Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Ons duurzame bedrijfspand

Bij Interfilter zijn we niet alleen toegewijd aan het leveren van geavanceerde filtratieoplossingen, maar hebben we ook een diepe betrokkenheid bij het milieu en duurzaam gebruik van grondstoffen en materialen. Een belangrijk onderdeel van deze betrokkenheid is ons hypermoderne bedrijfspand. Een gebouw dat niet alleen ons bedrijf huisvest, maar ook bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot. Met trots willen wij u een kijkje achter de schermen geven in ons duurzame bedrijfspand van maar liefst 4000 m2 en laten zien hoe wij bijdragen aan een schonere planeet.

Energie prestatie coëfficiënt van 0

Een van de belangrijkste kenmerken van ons duurzame bedrijfspand is onze indrukwekkende Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0. Dit betekent dat ons pand extreem energiezuinig is en dat we minimale energie verbruiken in vergelijking met traditionele gebouwen. De EPC-waarde van 0 is een bevestiging van ons streven naar energie-efficiëntie en ons doel om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Volledig elektrisch en gasloos

Een andere belangrijke mijlpaal in onze inspanningen voor duurzaamheid is dat ons bedrijfspand volledig elektrisch is en dus volledig aardgasloos functioneert. In plaats van fossiele brandstoffen te gebruiken, vertrouwen we op elektriciteit als onze enige energiebron. Dit draagt niet alleen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, maar is ook een investering in hernieuwbare energiebronnen en de toekomst van onze planeet.

bedrijfspand interfilter group

Uitstekende isolatie in kantoor en magazijn

Het behouden van een comfortabele temperatuur binnen ons bedrijfspand is cruciaal, maar we willen dit bereiken met zo min mogelijk energieverbruik. Daarom hebben we ons kantoor en magazijn goed geïsoleerd. Deze isolatie zorgt ervoor dat we de warmte in de winter vasthouden en de hitte in de zomer buiten houden, waardoor we onze energiebehoefte verminderen.

Zonnepanelen voor 100% van onze energiebehoefte

Een opvallend kenmerk van ons duurzame bedrijfspand is het dak dat is bedekt met maar liefst 450 zonnepanelen. Deze zonnepanelen voorzien ons in 100% van onze totale energiebehoefte. Dit betekent dat we een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit opwekken uit schone, hernieuwbare bronnen, waardoor we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en tegelijkertijd onze CO2-voetafdruk verkleinen.

interfilter zonnepanelen

Automatische LED-verlichting met daglichtregeling

Verlichting is een belangrijk onderdeel van elk bedrijfspand. Wij hebben ervoor gezorgd dat onze verlichting zo efficiënt mogelijk is. Onze automatische LED-verlichting past zich aan op basis van natuurlijk daglicht. Dit betekent dat we geen onnodige elektriciteit verspillen door overdag extra verlichting te gebruiken wanneer het daglicht voldoende is. Dit is een eenvoudige, maar effectieve manier om ons energieverbruik te minimaliseren.

Niet alleen zijn we enorm trots op ons nieuwe bedrijfspand, maar het is ook een tastbaar bewijs van onze toewijding aan een groenere toekomst. We begrijpen dat bedrijven een cruciale rol spelen in de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en zijn daarom vastberaden om ons steentje bij te dragen.

Voor meer informatie over Interfilter en haar inspanningen op het gebied van milieuduurzaamheid kunt u contact opnemen met ons.