Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Cases

Luchtfilters bij PWC gebouwen

Veilige en schone luchthuishouding bij PWC 

4Some Technisch Beheer is specialist in het beheer en onderhoud van technische, gebouwgebonden installaties. Dit doet het bedrijf onder meer in opdracht van ISS Facility Services bij de PwC Nederland panden in Amsterdam: Westgate I en Westgate II. Ook bij PwC, ofwel het accountants- en belastingadviesbedrijf PricewaterhouseCoopers, is het optimaliseren van de luchtkwaliteit een belangrijk punt op de agenda. Hoe biedt zij haar medewerkers, klanten en leveranciers een optimale bescherming tegen (ultra)fijnstof en hoe verkleinen zij de kans op verspreiding van ziekteverwekkers via het ventilatiesysteem? Vragen die 4Some Technisch Beheer voorgelegd kreeg door het facilitair management van ISS Facility Services en waarvoor 4Some een samenwerking is aangegaan met Interfilter Group.

Uitdaging luchthuishouding

Gezamenlijk is er onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit binnen de PwC Westgate I en II gebouwen en gekeken naar een mogelijke optimalisering van de luchthuishouding. Conclusie: voor het optimaliseren van de luchthuishouding is het belangrijk filters toe te gaan passen die voldoen aan de eisen van de WHO als het gaat om fijnstoffiltratie én de eisen van REHVA voor het inschakelen van de recirculatiesectie in een luchtbehandelingskast. Hiermee creëert PwC een optimale luchtkwaliteit voor haar medewerkers en bezoekers.

Schone en veilige lucht bij PWC

Op advies van Interfilter en in overleg met 4Some Technisch Beheer zijn er twee wijzigingen doorgevoerd in de luchtbehandelingskasten bij PwC Westgate I en II:

  • Toepassing NW95 ePM1-70% filter i.p.v. ePM1-60% zodat er wordt voldaan aan ODA 2/ SUP 2 (Eurovent 4/23)
  • Toepassing NWES98 Plus (anti-virusfilter) in de recirculatiesectie van de luchtbehandelingsinstallaties

Dankzij de ISO ePM1-90% filterklasse voldoet de NWES98 PLUS ruimschoots aan het advies van minimaal ISO ePM1-80% in geval van recirculatie zoals aangegeven door REHVA. Daarnaast is het filtermedium voorzien van een virucide coating (citric acid) waarmee eventueel in het filter aanwezige virussen zoveel mogelijk geïnactiveerd worden. Tenslotte zal door de ingeschakelde recirculatie het energieverbruik van de luchtbehandelingsinstallaties flink afnemen. Een mooi bijkomend voordeel dus!

Benieuwd naar alle fact & figures van dit Project in Beeld? Bekijk dan ons gehele project in beeld hier.

project luchtfilters 4some