Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Leaf filters

Pressure leaf filterelementen

Leaf filters foto 1

Artikelinformatie

Pressure leaf filter elementen

Wat zijn pressure leaf filters?

De pressure leaf filters zijn grote vloeistoffiltratiesystemen bestaand uit 10 tot 60 filterbladen. De leaf filters worden individueel verticaal of horizontaal in het filtersysteem geplaatst, afhankelijk van uw filtersysteem. De filterbladen zijn reinigbaar en kunnen goed met kaarsenfilters of zakkenfilters gecombineerd worden.

Hoe werken pressure leaf filters?

De pressure leaf filters houden droge cake (filterkoek) vast en zorgen dat dit uit de vloeistof gefilterd wordt. Dit kunnen vloeistoffen zijn zoals eetbare oliën, chemische producten, actieve kool, witte aarde, diatomiet, verf of geneesmiddelen. Aangezien het filtratieproces in een groot drukbestendig vat plaatsvindt zijn de leaffilters goed geschikt en veilig in gebruik voor gevaarlijke, chemische processen, ook bij hoge temperaturen. Het filtratieproces start met het vullen van het vat met precoating bestaand uit filtraat en filterhulpmiddel, zoals diatomeeënaarde of perliet. Na het voorcoaten van het vat wordt de ‘slurry’ onder druk door het vat heen geperst waarna vaste deeltjes worden afgevangen in de precoating, terwijl de gefilterde vloeistof door en in de filterbladen blijft hangen. Vloeibare cake of slib wordt afgevoerd via een klep in het vat en de droge cake blijft in de filterbladen hangen. De opgebouwde koek neemt de werkelijke filtratie voor zijn rekening. Voor de verwijdering van de droge cake is er gemakkelijk toegang tot de leaf filters.

Horizontale en verticale leaf filters

Er zijn twee soorten vaten waar de pressure leaf filters in worden toegepast: horizontale en verticale leaf filtersystemen. De horizontale leaf filtersystemen worden het meest gebruikt, omdat dit vat gemakkelijk te bedienen en reinigen is. Er zijn ook verschillende variaties van horizontale leaf filtersystemen als het gaat om de werking en installatiemethodes. De verticale leaf filters worden standaard 18-20 bladen toegepast met een kleiner debiet. Horizontale vaten zijn typerend voor grotere vloeistofstromen doordat de horizontale ligging het filteroppervlak groter is ten opzichte van verticale vaten. Bij verticale leaf filtersystemen is het mogelijk om meerdere vaten in één systeem te gebruiken zonder dat het te veel ruimte inneemt, terwijl het bij de horizontale filtersystemen mogelijk is om verschillende cellen in hetzelfde vat te gebruiken. Horizontale leaffilters nemen wel meer ruimte in beslag.

Waar worden pressure leaf filters toegepast?

Leaffilters worden gebruikt bij grote plants in onder andere de voedingsmiddelenindustrie, (petro)chemische industrie, biobrandstofindustrieën. Typische markten en toepassingen van pressure leaf filters zijn:

  1. Verwerking van eetbare olie (ruwe olie, gebleekte olie, winterolie)
  2. Gelatine verwerking
  3. Pectine verwerking
  4. Glucose, zoetstoffen, suiker, productie van vruchtensap
  5. Productie van biodiesel (voorbehandeling en polijsten)
  6. Filtratie van vloeibare zwavel
  7. Chemicaliën en oleochemicaliën
  8. Organische en anorganische zouten, amines, harsen en bulkgeneesmiddelen

Vrijblijvend advies over de pressure leaf filters

Bent u benieuwd hoe u uw filtratieproces kunt optimaliseren en verduurzamen met de pressure leaf filters van Interfilter Group? Het selecteren van de juiste filters voor uw situatie hangt af van vele factoren zoals de flow rate, de soort vloeistof, temperatuur of bijvoorbeeld de viscositeit. Samen kijken wij graag naar uw huidige filtratieproces en behoefte om vervolgens een passend advies te kunnen geven. Hierbij houden wij onder andere rekening met langere standtijden, minder afval, een gezonde en veilige werkomgeving, minder downtime en betere performance. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Downloads

Klik op de onderstaande knop om het document te downloaden.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?