Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Houtverwerking & -bewerking

Filters voor de houtverwerkingsindustrie

In de wereld van houtverwerking en -bewerking spelen filtratiesystemen een cruciale rol bij het handhaven van schone lucht, het beschermen van apparatuur    en het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving. Deze pagina onderzoekt de rol van filtratie in de context van houtverwerking en -bewerking, waarom het van belang is, de veelvoorkomende filters die worden gebruikt, belangrijke overwegingen bij het selecteren van filters en hoe Interfilter u kan voorzien van vrijblijvend filteradvies. 

Waarom is filtratie in houtverwerking & -bewerking belangrijk?

Filtratie in houtverwerking en -bewerking is essentieel om verschillende redenen:

 • Stofbeheersing: Houtbewerking genereert aanzienlijke hoeveelheden stof, en filtratie helpt bij het verwijderen van fijne houtdeeltjes uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd en de gezondheid van werknemers wordt beschermd.
 • Apparatuurbescherming: Houtstof kan schadelijk zijn voor machines en apparatuur, zoals zaagbladen en motoren. Filtratie beschermt deze apparatuur tegen slijtage en schade.
 • Milieubescherming: Het minimaliseren van stofemissies en houtdeeltjes in de buitenlucht draagt bij aan milieubescherming en naleving van regelgeving.
 • Energie-efficiëntie: Schone luchtafvoer draagt bij aan de efficiëntie van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen, wat resulteert in energiebesparingen.

Veel voorkomende filters in houtverwerking & -bewerking

Veelvoorkomende filters bij houtverwerking & -bewerking

Diverse filters worden vaak gebruikt in houtverwerkings- en -bewerkingsomgevingen:

Luchtfiltratie: Luchtfilters worden ingezet om houtstof en deeltjes uit de lucht te verwijderen, waardoor schone lucht wordt geleverd aan de werkomgeving.

Persluchtconditionering: Filters voor persluchtconditionering zorgen voor schone en droge perslucht, essentieel voor de betrouwbaarheid van pneumatische systemen en precisie-instrumenten in de houtbewerking.

Filtermappen, -slangen en -patronen: Deze filters worden gebruikt in stofafscheiders en ontstoffingsinstallaties om grof en fijn stof te verwijderen uit de luchtstroom.

Ontstoffingsinstallaties: Ontstoffingsinstallaties vangen stof en deeltjes af en zorgen voor schone luchtafvoer.

Deze filters zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van houtverwerking en -bewerking, waarbij ze helpen bij het handhaven van een schone en gezonde werkomgeving en het beschermen van waardevolle apparatuur.

Belangrijk bij het selecteren van filters voor houtverwerking & -bewerking

Bij het selecteren van filters voor houtverwerking en -bewerking zijn er belangrijke overwegingen:

 • Efficiëntie: Filters moeten effectief zijn in het verwijderen van houtdeeltjes uit de lucht om de luchtkwaliteit te handhaven.
 • Duurzaamheid: Filters moeten bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden in houtbewerkingsfaciliteiten en moeten regelmatig worden onderhouden.
 • Conformiteit: Filters moeten voldoen aan industriestandaarden en regelgeving met betrekking tot stofbeheersing en emissies.
 • Energie-efficiëntie: Het ontwerp van filtersystemen moet bijdragen aan energiebesparingen en kostenreductie.

Optimaliseer uw proces binnen de houtverwerking

Bij Interfilter begrijpen we dat houtverwerking en -bewerking unieke filtratiebehoeften hebben. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

 • Vermindering proceskosten
 • Hoger rendement in uw productie
 • Een minimaal aantal productieonderbrekingen

Wilt u advies over welke filters het meest geschikt zijn voor uw houtverwerkings- of -bewerkingsprocessen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend filteradvies op maat. Samen kunnen we de optimale filtratieoplossingen ontwerpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, de apparatuur te beschermen en te voldoen aan milieuvoorschriften.

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?