik na mijn studie direct fulltime aan de slag gegaan en eigenlijk nooit meer weg gegaan. Ik heb vanuit Interfilter Group ook de mogelijkheid gekregen om de opleiding HBO Management Vaardigheden te volgen terwijl ik in dienst was. Dit was met name om mij door te kunnen ontwikkelen binnen een management functie vanuit de theorie. Gezien de groei van de organisatie was het voor mij van belang om hier meer over te leren. Die kans heb ik gekregen en veel van mogen leren. 

Wat zijn jouw leukste herinneringen?

De buitenlandse tripjes naar onder andere Barcelona, Milaan en de Ardennen is iets wat mij de rest van mijn leven bij zal blijven. Je leert elkaar kennen als enkel een collega, maar uiteindelijk heb ik vriendschappen opgebouwd met diverse collega's. Ik vind het oprecht heel mooi dat dat hier gebeurd en iedereen zo hecht met elkaar is.

Waarom zou je afstuderen bij Interfilter aanraden? 

Ik denk dat het sowieso voor alle studenten een leuk bedrijf is. Je kan bij dit bedrijf eigenlijk op alle vlakken afstuderen op diverse afdelingen. Je wordt goed geholpen door een persoonlijke begeleider en al je andere collega’s die je graag op weg helpen. Niet geheel onbelangrijk is dat, als alles goed bevalt, je ook de kans krijgt om direct aan de slag te gaan na het afronden van je studie.

Indy van der Molen - HBO Commerciële Economie: Global Marketing & SalesIndy van der Molen

Vanuit mijn studie heb ik veel geleerd over de marketing- en saleswereld waarna ik bij Interfilter Group de kans kreeg om alles toe te passen in de praktijk. Ondertussen werk ik bijna drie jaar bij Interfilter met nu als functie Allround Marketeer. Als Allround Marketeer hou ik mij met (‘allround’ zegt het al) van alles bezig op het gebied van marketing. Denk aan online; SEO/SEA, social media content en website optimalisatie tot aan offline; het ontwerpen van drukwerk, organisatie van beurzen en klantevenementen, maar ook veel sales ondersteunende taken. Heel eerlijk gezegd had ik van tevoren nooit verwacht dat ik de B2B filtratie branche zo leuk zou gaan vinden 😆

Wat zijn jouw leukste herinneringen?

Ik heb ondertussen heel veel leuke herinneringen. Een van de leukste herinneringen vind ik de verschillende beurzen waar we met het salesteam naartoe gaan. Ook het weekendje Ardennen staat mij goed bij waar we allerlei leuke activiteiten hebben gedaan en er s ’avonds een feestje gebouwd wordt. Eigenlijk alle kerst-, XL-, familiedag- en vrijdagmiddagborrels zijn gezellig. 

Waarom zou je afstuderen bij Interfilter aanraden? 

Afstuderen bij Interfilter zou ik anderen zeker aanraden. Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Daarnaast wordt je als stagiair bij alles betrokken en behandeld als een echte werknemer. Collega’s staan altijd voor elkaar klaar en je bouwt naast collega’s van elkaar zijn ook echte vriendschappen op door middel van gezellige borrels en andere personeelsuitjes. 

Lees hier de volledige interviews