Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Op- & Overslag

Filters voor op- en overslag

Op- en overslagfaciliteiten, zoals magazijnen en distributiecentra, spelen een cruciale rol in de logistieke keten. Het effectief beheer van goederen en materialen is essentieel voor bedrijfssucces, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van filtratie. In deze whitepaper bespreken we de    rol van filtratie bij op- en overslag, waarom het belangrijk is, veelvoorkomende filters die worden gebruikt, belangrijke overwegingen bij het selecteren van    filters en hoe Interfilter kan helpen met vrijblijvend filteradvies.

Waarom is filtratie bij op- en overslag belangrijk?

Filtratie in op- en overslagfaciliteiten is van vitaal belang om verschillende redenen:

  • Bescherming van opslag: Goederen en materialen die in opslag zijn, moeten worden beschermd tegen verontreinigingen zoals stof, vuil en vocht. Dit kan de kwaliteit en bruikbaarheid van de opgeslagen goederen aanzienlijk beïnvloeden.
  • Veiligheid: Veiligheid is een topprioriteit in op- en overslagfaciliteiten. Filtratie speelt een rol in de bescherming van personeel tegen schadelijke dampen en gassen, evenals in de voorkoming van brand- en explosiegevaar.
  • Operationele efficiëntie: Schone lucht- en vloeistoffiltratie dragen bij aan de betrouwbaarheid van machines en apparatuur, wat resulteert in een soepele werking van heftrucks, transportbanden en andere logistieke apparatuur.
  • Milieubescherming: Het minimaliseren van emissies en het voorkomen van verontreiniging van lucht en water is essentieel om te voldoen aan milieuregels en de reputatie van het bedrijf te behouden.

Veel voorkomende filters in op- & overslag

Veelvoorkomende filters bij filtratie bij op- en overslag

Diverse filters worden routinematig ingezet bij filtratie in op- en overslagfaciliteiten:

Coalescer en separator elementen: Deze elementen worden gebruikt voor de scheiding van vloeistoffen uit perslucht of gas, wat de efficiëntie van pneumatische systemen verbetert.

Luchtfiltratie: Luchtfilters zorgen voor schone, stofvrije lucht in magazijnen en opslagfaciliteiten, waardoor de kwaliteit van opgeslagen goederen wordt gewaarborgd en de levensduur van apparatuur wordt verlengd.

Persluchtconditionering: Persluchtconditioneringssystemen verwijderen vocht en onzuiverheden uit perslucht, waardoor de betrouwbaarheid van pneumatische gereedschappen en machines wordt gegarandeerd.

Vloeistoffiltratie: Vloeistoffilters worden gebruikt om brandstof, hydraulische vloeistoffen en koelvloeistoffen te zuiveren, wat de betrouwbaarheid van voertuigen en machines verbetert.

Adsorbers: Adsorberfilters worden ingezet om schadelijke dampen en gassen te verwijderen, waardoor de veiligheid in op- en overslagfaciliteiten wordt verhoogd.

Filterdoek ontstoffing: Filterdoekontstoffingssystemen minimaliseren de uitstoot van stof en verontreinigingen in opslag- en laadruimten.

Filterpatronen, -slangen en -mappen: Deze worden gebruikt in verschillende toepassingen, van luchtinlaten tot hydraulische systemen, om verontreinigingen te verwijderen.

Lucht-, brandstof- en oliefilters: Deze filters worden gebruikt in intern transportmaterieel, zoals heftrucks en vrachtwagens, om de prestaties te optimaliseren en slijtage te verminderen.

Manchetten: Manchetten worden gebruikt in transportsystemen en stofafzuigtoepassingen om lekkage te voorkomen en efficiëntie te bevorderen.

Deze diverse reeks filters is van cruciaal belang om de operationele efficiëntie, veiligheid en milieubescherming in op- en overslagfaciliteiten te waarborgen.

Filters voor vloeibare bulk goederen

Voor op- en/of overslag van vloeibare bulk producten worden diverse vloeistoffilters ingezet. Interfilter Group levert een breed assortiment aan filters voor vloeistoffiltratie afhankelijk van de soort vloeistof. Wij kijken graag samen met u naar de juiste filters voor uw situatie en hoe we uw filtratieproces kunnen optimaliseren.

Filters voor droge bulk goederen

Wanneer u droge bulk goederen opslaat of transporteert kunnen wij ook in dit geval geschikte filters leveren. Bij droge bulk producten worden ontstoffingsfilters toegepast, maar ook brandstoffilters voor de kranen. Ook voor manchetten kunt u bij ons terecht, deze worden ingezet voor het verplaatsen van poeder of stof. Onze adviseurs brengen graag samen met u uw filtratieproces in kaart om op die manier de juiste filters voor u te selecteren.

Belangrijk bij het selecteren van filters bij op- en overslag

Bij het selecteren van filters voor op- en overslagfaciliteiten zijn er belangrijke overwegingen:

  • Type opslag: Het type goederen dat wordt opgeslagen, bepaalt het soort filtratie dat nodig is. Bijvoorbeeld, de opslag van chemicaliën vereist specifieke filters voor lucht- en vloeistofbehandeling.
  • Milieuregels: Op- en overslagfaciliteiten moeten voldoen aan milieuwetten en -regelgeving. Het selecteren van filters die voldoen aan deze normen is essentieel.
  • Betrouwbaarheid: Filters moeten worden gekozen op basis van betrouwbaarheid en duurzaamheid, aangezien ze vaak worden blootgesteld aan zware omstandigheden.
  • Onderhoud: Filters moeten eenvoudig te onderhouden zijn om stilstandtijd te minimaliseren en operationele efficiëntie te behouden.

Vrijblijvend filteradvies voor op- en overslag

Bij Interfilter begrijpen we de complexiteit van filtratie in op- en overslagfaciliteiten. We bieden op maat gemaakte filtratieoplossingen en staan klaar om u vrijblijvend filteradvies te geven. Samen kunnen we de juiste filters selecteren om de operationele efficiëntie te verbeteren, activa te beschermen en de veiligheid te waarborgen. Neem vandaag nog contact met ons 

Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?