Hoe tevreden bent u met Interfilter? Geef uw mening

Scholen & Universiteiten

Luchtfilters voor scholen en universiteiten

Interfilter Group levert luchtfilters welke geschikt zijn om toe te passen binnen schoolgebouwen. Schone en gezonde binnenlucht zorgt bij kinderen en jongeren namelijk voor betere leerprestaties en minder ziekteverzuim. Dit is de reden dat binnenluchtkwaliteit zo belangrijk is om een schoon en gezond binnenklimaat te kunnen creëeren in schoolgebouwen. 

Veel voorkomende filters in scholen & universiteiten

De risico's van fijnstof voor de gezondheid van scholieren en studenten

Dat fijnstof schadelijk is voor de gezondheid is inmiddels bekend. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben onomstotelijk vastgesteld dat inademing van fijnstof schade toe kan brengen aan longen en luchtwegen, maar ook dat het verantwoordelijk kan zijn voor cardiovasculaire aandoeningen. Met name ouderen, mensen met onderliggende aandoeningen en kinderen zijn kwetsbaar voor inademing van fijnstof.

Fijnstof extra gevaarlijk voor jongeren

Hoewel fijnstof schadelijk is voor iedereen lopen kinderen extra risico door fijnstof en andere schadelijke stoffen in de lucht. De veronderstelde verklaring hiervoor is dat kinderen over het algemeen lichamelijk actiever zijn dan volwassenen en per kilogram lichaamsgewicht een factor 2,3 meer lucht in ademen. In verhouding ademen zij dus meer ook fijnstof in. Kinderen brengen een groot gedeelte van hun tijd binnen op school door. Daarom is het van groot belang dat de ventilatielucht die zij daar inademen zoveel mogelijk ontdaan is van gevaarlijk (fijn)stof en virussen. Het NWES98PLUS zakkenfilter is een anti-virus synthetisch zakkenfilter met een virucide coating waarmee zoveel mogelijk virussen geïnactiveerd kunnen worden. Lees meer op deze pagina. 

Energiezuinige luchtfilters voor scholen

Wij leveren luchtfilters met een hoge efficiency voor het afvangen van fijnstof met een lage luchtweerstand om de energiekosten zoveel mogelijk te beperken. Voor de eigenaar of beheerder van een schoolgebouw speelt namelijk ook het energieverbruik door het ventilatiesysteem een grote rol.

Advies op maat voor scholen en universiteiten

Laat ons vrijblijvend een fijnstofmeting uitvoeren en een filteradvies uitbrengen. Aan de hand van ons advies selecteren we de juiste luchtfilters en zijn de kinderen en leerkrachten verzekerd van schone lucht! Op deze pagina ziet u een aantal luchtfilters die vaak worden toegepast in onderwijsinstellingen.

Klik onderstaand op onze whitepaper voor meer informatie over het toepassen van luchtfilters in het onderwijs. Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Schone lucht binnen schoolgebouwen

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?