Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Spuiterijen & Lakstraten

Filters voor spuiterijen

De spuiterij- en lakstraatindustrie speelt een essentiële rol bij het creëren van hoogwaardige afwerkingen voor verschillende producten, van auto's tot industriële apparatuur. Een kritisch aspect van deze processen is de luchtkwaliteit binnen de werkruimte. Ongecontroleerde verspreiding van verfdeeltjes en oplosmiddeldampen kan niet alleen leiden tot milieuvervuiling, maar ook tot gezondheidsrisico's voor werknemers. We onderzoeken de cruciale rol van filtratie in spuiterijen en lakstraten,  de verschillende technologieën die worden ingezet en de voordelen van geavanceerde filtratiesystemen.

De noodzaak van filtratie in spuiterijen en lakstraten

Spuiterijen en lakstraten genereren een groot aantal verontreinigingen, waaronder fijne verfdeeltjes en oplosmiddeldampen. Deze deeltjes kunnen zich verspreiden en neerslaan op oppervlakken, wat leidt tot productfouten en ongewenste afwerkingen. Bovendien kunnen oplosmiddeldampen gezondheidsproblemen veroorzaken bij blootgestelde werknemers. Het implementeren van geavanceerde filtratietechnologieën is daarom essentieel om een gezonde werkomgeving te handhaven en te voldoen aan de regelgeving.

Veel voorkomende filters in spuiterijen & lakstraten

Filtratietechnologieën voor spuiterijen en lakstraten

Luchtfiltratie: Deze systemen zuigen de vervuilde lucht af en leiden deze door filters met hoge efficiëntie, zoals HEPA-filters, om verfdeeltjes en oplosmiddeldampen vast te leggen.

Actieve koolstoffiltratie: Actieve koolstoffilters worden ingezet om oplosmiddeldampen effectief te absorberen en te verwijderen, wat de luchtkwaliteit verbetert.

Voorafscheiders: Voorafscheiders scheiden grotere deeltjes en verfnevel af voordat de lucht door fijnere filters gaat, waardoor de levensduur van de filters wordt verlengd.

Elektrostatische filtratie: Deze technologie gebruikt elektrostatische ladingen om deeltjes aan te trekken en op te vangen, wat resulteert in efficiënte verwijdering van verfnevel.

Voordelen van geavanceerde filtratie

 • Verbeterde luchtkwaliteit: Geavanceerde filtratiesystemen verminderen verfdeeltjes en oplosmiddeldampen, waardoor de luchtkwaliteit in spuiterijen en lakstraten wordt verbeterd.
 • Bescherming van werknemers: Effectieve filtratie minimaliseert de blootstelling van werknemers aan schadelijke dampen, wat de gezondheid en veiligheid bevordert.
 • Minder productfouten: Het verwijderen van verfdeeltjes voorkomt dat deze zich op oppervlakken afzetten, waardoor de kwaliteit van de afgewerkte producten wordt verbeterd.
 • Naleving van regels en voorschriften: Geavanceerde filtratie helpt bij het voldoen aan milieuvoorschriften en gezondheidsnormen die gelden voor spuiterijen en lakstraten.

Specifieke overwegingen voor filtratie in spuiterijen en lakstraten

Bij het selecteren van filtratietechnologieën voor spuiterijen en lakstraten moeten verschillende factoren worden overwogen:

 • Type verontreinigingen: Het soort verf, oplosmiddelen en deeltjes die worden geproduceerd, beïnvloedt de keuze van de meest geschikte filters.
 • Luchtvolume en snelheid: Het luchtvolume en de snelheid van de luchtstroom bepalen de grootte en capaciteit van de benodigde filtratiesystemen.
 • Onderhoudsbehoeften: Regelmatig onderhoud van filters is noodzakelijk. Filters moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor reiniging en vervanging.

Optimaliseer het filtratieproces van uw spuiterij

Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard filters voor spuiterijen ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe spuitcabine filters voor de optimalisering van het filtratieproces in uw spuiterij. Het resultaat is bijvoorbeeld:

 • Kostenbesparing
 • Een hoger rendement in productie
 • Minimale productieonderbreking
 • Een schone en gezonde werkomgeving

De complexiteit van moderne filtratiesystemen vraagt vaak om deskundig advies om weloverwogen keuzes te kunnen maken. Bij Interfilter begrijpen we het belang van de juiste filteroplossing voor een gezonde en productieve werkomgeving. Onze gespecialiseerde diensten voor filteradvies zijn ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het identificeren van hun unieke behoeften, het evalueren van beschikbare opties en het implementeren van de meest geschikte oplossingen voor spuiterijen en lakstraten. 

Wij kijken graag samen naar u voor de meest geschikte spuitcabine filters voor in uw spuiterij, droogkamer of lakstraat. Bekijk hier het gehele filterassortiment.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?