Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Lean Filter met Circulair frame (LFC)

Het zakkenfilter van de toekomst

Door de jaren heen zijn wij vooruitstrevend geweest in de markt wat betreft het leveren en ontwikkelen van duurzame producten. Dagelijks zijn wij daarmee bezig om de gebouwen en installaties van onze klanten te verduurzamen. Het creëren van een gezonder binnenklimaat, verminderen van de afvalberg, reduceren van energiekosten en hergebruiken van materialen past binnen onze handelswijze en visie 'Filtration for our Future'.

Zakkenfilter met circulair frame

eurovent luchtfilterLuchtfilters worden toegepast om de lucht te zuiveren van diverse stofdeeltjes en dat maakt een filter per definitie al groen en gezond. Hierin zijn zakkenfilters de meest gebruikte luchtfilters in luchtbehandelingsinstallaties en moeten vervangen worden op het moment dat ze verzadigd zijn. Samen met onze in-house partner Deltrian Nederland hebben wij ons assortiment luchtfilters uitgebreid met een nieuw, duurzaam, Eurovent gecertificeerd zakkenfilter. Met dit zakkenfilter zetten wij een stap richting een circulaire economie, namelijk het Lean Filter met Circulair frame (LFC). 

Maak uw luchtfilters duurzaam en circulair

Dankzij deze zakkenfilters bieden wij de mogelijkheid om uw luchtbehandelingsinstallatie optimaal te verduurzamen. Met de LFC zakkenfilters belanden filterframes niet meer samen met het filtermedium op de afvalberg. De filterframes, gemaakt van duurzaam aluminium, worden volledig hergebruikt en blijven dus in de luchtbehandelingsinstallatie voor minimaal 20 jaar met 10 jaar garantie. Met dit filter worden enkel de zakken vervangen waardoor een grote hoeveelheid afval gereduceerd wordt.

Het filter is verkrijgbaar in diverse synthetische en/of glasvezel media en filterklasse:

  • NW LFC zakkenfilter (synthetisch, Nano Wave)
  • KS LFC zakkenfilter (synthetisch, progressieve opbouw)
  • SGK/GK LFC zakkenfilter (glasvezel met synthetische binnenlaag)

Hoe werkt het circulaire LFC zakkenfilter?

De LFC zakken worden eenvoudig in het frame geplaatst of vervangen. Het vervangen van de zakken is extra gemakkelijk vanwege de elastische rand die om het filter gebonden is en de wisselstandaard die de monteur erbij krijgt. Door de elastische rand sluit het zakkenfilter gemakkelijk aan op verschillende frames. Wanneer het desbetreffende filter vervuild is kan de monteur de elastische rand gemakkelijk van het frame verwijderen en de zakken vervangen. Dankzij het circulaire frame hoeven de monteurs minder volume mee te nemen en te verplaatsen in de last mile op de project locatie. Dit geldt natuurlijk ook voor het afvoeren van de vervuilde filters.

Benieuwd naar het LFC filter in de praktijk?

Benieuwd naar hoe het wisselproces van de zakkenfilters eraan toe gaat? Bekijk dan onze video waarin een van onze werknemers laat zien hoe het werkt én alle voordelen voor u op een rijtje zijn gezet. 

Voordelen LFC filter vanuit testcase

Om een goed beeld te krijgen van de voordelen van LFC zakkenfilters ten opzichte van reguliere zakkenfilters hebben we een testcase gedraaid. Deze voordelen zijn ook duidelijk zichtbaar in bovenstaande video. 

Maintenance voordelen

Dankzij de LFC zakkenfilters zijn het transport, de opslag, het afval, het gewicht en daarmee ook de ergonomie van de monteurs enorm verbeterd! Zie hier een voorbeeld van 16 zakkenfilters: van 8 dozen naar 2 vacuüm zakken. 

Interesse in een uitgewerkte business case voor uw project? 

Bent u enthousiast geworden? Bel ons dan vrijblijvend voor een advies of extra informatie. Neem contact met ons op via het contactformulier, de chatWhatsAppinfo@interfilter.nl of 0181 31 11 87. Wij reageren tijdens kantoortijden binnen 4 uur.

Webinar: Luchtfilter van de toekomst

Wij hebben tot eind 2023 meerdere online webinars gegeven over dit filter, heeft u deze gemist? Dan kunt u deze eventueel nog terugkijken op ons YouTube kanaal, klik hier.

lean filter met circulair frame

Download brochure LFC zakkenfilter