Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Op- & Overslag

Filters voor op- en overslag

Op- en overslagfaciliteiten, zoals magazijnen en distributiecentra, spelen een cruciale rol in de logistieke keten. Het effectief beheer van goederen en materialen is essentieel voor bedrijfssucces, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van filtratie. In deze whitepaper bespreken we de rol van filtratie bij op- en overslag, waarom het belangrijk is, veelvoorkomende filters die worden gebruikt, belangrijke overwegingen bij het selecteren van filters en hoe Interfilter kan helpen met vrijblijvend filteradvies.

Waarom filteren bij op- en overslag?

Filtratie in op- en overslagfaciliteiten is van vitaal belang om verschillende redenen:

  • Bescherming van opslag: Goederen en materialen die in opslag zijn, moeten worden beschermd tegen verontreinigingen zoals stof, vuil en vocht. Dit kan de kwaliteit en bruikbaarheid van de opgeslagen goederen aanzienlijk beïnvloeden.
  • Veiligheid: Veiligheid is een topprioriteit in op- en overslagfaciliteiten. Filtratie speelt een rol in de bescherming van personeel tegen schadelijke dampen en gassen, evenals in de voorkoming van brand- en explosiegevaar.
  • Operationele efficiëntie: Schone lucht- en vloeistoffiltratie dragen bij aan de betrouwbaarheid van machines en apparatuur, wat resulteert in een soepele werking van heftrucks, transportbanden en andere logistieke apparatuur.
  • Milieubescherming: Het minimaliseren van emissies en het voorkomen van verontreiniging van lucht en water is essentieel om te voldoen aan milieuregels en de reputatie van het bedrijf te behouden.

Veel voorkomende filters in op- & overslag

Filters voor vloeibare bulk goederen

Voor op- en/of overslag van vloeibare bulk producten worden diverse vloeistoffilters ingezet. Interfilter Group levert een breed assortiment aan filters voor vloeistoffiltratie afhankelijk van de soort vloeistof. Wij kijken graag samen met u naar de juiste filters voor uw situatie en hoe we uw filtratieproces kunnen optimaliseren.

Filters voor droge bulk goederen

Wanneer u droge bulk goederen opslaat of transporteert kunnen wij ook in dit geval geschikte filters leveren. Bij droge bulk producten worden ontstoffingsfilters toegepast, maar ook brandstoffilters voor de kranen. Ook voor manchetten kunt u bij ons terecht, deze worden ingezet voor het verplaatsen van poeder of stof. Onze adviseurs brengen graag samen met u uw filtratieproces in kaart om op die manier de juiste filters voor u te selecteren.

Belangrijk bij het selecteren van filters bij op- en overslag

Bij het selecteren van filters voor op- en overslagfaciliteiten zijn er belangrijke overwegingen:

  • Type opslag: Het type goederen dat wordt opgeslagen, bepaalt het soort filtratie dat nodig is. Bijvoorbeeld, de opslag van chemicaliën vereist specifieke filters voor lucht- en vloeistofbehandeling.
  • Milieuregels: Op- en overslagfaciliteiten moeten voldoen aan milieuwetten en -regelgeving. Het selecteren van filters die voldoen aan deze normen is essentieel.
  • Betrouwbaarheid: Filters moeten worden gekozen op basis van betrouwbaarheid en duurzaamheid, aangezien ze vaak worden blootgesteld aan zware omstandigheden.
  • Onderhoud: Filters moeten eenvoudig te onderhouden zijn om stilstandtijd te minimaliseren en operationele efficiëntie te behouden.

Vrijblijvend filteradvies voor op- en overslag

Bij Interfilter begrijpen we de complexiteit van filtratie in op- en overslagfaciliteiten. We bieden op maat gemaakte filtratieoplossingen en staan klaar om u vrijblijvend filteradvies te geven. Samen kunnen we de juiste filters selecteren om de operationele efficiëntie te verbeteren, activa te beschermen en de veiligheid te waarborgen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?