Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Lassen & Constructie

Filtratiespecialist voor las- en contructiebedrijven

In de lassen & constructie industrie is de luchtkwaliteit van essentieel belang voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Op deze pagina onderzoeken we het belang van filtratie in deze sector, waarom het van cruciaal belang is, en bespreken we veelvoorkomende filters die in lassen & constructie worden gebruikt. 

Waarom is filtratie in de lassen & constructie industrie belangrijk?

Filtratie speelt een cruciale rol in de lassen & constructie industrie om verschillende redenen:

 • Gezondheid en veiligheid: Tijdens las- en constructiewerkzaamheden kunnen schadelijke stoffen zoals lasrook en stof vrijkomen. Effectieve filtratie vermindert de blootstelling van werknemers aan deze verontreinigingen en bevordert een gezondere werkomgeving.
 • Apparatuur Bescherming: De luchtkwaliteit heeft niet alleen invloed op werknemers, maar ook op de prestaties en levensduur van machines en apparatuur. Filters voorkomen dat stof en verontreinigingen in machines terechtkomen, wat slijtage en storingen kan verminderen.
 • Milieuvoorschriften: Veel landen hebben strenge milieuregels voor de lassen & constructie industrie. Het gebruik van filters helpt bedrijven te voldoen aan deze voorschriften en voorkomt de verspreiding van verontreinigingen in de omgeving.

Veel voorkomende filters in lassen & constructie

Veelvoorkomende filters in de lassen & constructie industrie

In de lassen & constructie industrie worden diverse filters ingezet om de veiligheid en productiviteit te waarborgen:

Luchtfilters: Hoogwaardige luchtfilters in laswerkplaatsen en bouwomgevingen verwijderen schadelijke deeltjes en rook uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Mobiele afzuigingen: Draagbare lasafzuigsystemen met geïntegreerde filters zorgen voor directe afvoer van lasrook en stof, waardoor de blootstelling van lassers wordt verminderd.

Persluchtconditionering: Filters in persluchtsystemen zorgen voor schone en droge perslucht, essentieel voor het bedienen van pneumatisch gereedschap en het beschermen van lasapparatuur.

Filterslangen, -mappen en -patronen: Deze filters worden gebruikt in stofafzuigsystemen en lasrookafzuigsystemen om schadelijke deeltjes vast te leggen en te verwijderen.

Persluchtfilters en huizen: Filters in persluchtsystemen verwijderen oliedampen, deeltjes en vocht uit de perslucht, waardoor de kwaliteit van perslucht wordt verbeterd en apparatuur wordt beschermd.

Belangrijk bij het selecteren van filters in de lassen & constructie industrie

Bij het selecteren van filters in de lassen & constructie industrie zijn de volgende overwegingen van belang:

 • Type werkzaamheden: Het type werkzaamheden bepaalt het type filter dat nodig is. Bijvoorbeeld, lasrookafzuiging vereist specifieke filters om deeltjes vast te leggen.
 • Veiligheid: Bescherming van werknemers is van het grootste belang. Filters moeten voldoen aan veiligheidsvoorschriften en zorgen voor minimale blootstelling aan schadelijke stoffen.
 • Milieuvoorschriften: Het naleven van milieuvoorschriften is verplicht. Het gebruik van filters draagt bij aan naleving en milieubescherming.
 • Apparatuurvereisten: Filters moeten compatibel zijn met de gebruikte apparatuur en mogen de prestaties niet beïnvloeden.

Interfilter begrijpt de uitdagingen van de lassen & constructie industrie en biedt op maat gemaakte filtratieoplossingen om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Onze experts staan klaar om advies te geven en oplossingen te bieden die aan uw specifieke eisen voldoen.

Voorbeeldsituaties voor filtratie in de lassen & constructie industrie

 • Laswerkzaamheden in confined spaces: In situaties waar lassers moeten werken in beperkte ruimtes, zoals scheepsrompen, tanks of pijpleidingen, is het essentieel om mobiele lasafzuigingen te gebruiken. Deze systemen kunnen de lasrook direct aan de bron afvangen, waardoor de blootstelling van werknemers aan schadelijke rookdeeltjes wordt verminderd.
 • Metaalbewerking en slijpen: Tijdens het slijpen en bewerken van metalen kunnen schurende deeltjes en stof vrijkomen. Luchtfiltratiesystemen met hoogwaardige filters zijn van vitaal belang om de luchtkwaliteit te handhaven en werknemers te beschermen tegen inademing van verontreinigde lucht.
 • Constructie op bouwplaatsen: Op bouwplaatsen is filtratie cruciaal voor het beheren van stofniveaus en het handhaven van een gezonde werkomgeving. Filtersystemen kunnen worden ingezet in bouwmachines en bouwtenten om de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Lassen in productieomgevingen: In productieomgevingen waar lassen een dagelijkse activiteit is, is continue filtratie nodig. Het gebruik van persluchtfilters, luchtfilters en mobiele lasafzuigingen helpt bij het handhaven van een schone en veilige werkplek.

Deze voorbeeldsituaties illustreren de diversiteit van toepassingen in de lassen & constructie industrie waar filtratie van essentieel belang is om de gezondheid van werknemers te waarborgen en de productiviteit te handhaven.

Vrijblijvend filteradvies voor de lassen & constructie industrie

Bij Interfilter begrijpen we dat elke lassen & constructieomgeving uniek is. Daarom bieden we vrijblijvend filteradvies op maat. Onze specialisten kunnen uw specifieke situatie beoordelen en de meest geschikte filters voor u selecteren om een schone, gezonde en productieve werkomgeving te garanderen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?