Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Stofafzuiging PLTF Jet-Pulse

Complete filterunit met geplisseerde slangen

Stofafzuiging PLTF Jet-Pulse foto 1

Artikelinformatie

Droge stof afzuiging met geplooide filterslangen

De PLTF Jet-Pulse unit met geplooide filterslangen (star bags) worden over het algemeen gebruikt voor het afvangen van droge stoffen, dampen en rook in centrale afzuigsystemen. Deze stofafzuiging beschikt over een Jet-Pulse filterreinigingstechnologie, een van de onmisbare onderdelen van ontstoffingssystemen. De PLTF-serie heeft veel voordelen vergeleken met traditionele baghouse-filterunits. 

Het belangrijkste voordeel van de PLTF-serie zijn de daarin gebruikte hoogwaardige geplooide zakkenfilters/slangen. De geplooide slangen maken gebruik van de polyMIGHT-serie non-woven spun-bond polyester-technologie en kunnen daardoor een veel hogere filtratie-efficiëntie bieden in een veel compacter gebied vergeleken met traditionele onstoffingsslangen.

In de afbeelding die u rechts ziet, kunt u de vergelijking zien van de traditionele filterslangen (rechts) met dezelfde capaciteit en het PLTF-model Jet-Pulse met geplooide filterslangen (links). Het PLTF-model heeft veel kortere lengtes en een veel kleinere voetafdruk vergeleken met traditionele zakkenfilters met dezelfde capaciteit.

Voordelen van de droge stofafzuiging met geplisseerde zakken

De droge stofafzuiging verbruikt minder energie

Geplooide zakkenfilters, die het filteroppervlak hebben van vier traditionele zakkenfilters, verbruiken tijdens elke reinigingsperiode veel minder perslucht. Zo kunnen ze energiezuiniger werken.

De droge stofafzuiging neemt minder ruimte in beslag

Het neemt veel minder ruimte in beslag in hetzelfde filtergebied en stelt u in staat uw kostbare fabrieksoppervlak toe te wijzen aan uw hoofdproductie. Het is daarom de meest geschikte keuze voor bedrijven met beperkte ruimte.

De filters in de afzuiginstallatie gaan langer mee

PolyMIGHT spun-bond non-woven filters hebben een veel langere filterlevensduur dan traditionele naaldvilt slangen dankzij hun grote filteroppervlak. Dankzij minder filterwisselingen helpt het de fabriek om minder te stoppen voor geplande en ongeplande uitval en het verhoogt jaarlijkse productiecapaciteit.

De ontstoffingsinstallatie heeft minder en makkelijker onderhoud

Geplooide zakfilters kunnen tot 6 keer sneller worden vervangen dan traditionele naaldviltzakfilters, vanwege hun kleinere aantal en de eenvoudige bevestigings- en ontkoppelingsstructuur. Dit vermindert uw arbeidskosten voor onderhoud en uitvaltijd voor onderhoud. Op deze manier kunt u uw jaarlijkse productiecapaciteit vergroten.

Specificaties Traditionele filterslangen of mappen Geplisseerde filterpatronen
Filterlengte Maximaal 8 meter Maximaal 2 meter
Filtratieoppervlak Minder 2 tot 3 x meer dan een slang of map
Levensduur Aanvaardbaar Beter
Arbeidskosten (installatie/onderhoud) Hoog Laag
Lekkage / Slijtage Tijd tot tijd Geen
Emissieniveau Hoog Laag
Energieverbruik Hoog Laag
Luchtdoorlaatbaarheid Aanvaardbaar Beter
Drukdaling Hoog Laag
Investering in ontstoffinginstallatie Hoog Laag

Hoe werkt deze droge stof- en dampafzuiging? 

Bij PLTF-model Jet-Pulse geplooide filterslangen is de toegang tot de filters van bovenaf mogelijk door over de unit te lopen. Op deze manier past de ontstoffingsunit in veel smallere ruimtes.

PLTF-installaties hebben veel ingangsconfiguraties. De inlaatconfiguratie wordt gekozen op basis van uw proces en lay-out.

droge stof en damp afzuigingBij units van het PLTF-model raakt de vuile lucht een keerplaat bij de vuile luchtinlaat van de unit, waardoor zware deeltjes met behulp van de zwaartekracht in de trechter vallen. Op deze manier wordt de hoeveelheid stof die de filters bereikt verminderd. Het verminderen van de stofbelasting die filters moeten filteren, betekent een langere levensduur van het filter en een lager energieverbruik. De keerplaat voorkomt tevens dat deeltjes die, bij contact met de filters, naar de unit komen en de filters kunnen beschadigen, met hoge snelheid direct op het filter terechtkomen.

droge stof afzuiging patronen

Stof dat in de stofopvangbak valt, wordt met behulp van stofafvoerapparatuur (celwiel, schroeftransporteur, etc.) overgebracht naar de afvalcontainer (BIG-BAG, vat, etc.). Kleine deeltjes die niet in de hopper vallen, worden door de filters opgevangen en voorkomen dat ze in de cleanroom terechtkomen.

Wanneer zich een bepaalde hoeveelheid stof op de filters ophoopt, begint het drukverschil tussen de cleanroom en de vuile kamer toe te nemen. Wanneer dit drukverschil, dat wordt gemeten door verschildruksensoren, een bepaald niveau overschrijdt, wordt het automatische jetpulse-reinigingssysteem geactiveerd. Het Jet-Pulse reinigingssysteem reinigt de filters met perslucht door middel van magneetpulsventielen.

Meer informatie of vrijblijvend advies? 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kijken graag naar een passende oplossing op maat voor uw specifieke proces.

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?