Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Motoren & Compressoren

Filters voor motoren, compressoren en aggregaten

Motoren en compressoren zijn essentiële componenten in verschillende industrieën, zoals de automotive sector, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de productie van elektriciteit. Deze machines vereisen nauwkeurige filtratie om optimale prestaties te leveren en de levensduur te verlengen. Op deze pagina verkennen we het belang van filtratie bij motoren en compressoren, de redenen waarom het zo cruciaal is, veelvoorkomende filters die worden gebruikt,      belangrijke overwegingen bij het selecteren van filters en hoe Interfilter u kan voorzien van vrijblijvend filteradvies.

Waarom filteren voor motoren en compressoren?

Filtratie bij motoren en compressoren is van vitaal belang om verschillende redenen:

 • Bescherming van apparatuur: Motoren en compressoren bevatten gevoelige mechanische onderdelen. Efficiënte filtratie voorkomt dat verontreinigingen, zoals stof, vuil en deeltjes, deze componenten beschadigen, wat de levensduur van de apparatuur verlengt.
 • Verbeterde efficiëntie: Schone lucht- en brandstofinvoer zijn essentieel voor de efficiënte werking van motoren. Luchtfilters en brandstoffilters verwijderen verontreinigingen en zorgen voor een optimale verbranding, wat resulteert in betere prestaties en brandstofefficiëntie.
 • Emissiecontrole: In de automotive en luchtvaartindustrie is het beheersen van uitstoot een topprioriteit. Filters, zoals adsorbers, spelen een rol bij het verwijderen van schadelijke gassen en dampen voordat ze worden uitgestoten.
 • Betrouwbaarheid: Compressoren leveren perslucht voor diverse toepassingen. Persluchtfilters zorgen voor schone perslucht, waardoor de betrouwbaarheid van pneumatisch gereedschap en processen wordt gewaarborgd.

Veel voorkomende filters in motoren & compressoren

Het selecteren van filters bij motoren en compressoren

Bij het selecteren van filters voor motoren en compressoren zijn er belangrijke overwegingen:

 • Toepassingsspecifiek: Filters moeten worden aangepast aan de specifieke toepassing en de vereisten van de apparatuur.
 • Efficiëntie: De efficiëntie van filters moet geschikt zijn om de vereiste verontreinigingen te verwijderen.
 • Onderhoud: Filteronderhoud moet haalbaar en kosteneffectief zijn om de betrouwbaarheid van de apparatuur te waarborgen.
 • Regelgeving: Filters moeten voldoen aan industriële normen en voorschriften, vooral in sectoren met strikte emissie-eisen.

Voorbeeldsituaties van filtratie

Filtratie bij motoren en compressoren komt voor in diverse situaties om de efficiëntie te verhogen en de betrouwbaarheid te waarborgen:

 • Luchtinlaatfiltratie voor motoren: In de automotive industrie en elektriciteitsopwekking vereisen motoren schone luchtinlaten. Luchtfilters verwijderen stofdeeltjes en verontreinigingen om slijtage van motordelen te minimaliseren en prestaties te optimaliseren.
 • Brandstof- en oliefiltratie: Brandstof- en oliefilters worden ingezet in motoren om onzuiverheden te verwijderen en de levensduur van de motor te verlengen. Dit is van cruciaal belang voor de werking van interne verbrandingsmotoren.
 • Persluchtfiltratie: In industrieën die afhankelijk zijn van perslucht, zoals de productie en pneumatische systemen, zorgen persluchtfilters voor schone perslucht. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van gereedschap en vermindert stilstand.
 • Emissiebeheer: Voor motoren en compressoren die aan strenge emissie-eisen moeten voldoen, spelen adsorbers een rol bij het verwijderen van schadelijke gassen en dampen, wat de impact op het milieu minimaliseert.

Deze voorbeeldsituaties benadrukken het belang van nauwkeurige filtratie bij motoren en compressoren, of het nu gaat om interne verbrandingsmotoren of persluchtcompressoren, om de prestaties te verbeteren en de apparatuur te beschermen.

Optimalisering filterproces voor motoren en compressoren

Bij Interfilter begrijpen we de complexiteit van filtratie bij motoren en compressoren. We staan klaar om u vrijblijvend filteradvies op maat te geven. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van filterproces met als resultaat kostenbesparing of een hoger rendement. Samen kunnen we de ideale filtratieoplossingen ontwerpen om de betrouwbaarheid van uw apparatuur te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en te voldoen aan de regelgeving in uw sector. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?