Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Actueel

Verminder allergische reacties met schone lucht

Allergenen in de binnenlucht kunnen schadelijk zijn

Onderzoeken hebben aangetoond dat ongeveer 30% van de Nederlandse bevolking op enig moment lijdt aan een allergie als gevolg van stoffen zoals pollen, huidschilfers van katten of honden en uitwerpselen van stofmijt.

Deze op zich onschadelijke stoffen kunnen kwalijke gevolgen hebben voor het ademhalingsstelsel van personen die hier gevoelig voor zijn. Niet alleen hooikoorts maar ook allergische astma worden mede veroorzaakt door deze allergenen.

In veel gevallen zijn mensen afhankelijk van anderen bij het voorkomen van blootstelling aan allergenen. Dat is bijvoorbeeld het geval op het werk of tijdens verblijf in een hotel of een gezondheidsinstelling.

Verminder gezondheidsklachten die ontstaan door allergenen

Het risico op allergische reacties kan worden verminderd met behulp van een strak regime voor de facilitaire dienst waarbij de verblijfsruimte regelmatig en grondig gereinigd wordt. Echter, allergenen kunnen ook in de lucht zweven als gevolg van vervuiling van het ventilatiesysteem of als gevolg van luchtwervelingen die ontstaan door bewegingen in de ruimte.

Kanalen van mechanische vetililatie reinigen

Om gezondheidsklachten bij werknemers, gasten, bewoners of patiënten zoveel mogelijk te voorkomen verdient het aanbeveling om de luchtkanalen van aanwezige mechanische ventilatiesystemen regelmatig te laten inspecteren eventueel te laten reinigen. In deze kanalen kan na verloop van tijd schimmelgroei en bacteriegroei ontstaan als gevolg van vervuiling. Schimmelsporen en bacteriën worden vervolgens met de luchtstroom meegevoerd en de ruimte ingeblazen.

Luchtfilters toepassen 

Het verdient tevens aanbeveling luchtfilters toe te passen die voldoen aan de aanbevolen Europese norm EN16798-3. Deze norm adviseert welke filterklasse minimaal toegepast zou moeten worden voor bepaalde situaties. Hierbij zijn de criteria de heersende buitenluchtvervuiling en de toepassing of bezetting van het pand. Goede filters beschermen niet alleen de gezondheid van mensen maar voorkomen ook onnodige vervuiling van het mechanische ventilatiesysteem.

Luchtreinigers toepassen

Voor locaties waar geen of onvoldoende (mechanische) ventilatie aanwezig is kunnen professionele luchtreinigers goede diensten bewijzen. Deze filteren allergenen uit de lucht en kunnen, afhankelijk van het type, ook virusdragers en andere ziekmakers uit de lucht verwijderen.

Vrijblijvend advies luchtkwaliteit

Interfilter Group levert een compleet pakket luchtfilters en luchtreinigers en onze adviseurs staan u graag met raad en daad bij voor een vrijblijvend adviesgesprek. Neem hiervoor contact met ons op via 0181-31 11 87, info@interfilter of laat een berichtje achter via het contactformulier.