Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Oplossing bij ingeschakelde recirculatie

Nu ook anti virus synthetische zakkenfilters

In samenwerking met onze partner Deltrian International introduceren wij de NWES98 PLUS: Een luchtfilter voor ventilatiesystemen dat geschikt is voor het upgraden van de filterklasse voor recirculatielucht volgens REHVA. Dankzij de ISO ePM1-90% filterklasse voldoet de NWES98 PLUS ruimschoots aan het advies van minimaal ISO ePM1-80% in geval van recirculatie zoals aangegeven door REHVA. Daarnaast is het filtermedium voorzien van een virucide coating (citric acid) dat met behulp van koude plasmatechnologie aan het filterdoek verbonden is en waarmee zoveel mogelijk eventueel in het filter aanwezige virussen geïnactiveerd worden.           

Gezonde (werk)omgeving

Vanaf het moment van de uitbraak van het coronavirus is het advies van REHVA de recirculatie van ventilatiesystemen waar mogelijk uit te zetten om eventuele verspreiding van het coronavirus via luchtkanalen te voorkomen. Wel dient er voldoende geventileerd te worden. Ventilatie zonder recirculatie is echter niet altijd mogelijk omdat het ventilatieontwerp dit niet in alle gevallen toelaat. Gevolgen van uitschakelen van de recirculatie kunnen zijn; onvoldoende verwarming in de winter, onvoldoende koeling in de zomer of onvoldoende doorspoeling van een ruimte met lucht. Bij toepassing vanNWES98 PLUS zakkenfilters is het mogelijk weer gebruik te maken van de recirculatiefunctie van ventilatiesystemen. Het filter haalt naast de allerkleinste deeltjes fijnstof ook virussendragers zoals aerosolen uit de lucht waarna de virucide veruit het grootse gedeelte van de aanwezige virussen inactiveert.

Voordelen anti virus zakkenfilter

  • Geschikt voor het filteren van recirculatielucht volgens REHVA: ePM1-90
  • Direct toepasbaar in de meeste recirculatiesystemen
  • Lage drukval gedurende de levensduur van het filter
  • Energielabel A+
  • Besparing op energieverbruik en CO₂ uitstoot door het ventilatiesysteem mogelijk dankzij ingeschakelde recirculatie
  • De werking van het citroenzuur is voor 12 maanden effectief voor het inactiveren van virussen (>99%) . De werking van het middel is aangetoond middels testen conform de internationale standaarden EN14476+ A2:07-2019 en ISO 10705-1:1995.

Contact en documentatie

De NWES98 PLUS luchtfilters zijn leverbaar in alle buitenmaten en eenvoudig te installeren. Voor verdere voordelen en informatie kunt u meer lezen in de documentatie of op de productpagina. Voor verdere vragen of meer informatie kunt u ons ook bellen op (0181) 31 11 87 of mailen naar info@interfilter.nl.

voordelen-anti-virus-filter