Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Diervoeding producenten

Filters voor de producenten van diervoeding

In de diervoedingsindustrie speelt filtratie een cruciale rol bij het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van diervoeders. Deze pagina onderzoekt de essentie van      filtratie in de wereld van diervoeding, waarom het van vitaal belang is, de veelvoorkomende filters die worden ingezet, belangrijke overwegingen bij het                  selecteren van filters, en de impact ervan op de productkwaliteit.

Waarom is filtratie bij diervoeding producenten belangrijk?

Filtratie in diervoeding producenten is van wezenlijk belang om verschillende redenen

 • Productkwaliteit: De kwaliteit van diervoeders is van het hoogste belang, omdat het de gezondheid van dieren beïnvloedt. Filtratie verwijdert onzuiverheden en verontreinigingen die de kwaliteit van diervoeders kunnen aantasten.
 • Veiligheid: Diervoeders moeten voldoen aan strenge normen voor veiligheid en gezondheid. Filtratie helpt bij het verwijderen van schadelijke verontreinigingen en microbiële pathogenen.
 • Efficiëntie: Filtratie is essentieel om de gewenste consistentie en textuur van diervoeders te bereiken, en om klontvorming of verstopping in productieapparatuur te voorkomen.

Veel voorkomende filters in diervoeding producenten

Veel voorkomende filters bij diervoeding producenten

Diverse filters worden veelvuldig gebruikt in de diervoedingsindustrie voor verschillende toepassingen:

Kaarsenfilters: Kaarsenfilters worden gebruikt voor filtratie van vloeistoffen en het verwijderen van deeltjes en onzuiverheden.

Koolstof- en adsorptiefilters: Deze filters adsorberen ongewenste geuren, smaken en verontreinigingen uit vloeistoffen en gassen.

Luchtfiltratie: Luchtfilters zorgen voor schone lucht in productieruimtes en voorkomen verontreinigingen in de lucht.

Persluchtconditionering: Filters voor persluchtconditionering zorgen voor schone en droge perslucht, wat van vitaal belang is voor de betrouwbaarheid van pneumatische systemen.

Proscreen: ProScreen filters worden gebruikt voor het verwijderen van deeltjes en verontreinigingen uit diverse stromen, wat resulteert in schonere eindproducten.

Stikstofgeneratoren: Deze systemen worden gebruikt voor het genereren van stikstofgas, wat in sommige diervoederprocessen wordt toegepast.

Zakkenfilters: Zakkenfilters bieden efficiënte filtratie van luchtstromen en verwijderen deeltjes om een schone omgeving te handhaven.

Bandpers en filterpers doeken: Doeken voor bandpersen en filterpersen worden gebruikt voor het ontwateren van suspensies en het verkrijgen van vaste stoffen.

Filterdoek synthetisch: Synthetische filterdoeken worden ingezet voor diverse filtratietoepassingen in diervoeding.

Filtermappen, -slangen, -patronen: Deze filterelementen worden gebruikt in industriële filtersystemen voor vloeistoffen.

Leaf filters: Leaf filters worden gebruikt voor het scheiden van vaste stoffen uit vloeistoffen in diervoederproductie.

Leidingsystemen TransAir: Dit systeem wordt ingezet voor het transporteren van perslucht en andere gassen in de productieomgeving.

Manchetten: Manchetten worden gebruikt voor afdichting en om lekkage te voorkomen in pijpleidingen en systemen voor vloeistofbehandeling.

Ontstoffingsinstallaties: Deze systemen verwijderen stofdeeltjes uit luchtstromen, wat belangrijk is voor de luchtkwaliteit in de productieomgeving.

Perliet: Perliet wordt gebruikt als filtratiemiddel om vloeistoffen te zuiveren en troebelheid te verminderen.

Filterkorven en strainers: Deze filters worden gebruikt om grove deeltjes en verontreinigingen te verwijderen uit vloeistoffen in diervoederproductie.

Belangrijk bij het selecteren van filters bij diervoeding producenten

Bij het selecteren van filters voor diervoeding producenten moeten verschillende factoren in overweging worden genomen:

 • Producttype: Het type diervoeder en de specifieke vereisten voor filtratie, zoals de gewenste deeltjesgrootte en zuiverheid.
 • Capaciteit: Filters moeten geschikt zijn voor de verwerkingscapaciteit van de diervoederproductie.
 • Hygiëne: Filters moeten voldoen aan de normen voor voedselveiligheid en hygiëne.

Voorbeeldsituaties voor filtratie bij diervoeding producenten

Filtratie speelt een cruciale rol in tal van situaties binnen diervoedingproductie. Hier zijn enkele voorbeeldsituaties waarin filtratie van essentieel belang is:

 • Verwijderen van onzuiverheden uit grondstoffen: Tijdens het productieproces moeten grondstoffen zoals granen, oliën en mineralen grondig worden gefilterd om onzuiverheden en verontreinigingen te verwijderen voordat ze worden verwerkt tot diervoeder.
 • Stofbeheersing en luchtkwaliteit: Het beheersen van stof en het handhaven van schone luchtkwaliteit is van groot belang in diervoederfaciliteiten, zowel voor de productkwaliteit als de gezondheid van werknemers.
 • Ontwatering van diervoeder: Het efficiënt ontwateren van diervoeder- en bijproductstromen met behulp van bandpersen en filterdoeken is essentieel om voedermaterialen te produceren met het juiste vochtgehalte.
 • Verwijderen van geuren en gassen: Koolstof- en adsorptiefilters worden vaak gebruikt om ongewenste geuren en schadelijke gassen te verwijderen, waardoor de diervoederproductieomgeving schoon en gezond blijft.

Deze voorbeeldsituaties illustreren de veelzijdigheid van filtratie in diervoedingproductie en benadrukken de noodzaak van op maat gemaakte filtratieoplossingen voor specifieke uitdagingen in de industrie.

Optimaliseer het filterproces van uw productie

Bij Interfilter begrijpen we dat diervoedingproducenten unieke uitdagingen en behoeften hebben als het gaat om filtratie. Onze deskundige filtratietechnici staan klaar om u te voorzien van persoonlijk filteradvies dat is afgestemd op uw specifieke situatie. Kwaliteit, service en duurzaamheid staan bij ons voorop bij het selecteren van ons assortiment. Naast onze standaard producten ontwikkelen wij ook in overleg met de klant verbeterde en nieuwe producten voor de optimalisering van het filterproces. Het resultaat is bijvoorbeeld:

 • Reduceer uw kosten
 • Creeër een hoger rendement in uw productieproces
 • Minimaliseer uw productieonderbrekingen

Wilt u advies over welke filtratieoplossingen het meest geschikt zijn voor uw diervoederproductieprocessen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende evaluatie van uw filtratiesysteem en ontvang een op maat gemaakt filteradvies. Samen kunnen we de optimale filtratieoplossingen ontwerpen om de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van uw diervoederproductie te verbeteren en te waarborgen.

Download hier onze folder voor meer informatie over filtratie binnen de diervoeding.  

Folder Diervoeding

Meer informatie, een offerte of een adviesgesprek aanvragen?