Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Lasdampafzuiging dicht bij de bron

Waarom lasdampafzuiging?

Bij het bewerken van metaal komen verscheidene werkzaamheden kijken. Denk aan boren, slijpen en lassen. Bij dit soort werkzaamheden komen diverse (schadelijke) stoffen en dampen vrij. Deze dienen om meerdere redenen afgevangen te worden. De voornaamste reden is gezondheid, want deze stoffen zijn zeer schadelijk voor uw gezondheid en dat van uw personeel. Om uzelf en het personeel te beschermen is het dus raadzaam om lasdampafzuiging toe te passen.

Lasdampafzuiging dicht bij de bron

De stelregel bij het afzuigen van lasdamp is als volgt; hoe dichter bij de bron, des te beter. Dat is de reden dat wij mobiele lasdampafzuiging aan ons assortiment hebben toegevoegd. De damp heeft op die manier zo min mogelijk kans om zich te verspreiden en het risico op inademen wordt verkleind. Daarnaast kost het een mobiele afzuiging, in vergelijking tot een afzuigkap of algemene ventilatie, minder vermogen en energie om de stoffen af te vangen vanwege de lokale afzuiging. In onderstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe zich dit verhoudt in de praktijk.

diverse trappen afzuiging

Onze oplossing; mobiele afzuigsystemen

Interfilter heeft een compleet assortiment aan mobiele afzuigsystemen. Onze units zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn zeer degelijk, waardoor de systemen als zeer gebruiksvriendelijk worden ervaren. Doordat de afzuiging verrijdbaar is, is deze gemakkelijk te gebruiken in iedere werkplaats. Met de verstelbare armen kan er zeer dicht op de bron worden afgevangen, wat de risico’s voor de gezondheid drastisch verkleind. Onze units zijn voorzien van zeer energiezuinige ventilatoren met een hoog rendement. Een maximaal resultaat, met een zo laag mogelijk energie gebruik. Dit maakt de Total Cost of Ownership erg interessant.

Vraag ons vrijblijvend om advies

Heeft u interesse in ons advies over het toepassen van de juiste afzuiging? Neem dan gerust contact op met mij of een van mijn collega’s via (0181) 32 08 88 of via info@interfilter.nl. In onze nieuwe webshop heeft u tevens de mogelijkheid om de mobiele afzuigingen, bijbehorende filters en afzuigarmen te bestellen. www.interfiltershop.nl