Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Kantoorgebouwen

Luchtfilters voor kantoren

filtratie kantoorVandaag de dag is een gezonde en comfortabele werkomgeving steeds belangrijker. Filtratie speelt hierin een belangrijke rol bij het waarborgen van optimale luchtkwaliteit in de kantoorruimtes. De meeste mensen brengen er tenslotte het grootste gedeelte van hun tijd binnen door. Daarom is het van groot belang dat de binnenlucht die zij daar inademen zoveel mogelijk ontdaan is van gevaarlijk fijnstof en virusdeeltjes. 

Waarom is luchtfiltratie in kantoren belangrijk?

Het toepassen van de juiste filters in kantoorgebouwen biedt verschillende voordelen die de werkomgeving positief beïnvloeden:

  • Gezondheid van werknemers: Schone lucht vrij van verontreinigingen draagt bij aan de gezondheid en minimaliseert de gezondheidsrisico's voor de werknemers.
  • Verhoogde productiviteit: Een gezonde werkomgeving stimuleert concentratie en cognitieve prestaties, wat leidt tot verbeterde productiviteit op de werkplek.
  • Welzijn en comfort: Het creëert een aangename en comfortabele sfeer voor werknemers, wat hun tevredenheid en betrokkenheid vergroot.
  • Minder ziekteverzuim: Minder verspreiding van allergenen en virussen verminderd het ziekteverzuim onder werknemers.

Veel voorkomende filters in kantoorgebouwen

Veel voorkomende luchtfilters in kantoorgebouwen

Paneelfilters: Paneelfilters worden in kantoorgebouwen over het algemeen ingezet als voorfilters in de luchtbehandelingsinstallatie en houden de meest grove deeltjes tegen. 

Zakkenfilters: Achter de paneelfilters worden zakkenfilters ingezet als fijnfilters of ze worden gebruikt in de retoursectie van de luchtbehandelingsinstallatie. 

Actieve koolstoffilters: Idealiter worden er ook nog actieve koolstoffilters achter de zakkenfilters geplaatst om schadelijke gassen vanuit het kantoor te houden. Actieve koolstof absorbeert specifieke verontreinigingen, zoals geuren en vluchtige organische stoffen, wat leidt tot een nog frissere en schonere lucht.

UV-C Luchtreinigers: In kantoorruimtes zelf kunnen luchtreinigers worden ingezet als extra bescherming tegen het verspreiden van virussen. Ultraviolet (UV-C) licht wordt ingezet om micro-organismen zoals bacteriën en virussen te deactiveren, waardoor de verspreiding van ziekteverwekkers wordt verminderd. 

Belangrijk bij het selecteren van filters voor kantoren

Bij het selecteren van een filters voor kantoorruimtes zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

  • De soort ruimte: Is het een kantoorruimte met dagelijks een permanente bezetting? Of is het een ruimte die niet vaak bezocht wordt? Aan de hand van Eurovent 4/23 kan vervolgens de juiste filter efficiency bepaald worden.
  • Type verontreinigingen: Een beoordeling van de specifieke verontreinigingen in de omgeving is essentieel om het juiste filtertype te kiezen. Om erachter te komen wat de luchtkwaliteit is kunnen wij vrijblijvend een luchtkwaliteitsmeting voor u uitvoeren. 
  • Onderhoudsvereisten: Filters moeten regelmatig worden onderhouden en vervangen. Het kiezen van filters met passende onderhoudsintervallen is van belang.
  • Energiezuinige filters: Het selecteren van energiezuinige filters draagt bij aan een duurzamere luchtbehandelingsinstallatie en lagere operationele kosten voor het kantoorpand. Voor de eigenaar of beheerder van een pand speelt namelijk het energieverbruik door het ventilatiesysteem een grote rol. Bij de samenstelling van ons leveringsprogramma hebben wij met beide rekening gehouden. Wij leveren filters met een hoge efficiency voor het afvangen van fijnstof en met een lage luchtweerstand om de energiekosten zoveel mogelijk te beperken.

Voorbeeldsituaties filtratie kantoorruimtes

  • Allergiegevoelige omgeving: In kantoren waar werknemers gevoelig zijn voor allergieën, kunnen luchtreinigers aanzienlijke verlichting bieden door allergenen zoals pollen en huisstofmijt effectief te verminderen.
  • Beperkte ventilatie: Bij kantoren met beperkte ventilatiemogelijkheden kunnen filters zoals de NWES98PLUS filters helpen bij het zuiveren en verfrissen van de recirculatie lucht, waardoor een gezondere omgeving ontstaat.

Vrijblijvend filteradvies voor kantoorpanden

Bij Interfilter begrijpen we het belang van de juiste filteroplossing voor een gezonde en productieve werkomgeving. Laat ons een fijntofmeting uitvoeren en een filteradvies op maat uitbrengen, afgestemd op uw wensen. Zo kunnen wij de beste filteroplossing samenstellen voor het kantoorpand.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?