Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Spuiterijen & Lakstraten

Filters voor spuiterijen en lakstraten

Als eigenaar of exploitant van een spuiterij of lakstraat begrijpt u ongetwijfeld het belang van een goed werkende spuitcabine. Het toepassen van de juiste spuitcabine filters is van belang voor de kwaliteit van het eindproduct, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van werknemers en de duurzaamheid van de te gebruiken apparatuur. Laten we daarom eens dieper ingaan op filters voor spuiterijen en lakstraten en hoe ze de prestaties van een spuiterij of lakstraat kunnen optimaliseren.

Kies voor de juiste filters in spuiterijen en lakstraten

Spuitcabine filters verwijderen verontreinigingen uit de lucht die tijdens het spuitproces ontstaan. Deze verontreinigingen kunnen variëren van stofdeeltjes en verfnevel tot vluchtige organische stoffen (VOS) en andere schadelijke dampen. Door deze verontreinigingen uit de lucht te verwijderen met de juiste spuitcabine filters, wordt er gezorgd voor een schone en veilige werkomgeving voor de werknemers. Daarnaast voorkomt het verwijderen van de verfdeeltjes dat deze zich op oppervlakken gaan afzetten, waardoor de kwaliteit van de afgewerkte producten wordt verbeterd. Ook zorgen de juiste spuitcabine filters ervoor dat de schadelijke stoffen in verfnevel en dampen niet in de buitenlucht terecht komen, wat dus ook de negatieve impact op het milieu verminderd.

Veel voorkomende filters in spuiterijen & lakstraten

Waar worden deze filters vooral toegepast?

Spuitcabine filters worden niet alleen gebruikt in traditionele autospuiterijen, maar ook in een breed scala aan andere industrieën, waaronder meubelspuiterijen, vliegtuigonderhoudsfaciliteiten, jachtenbouw, industriële coatings, metaalbewerkingsbedrijven, lakstraten van productiehallen en zelfs in de kunstwereld voor het aanbrengen van verf op grote doeken. Overal waar een schone, gecontroleerde omgeving vereist is voor het aanbrengen van verf of coatings, spelen spuitcabine filters dus een belangrijke rol. Daarnaast worden filters ook gebruikt in droogkamers om de lucht te zuiveren en stofdeeltjes te verwijderen, wat bijdraagt aan een gladde en gelijkmatige droging van gespoten materialen.

Perslucht en gas in spuitcabines en lakstraten

Naast filtratiesystemen maken sommige spuitcabines ook gebruik van stikstof of perslucht.

Perslucht wordt vaak gebruikt in spuitcabines en lakstraten voor het reinigen van oppervlakken en het verwijderen van stofdeeltjes vóór het spuitproces. Dit helpt om een optimale afwerking te bereiken. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van perslucht vereist dat je de juiste persluchtapparatuur en persluchtfilters in huis hebt. Persluchtfilters worden gebruikt om olie, vocht en deeltjes uit de perslucht te verwijderen, waardoor schone en droge perslucht wordt gegarandeerd voor gebruik in de spuitcabine.

Stikstof wordt in sommige gevallen gebruikt om de luchtkwaliteit te verbeteren door het zuurstofgehalte wat te verminderen, waardoor het risico op brand of explosie in de spuitruimte verminderd. Het is mogelijk om zelf stikstof in huis te genereren met behulp van een stikstofgenerator, waardoor u niet afhankelijk bent van externe leveranciers en u uw stikstof inkoopkosten aanzienlijk kunt verlagen.

Waarom uw filtratieproces optimaliseren?

Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop. Naast onze standaard filters voor spuiterijen ontwikkelen wij ook samen met onze klant verbeterde spuitcabine filters of complete systemen voor de optimalisering van het filtratieproces. Hierbij ligt onze focus op:

  • Kostenbesparingen
  • Een hoger rendement in productie
  • Minimale productieonderbreking
  • Een schone en gezonde werkomgeving

Vrijblijvend filteradvies

Wilt u meer weten over spuitcabine filters of heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste filters voor uw spuiterij of lakstraat? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend filteradvies. In onze folder kunt u meer lezen over het gebruik van filtratie in spuiterijen en lakstraten.

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?