Blog: Eenvoudig condensors beschermen

Randy Deden

Randy Deden

New Business Sales Manager

11 maart 2021

Als eigenaar of onderhoudspartij van koelunits, dry coolers of chillers bent u vast bekend met de vervuiling die zich in de condensors van deze installaties nestelt. Met name in het voor- en najaar komt dit euvel voor en raken deze heat exchangers vervuild met pollen, bladeren en insecten. Om dit vervolgens te reinigen blijkt in veel gevallen een behoorlijke klus te zijn. Een ander gevolg van de vervuiling is dat het rendement en koelvermogen verminderd worden doordat de condensor de warmte niet kwijt kan. In deze blog komt u erachter hoe eenvoudig deze problemen verholpen kunnen worden.

De oplossing is ProScreen®, bescherming koelinstallatie

De oplossing hiervoor is eenvoudig en dat is ProScreen®. In samenwerking met een fabrikant van kunststof gaas hebben wij een duurzaam product ontwikkeld, genaamd ProScreen®, dat toegepast kan worden op daadwerkelijk alle heat exchangers in de breedste zin van het woord. Denk aan koelmachines, dry coolers, chillers. Zelfs op aanzuigroosters van luchtbehandelingssystemen kan het filter worden geplaatst zodat er minder vervuiling in de aanzuigkanalen van het mechanische ventilatiesysteem is. Het screen wat op maat gemaakt wordt, fungeert als een luxe horrengaas waardoor grof stof zoals insecten en pollen niet de lamellen van de condensor kunnen binnendringen. Hierdoor verplaatst de vervuiling van de condensor naar het screen waardoor het erg eenvoudig wordt de reiniging uit te voeren. Dit is een erg simpele handeling waarbij het vuil van het screen wordt afgeborsteld. Een ander groot voordeel is dat hier geen dure koeltechnisch monteur voor nodig is.

Besparingen op onderhouds- en energiekosten

Uit onderzoek blijkt dat er direct een besparing plaatsvindt op de onderhoudskosten na het plaatsen van ProScreen®. Ten eerste hoeft er niet periodiek een koelmonteur langs te komen om de condensor te reinigen en ten tweede is het verschil in benodigde tijd tussen het reinigen van de condensor en het reinigen van het screen aanzienlijk. Daarnaast stijgt het rendement en daalt het energieverbruik van de koelmachine bij toepassing van ProScreen®. Uiteraard is er wat extra weerstand van het screen, maar dat valt in het niet bij rendementsverbetering van de machine.

Hoe wordt ProScreen® op de condensor geplaatst?

Ook weer heel eenvoudig, want daar wilt u natuurlijk ook niet veel tijd aan kwijt zijn of personeel speciaal voor opleiden. Het is gemakkelijk te monteren en demonteren dankzij ProFix®, het bevestigingssysteem wat we er speciaal voor ontwikkeld hebben. Samen met onze uitgebreide handleiding en instructievideo is het zo gepiept. En de installatie draait gewoon door. Wilt u dit liever door ons laten doen? Ook geen probleem. Wij verzorgen de complete installatie, inclusief het gratis inmeten. Daarnaast heeft het screen een levensduur van meer dan 10 jaar. Wij geven u in ieder geval een garantie van 5 jaar op het product.

Waar moet ik zijn voor meer informatie?

Ik kan me voorstellen dat uw interesse is gewekt. Een telefoontje is zo gepleegd, dus aarzel niet en neem contact met mij op via (0181) 31 11 87 of stuur een mail naar info@interfilter.nl. Verder lezen op onze website kan natuurlijk ook, op de productpagina vindt u nog meer voordelen van het screen. 

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?