Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

In-house productie luchtfilters

In-house productieafdeling luchtfilters

In het jaar 2013 zijn wij een joint-venture aangegaan met Deltrian International en is er vanaf dat moment naast Interfilter Group inpandig ook Deltrian Nederland ontstaan. Dankzij een joint-venture met Deltrian hebben wij de mogelijkheid gekregen om vanaf 2020 aan de slag te gaan met het in-house produceren van filters in onze nieuwe bedrijfslocatie die toen geopend werd. 

Wat wordt er gefabriceerd op deze productieafdeling? 

We hebben een grote diversiteit aan luchtfilters die we zelf produceren. Nagenoeg alle verschillende klassen en soorten zakkenfilters kunnen wij in-house laten produceren. Naast zakkenfilters kunnen we ook bijna alle standaard diktes paneel- en compactfilters op onze locatie produceren. Al deze filters kunnen wij op maat laten produceren zodat alle buitenstandaard maten ook altijd bij ons in huis beschikbaar en snel leverbaar zijn. 

Uitbreiding productie luchtfilters

Eind dit kwartaal gaan wij ook van start met een uitbreiding van de productieafdeling waardoor we de mogelijkheid krijgen om nog meer filters zelf te produceren voor onze klanten. Hierover kunt u binnenkort meer lezen op onze social kanalen en website.

Hoe is de productieafdeling ontstaan?

We hadden al eerder de wens om een eigen productie toe te voegen op onze bedrijfslocatie, maar hier hadden we simpelweg de ruimte niet voor. Onze verhuizing naar het nieuwe pand zorgde voor extra ruimte en maakte dit wel mogelijk. Zodoende hebben we in de aanloop naar de verhuizing alle voorbereidingen getroffen om direct na de verhuizing de productie op te starten.

Er is behoefte naar snellere levertijden van (lucht)filters

In de filterbranche wordt er nog steeds veel gewerkt met levertijden van 2-3 weken. In sommige gevallen kan de installateur hiermee werken, maar vaak komen ze hier ook met de planning mee in problemen. Daarnaast is men vanuit de privé omgeving steeds meer gewend dat als je iets vandaag bestelt je morgen de spullen in huis hebt.

Wij vinden dat we daar in de zakelijke omgeving in mee moeten gaan en een eigen productie maakt dit mogelijk. Sinds dat we de productie zijn gestart merken we dat onze klanttevredenheid op het gebied van leveringen aanzienlijk is verhoogd. Daarnaast merken we dat steeds meer bedrijven ons weten te vinden voor snelle levertijden.

Waarom worden deze filters zelf gefabriceerd en wat is het voordeel voor de klant?

In een gemiddelde order met luchtfilters is het vaak zo dat 70 tot 80% van de luchtfilters een standaard maat hebben. Deze hebben wij altijd in ruime aantallen op voorraad en kunnen we vaak de volgende dag al leveren. Voorheen moesten wij onze klanten teleurstellen op het moment dat er buitenstandaard maten in de order zaten, want deze hadden een langere levertijd waardoor we minder snel konden leveren. Dankzij de in-house productieafdeling is dit probleem opgelost en kunnen wij buitenstandaard maten indien nodig direct produceren. We hebben inmiddels al behoorlijk wat gevallen gehad dat een klant belt over een spoedgeval met de vraag of de luchtfilters dezelfde middag nog opgehaald kunnen worden. Onze productieafdeling maakt direct de filters, de klant kan deze in de middag ophalen en ze worden dan dezelfde dag nog bij de eindgebruiker geplaatst. 

Maak kennis met het productieteam van Deltrian Nederland

team deltrian nederland

We zijn blij met het productieteam van Deltrian Nederland wat ervoor zorgt dat u uw bestelling altijd snel in huis heeft. Met een team van 8 medewerkers maken zij op professionele wijze en met heel veel plezier uw luchtfilters op elke gewenste maat. Door een juiste instelling en inzetbaarheid hebben wij de flexibiliteit om in te kunnen spelen op spoedorders of een hoge vraag aan productiefilters.

Wij zijn enorm trots op deze unieke service die we onze klanten kunnen bieden, de fijne samenwerking met Deltrian én dat wij onze klanten kunnen voorzien van een Nederlands product.