Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Datacenters

Luchtfiltratie bij datacenters

In de hedendaagse snel digitaliserende wereld zijn datacenters de onmisbare hoekstenen van onze moderne samenleving geworden. Ze vormen het hart van onze digitale infrastructuur en spelen een cruciale rol bij het bewaren en leveren van informatie. Maar met de groeiende afhankelijkheid van datacenters komen ook nieuwe uitdagingen, met name op het gebied van luchtkwaliteit en filtratie.      Bij datacenters spelen schone lucht en energieverbruik een grote rol. Daarom is het van groot belang om binnen uw organisatie de juiste filtratie toe te passen.      Wij hebben diverse filters voor CRAC-units en HVAC-installaties in ons leveringsprogramma waarmee niet alleen schone lucht verkregen wordt, maar    die tevens helpen het energieverbruik zo laag mogelijk te houden voor een zo gunstig mogelijke PUE/TCO.

Waarom is luchtfiltratie bij datacenters belangrijk?

Filtratie in datacenters is van essentieel belang om verschillende redenen:

  • Betrouwbaarheid van apparatuur: Stofdeeltjes en verontreinigingen in de lucht kunnen de gevoelige elektronica en koelsystemen van datacenters beschadigen, wat leidt tot storingen en uitval. Gasvormige verontreinigingen kunnen corrosie aan printplaten veroorzaken met permanente schade aan dure en gevoelige apparatuur als gevolg.
  • Energiebesparing: Schone lucht en geoptimaliseerde koeling dragen bij aan een efficiëntere werking van datacenterapparatuur, wat resulteert in lagere energiekosten. Filters met een laag energieverbruik resulteren in een gunstigere PUE waarde.
  • Luchtkwaliteit: Datacenters zijn ook werkplekken. Het handhaven van een gezonde werkomgeving met schone lucht draagt bij aan het welzijn van het personeel en van bezoekers.

Energiezuinige A+ luchtfilters voor datacenters

Een aantal van deze filters zijn erg zuinig qua energieverbruik dat zij het Eurovent energielabel A+ mogen voeren. Voor het afvangen van corrosieve gassen leveren wij bijvoorbeeld klasse ePM2,5-70% zakkenfilters die voorzien zijn van koolstofgranulaat.

Veel voorkomende filters in datacenters

Veel voorkomende filters bij datacenters

Diverse filters worden ingezet in datacenters voor verschillende toepassingen:

Compactfilters:Compactfilters worden gebruikt voor grootschalige luchtzuivering en verwijderen deeltjes om de luchtkwaliteit binnen datacenters te handhaven.

Koolstof- en chemische moleculaire filters: Deze filters zijn ontworpen om schadelijke gassen, dampen en geuren te elimineren, wat essentieel is voor het handhaven van een schone omgeving, vrij van corrosieve of op andere wijze schadelijke gassen.

Luchtreinigers: Luchtreinigers met verschillende filters spelen een cruciale rol in het verwijderen van deeltjes, allergenen, micro-organismen en gassen uit de binnenlucht.

Paneelfilters:Paneelfilters worden ingezet voor grotere luchthoeveelheden en helpen bij het verwijderen van grove deeltjes en stof.

Zakkenfilters: Zakkenfilters worden toegepast voor filtratie van luchtstromen in datacenters en dragen bij aan het handhaven van een schone omgeving.

Stikstofgeneratoren: Stikstofgeneratoren maken het mogelijk om ‘in house’ stikstof te produceren met behulp van geconditioneerde perslucht en vervolgens ingezet kan worden voor bijvoorbeeld het verdringen van zuurstof in geval van brand.

Persluchtconditionering: Filters voor persluchtconditionering dragen bij aan het handhaven van schone en droge perslucht, essentieel voor de betrouwbaarheid van pneumatische systemen.

ProScreen: ProScreen schermen worden gebruikt voor het verwijderen van deeltjes uit de buitenlucht alvorens deze mogelijk tot verstopping van condensorunits kunnen leiden. Tevens kan water in ‘natte’ koeltorens gevrijwaard worden van vervuiling met pluizen en pollen middels het plaatsen van ProScreen schermen.

Belangrijk bij het selecteren van filters bij datacenters

Bij het selecteren van filters voor datacenters moeten verschillende factoren in overweging worden genomen:

  • Filtratie efficiency: De gewenste filtratiegraad en het niveau van verontreinigingen zijn essentiële overwegingen.
  • Luchtvolume: De capaciteit van filters moet in overeenstemming zijn met het luchtvolume dat in datacenters wordt behandeld.
  • Specifieke vereisten: Sommige datacenters hebben specifieke eisen, zoals het verwijderen van bepaalde gassen, allergenen of micro-organismen.

Impact op de prestaties van datacenterapparatuur

Efficiënte filtratie in datacenters heeft een directe impact op de prestaties en betrouwbaarheid van IT-apparatuur. Schone lucht en geoptimaliseerde koeling dragen bij aan de verlenging van de levensduur van apparatuur, verminderde uitvaltijd en lagere energiekosten.

In een wereld waarin datacenters cruciaal zijn voor de werking van bedrijven en organisaties, is filtratie een onmisbare schakel om de continuïteit en prestaties van deze faciliteiten te waarborgen. Het selecteren van de juiste filters en het handhaven van regelmatig onderhoud zijn van vitaal belang voor een probleemloze werking.

Vrijblijvend filteradvies

Bij Interfilter begrijpen we het belang van filtratie in datacenters voor het waarborgen van de betrouwbaarheid van IT-apparatuur en de operationele efficiëntie. Onze specialisten staan klaar om u deskundig en op maat gemaakt filteradvies te bieden om aan de specifieke eisen van uw datacenter te voldoen.

Wilt u advies over welke filters het meest geschikt zijn voor uw datacenterapparatuur en omgeving? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende evaluatie van uw filtratiesysteem en een op maat gemaakt advies, doormiddel van een fijnstofmeting uit te voeren. Samen kunnen we de optimale filtratieoplossing ontwerpen om de prestaties en betrouwbaarheid van uw datacenter te verbeteren en te waarborgen.

Klik onderstaand op onze whitepaper voor meer informatie. Bekijk hier het gehele filterassortiment.

luchtfiltratie datacenters

 

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?