Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Cases

Luchtfilters bij Koninklijk Concertgebouworkest

De luchtkwaliteit optimaliseren bij Concertgebouworkest

Vink Installatie Groep is een totaalinstallateur uit Roelofarendsveen: van klimaat- en sanitaire installaties tot elektrotechniek én service & onderhoud. Zo is Vink verantwoordelijk voor het onderhoud bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het Koninklijk Concertgebouworkest is een symfonieorkest welke werd opgericht in het jaar 1888. Het gebouw is voorzien van 1 concertzaal en 10 studio’s waar de staf van het orkest zich bevindt en waar musici kunnen repeteren. Mede daarom is de luchtkwaliteit in de ruimtes erg van belang. "We willen alle gasten kunnen ontvangen in schone lucht en zijn daarom benieuwd naar wat er eventueel geoptimaliseerd kan worden.", aldus het Koninklijk Concertgebouworkest.

Binnenluchtkwaliteit Koninklijk Concertgebouworkest

Het antwoord op deze vraag onderzoekt Peter van der Zwet, Servicemanager van Vink Installatie Groep met vaste partner Interfilter. Samen is er onderzoek verricht naar de luchtkwaliteit binnen het gebouw en een mogelijke optimalisering van de binnenluchtkwaliteit. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de concentraties fijnstof op PM0.3, PM1.0 en PM2.5 en PM10 in de binnenlucht op een zeer goed niveau zijn.

Schone lucht in de concertzalen

Voordat Interfilter het luchtkwaliteitsonderzoek heeft uitgevoerd zijn er, op advies van Interfilter en in overleg met Vink Installatie Groep, de NW95 filters geplaatst in de luchtbehandelingsinstallaties van het Concertgebouworkest. Dankzij de ISO ePM1-70% filterklasse voldoet de NW95 ruimschoots aan de richtlijnen van Eurovent 4/23 en de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie). Daarnaast zorgt het filter voor 30% minder energieverbruik t.o.v. de voorgaande filters en wordt hier dus bespaard op energiekosten en CO₂ uitstoot. Tot slot gaan de NW95 filters langer mee dankzij de verhoogde stofcapaciteit t.o.v. eerder toegepaste filter.

"Na het onderzoek kunnen we trots delen dat wij samen met Vink Installatie Groep de luchtkwaliteit binnen in het Koninklijk Concertgebouworkest geoptimaliseerd hebben en schone lucht voor alle medewerkers en gasten hebben gecreëerd", vertelt Jaco Meijer, Area Sales Manager bij Interfilter Group.

Benieuwd naar all facts & figures van dit project?

Lees het volledige Project in Beeld