Blog: Waarom uw persluchtapparatuur beschermen?

Adnan Andries

Supply Chain Manager

13 juli 2022

Waarom is het beschermen van uw persluchtapparatuur zo belangrijk?

In vrijwel alle producerende bedrijven wordt er op een bepaalde manier gebruik gemaakt van perslucht. Perslucht is in veel processen een belangrijke factor.

Één kubieke meter perslucht kan miljoenen vuil deeltjes bevatten, substantiële hoeveelheden water en olie, en zelfs zware metalen als lood, cadmium en kwik. Vanzelfsprekend is dit ongewenst. Enkele gevolgen op een rijtje:

  • Vervuild product
  • Beschadigde gereedschappen en materialen
  • Systeem storing
  • Productie downtime
  • Onveilige situaties voor de operators

Het is dus van vitaal belang om uw perslucht zo goed mogelijk te conditioneren. Om dit te realiseren dient er gebruik gemaakt te worden van hoogwaardige filter elementen.

Partnership Tiger Filtration

Interfilter is exclusieve distributeur van Tiger Filtration. Tiger Filtration is een fabrikant van persluchtfilters en vacuümpomp separatoren. Opgericht door bekende namen binnen de persluchtwereld en uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de markt. Voor vrijwel alle doorgaande merken zijn Tiger alternatieven beschikbaar. Interfilter is voorraadhoudend voor een groot aantal merken en types.

Het enige échte alternatief voor al uw persluchtfilters

Het grote verschil tussen de originele elementen en ons alternatief, is de opbouw van het filtermedia. Onze elementen bevatten twee cilinders van geperforeerd staal, welke een zeer hoge barst-weerstand hebben ten opzichte van originele elementen. Onze end-caps zijn geproduceerd uit glasvezel versterkt nylon, zijn resistent tegen een groot aantal chemische stoffen en bruikbaar tot een temperatuur van wel 120 graden Celsius. Tiger elementen zijn zeer constant qua efficiency en hebben door de progressieve opbouw een langere standtijd als menig origineel.

opbouw persluchtfilters

Wilt u uw persluchtsysteem onder de loep nemen om te kijken naar eventuele verbeteringen? Of simpelweg een prijsvergelijk? Wij kijken graag met u mee waar voor u de winst te halen valt.

Neem gerust contact met mij of een van mijn collega’s op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak!

Klik hier voor meer productinformatie en onze datasheets.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?